Povídky

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Umění, film, divadlo, architektura, literatura
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=70c5b8f2fa83597f6af9ccdd092bd8f0Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MichyX
161-320
161-320


Založen: 8.9.2007
Příspěvky: 310

PříspěvekZaslal: so říjen 30, 2010 7:30 pm    Předmět: Povídky Citovat

Nevěnuje se tu někdo psaní povídek ? Klidně i nedlouhovlasých? xD Já dokážu asi jen fantasy. Tak teď sepisuju asi rok jednu. (ale mezitím veliké pauzy! i čtyřměsíční) a už se to hromadí. To není povídka ale kniha xD nakonec to bude 9 000 epos! věřím tomu xD, momentálně asi kolem 30 stránek, co vy?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Arya
161-320
161-320


Založen: 7.8.2009
Příspěvky: 228

PříspěvekZaslal: so říjen 30, 2010 7:43 pm    Předmět: Citovat

skus tuto:
http://www.gamepark.cz/pripad_pivnica_274062.htm
a vlastne vsetko, co je tam od ZmastenaSova je moje...ale brat s nadhladom, niektore veci som napisala ako 14 rocna Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Majdal_e_e_nka
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 16.3.2010
Příspěvky: 1421
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so říjen 30, 2010 7:47 pm    Předmět: Citovat

O povídky jsem se snažila když jsem byla malá Very Happy a nedopadlo to...

Ale básně píšu Smile třeba někdy vydám sbírku Smile
_________________
Touzime po tom, co nemuzeme mit a diky tomu nevidime to, co mame...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MichyX
161-320
161-320


Založen: 8.9.2007
Příspěvky: 310

PříspěvekZaslal: so říjen 30, 2010 8:09 pm    Předmět: Citovat

Tady je kdyžtak pro představu úplný začátek. Tohle je psáno před tím rokem.

Útěk

1-1

Šedé mraky pomalu pluly po tmavé modré obloze. Vítr si pohrával s kapkami deště. Noční ptáci tiše přelétali ze střechy na střechu, sledujíc dění v nočních ulicích města Stonehelm. Déšť bičoval střechy a okapy se pod množstvím dešťové vody prohýbaly. Každou chvíli oblast osvětlily svazky blesků následovány hlasitým zahřměním. Za zvuku těžkých bot, připomínaje samotné hřmění, se skupinka mužů patřící ke stráži snažila dopadnout zloděje. Zloděje který jim úspěšně unikal. Postava v černém plášti mizela obratně v bočních uličkách a s hbitostí kočky se snažila zbavit svých pronásledovatelů. Městská stráž měla oproti cizinci nevýhodu. Ač dobře vytrénováni k boji, nebyli schopni zkrz zvuky svých těžkých zbrojí slyšet cizincův lehký běh.
*
Do kaple vysoko nad hlavami mužů udeřil blesk a rozpůlil komín na dvě půlky. Jedna stále zůstala na střeše druhá se sesypala dolů a přibrala s sebou další kusy střechy. Vše se to s hlukem zřítilo do rozbahněné zahrady. Bahno ostříklo dva členy stráže a ostatní si uvědomili nebezpečí které skýtala zuřící bouře. Všichni nyní začali postupovat trochu opatrněji. Další svazky blezků osvětlily okolí.
*
"Kam sakra mohl zmizet." Zaklel si pro sebe velitel městské stráže. Sundal si přilbu která mu bránila ve výhledu a přitiskl si jí k pasu. Druhou rukou si odhrábnul mokré vlasy z očí a odhalil tak velikou jizvu která se táhla skoro přes celou tvář. Velitel byl mohutné postavy a holýma rukama by mohl ohýbat snad i mříže. Jeho promoklý rudý plášť se zlatým lemováním a znakem Stonehelmu, spolu s nablýskanou zbrojí potvrzovaly jeho vysoké postavení. U pasu mu cinkal kruh s klíči a vedle visel v pochvě dlouhý jedenapůlruční meč s překrásně ozdobeným jílcem. Rovněž na zbroji měl nádherný zlatý znak města. Gestem zavelel strážím aby se rozdělily. Dvě tříčlené skupinky se vydaly do obou stran a velitel- Baurus s dalšími čtyřmi muži rovně.
*


1-2

Vše se ponořilo do mlhy a čas se téměř zastavil. Z dálky se ozývaly tlumené a nesrozumitelné výkřiky stráží. Kapky deště zůstaly nehybně v prostoru a Abandon se cítil lehký jako nikdy dříve. Vše zahalila ještě hustší mlha. Okolní zvuk náhle utichl a on ucítil jak mu brní ruce. Zkusil si je protřít ale nebyl schopen jakéhokoliv pohybu. Za pár okamžiků začalo vibrovat celé jeho tělo. Hlava mu začala silně pulsovat jakoby chtěla vybuchnout. Kolem něj se se začínaly vytvářet proudy teplého vzduchu které mu dodávaly energii. Přestal cítit veškerou únavu.Vibrace nabraly na síle a zkrz mlhu už nešlo vidět vůbec nic. Připadal si jako by na něm hodovali vlci, nebo jako by byl připoutaný okovem k zemi a nutně se potřeboval dostat z uvěznění, a chybělo jen trošku a povedlo se mu to. V mysli létal ze strany na stranu a zběsile se třepal. Chtěl se z toho uvěznění dostat. Chtěl!
*
Jeho srdce se zastavilo a on vyletěl myslí vysoko, opravdu vysoko, nad své skutečné tělo a okolní budovy. Teď viděl celé město naprosto detailně a z výšky. Přesto zahaleno do lehké mlhy. V hlavě mu začalo pulsovat a měl pocit jakoby se mozek chtěl dostat ven. Nemohl se vůbec ovládat. Své skutečné tělo viděl daleko pod sebou. Zachvátila ho panika ale ihned ustala- tlak v jeho hlavě ustal. Najednou vše kolem získalo barevnější nádech. Prestože byla noc okolí se osvětlilo, a to dost silně. Abandon se zkusil vzpamatovat. Zrak upřel hluboko dolů a v ulicích pod ním uviděl černé tečky, patřící strážím. Všichni stáli jako zamražení na místě. Při bližším zkoumání se kolem nich začala tvořit světlá červená aura. Tento zvláštní úkaz mu pomohl lehce rozeznat kolik hlídek po něm jde. Lehce je spočítal. Pět skupin stráží mu šlo po krku, nepočítaje veliké množství hlídek stojících na svých stanovištích dále po cestě a pět členů císařské legie jenž byla Abandonovi nejblíže. Jeho smysly fungovaly o mnoho lépe a odsud mohl lehce naplánovat únikovou cestu. Nedaleko jeho skutečného těla byl dvoupatrový dům s balkónem. Z balkónu by mohl celkem dobře přelézt střechu a přeskočit do elfích zahrad. Z ničeho nic obrazy pod ním zeslábly a jeho mysl se pomalu začala vracet k zemi. Potřeboval by ještě chvilku na promyšlení trasy, ale tenhle snový svět se začal rozpadat. Zkoušel se udržet v tomto stavu ještě pár sekund a soustředil se na drobné detaily. Pořád se ale blížil ke svému skutečnému tělu. Hlava ho začala opět bolet.

1-3

Abandon začal vnímat okolní svět. Jeho tvář zavalily kapky deště. Nohy ho opět začaly bolet, a on překvapen těžkostí vlastního těla upadl. Až po několika okamžicích přišel zcela k sobě a byl schopen zvednout se. Vzpoměl na dvoupatrový dům nedaleko. Bez váhání zamířil tím směrem doufaje že jeho "vize" měla pravdu a po cestě nejsou další strážní. Hlava ho začala bolet. Napadlo ho, že kdyby se dostal přes elfí zahrady mohl by se nalodit jako černý pasažér na loď, která ráno odplouvala do Holmgardu. Začal ho tížit plášt nasáklý deštěm a tak ho odepl a nechal ležet na zemi. Odhalil tak dvojici dýk upevněných řemínky k jeho opasku. Najedou ho lehce oslepil svazek blesků který udeřil do blízkého stromu jenž se doslova v plamenech rozpadl na kusy. Abandon leknutím spadl do bahna. Bouří se snad bohové? Vztekle se zamračil. Jeho pohled sjel k boční uličce, kudy dále pokračoval v úprku před strážemi. Celou cestu, zatímco si utíral skrvny od bahna na obličeji, myslel na zvláštní vizi. Ještě nikdy v životě se mu nic podobného nestalo.“ Až se odsud dostanu musím vyhledat mágy v Isharu. Ti snad budou vědět něco víc" Stačilo už jen pár metrů a spatřil onen dvoupatrový dům s balkónem přesně jako ve snu- vizi? Sám nevěděl co to vlastně bylo.
*
Pod okny domu ležely naskládané bedny a byl to perfektní způsob jak se dostat na balkón a odtud pak až na střechu. Abandon zrychlil tempo a odrazil se na bednu. Následoval šok. Zase se ocitl ve snovém světě, ale tentokrát jen krátce. Sledoval nepěknou scénu výskoku na bednu následovanou podklouznutím zkrz okno. Až teď si uvědomil svou chybu. "Mokré bedny!" Jakmile jeho skutečné tělo dopadlo, začal se sen rozplývat.
*
Bolestí zakřičel a protřel si pořezaný obličej. Přestože střepy minuly oči, i tak byl dost pořezaný. Naštěstí ho před otřesem mozku zachránily ruce na které reflexně dopadl i když nebyl tak úplně ve

svém těle. Až teď ucítil vykloubený palec a jedním prudkým škubem si ho nahodil zpátky. Usykl bolestí a začal vnímat okolí. Stín na protější zdi ho vylekal a Abandon vyskočil na nohy, až málem opět upadl. Před ním večeřel obyvatel domu- jižan podle barvy kůže. Abandon neměl moc na výběr, věděl že jižani jsou zuřiví a rychlí.

Musel jednat rychle, než muž stihne skočit po šavli nedaleko na stojanu. Chtěl utéct ale nebyl schopný ovládat své vlastní tělo. Odmítlo jeho požadavek utéct a jeho ruka reflexivně sjela na opasek a odepla dýku. Jižan vyskočil ze stolu a Abandon po něm jedním mocným švihem hodil dýku. Přihlížející by mohl potvrdit že se mu ruka jen mihla- rychlostí blesku.
*
Tohle bylo bez tréninku neproveditelné. Byl to jen zlodějíček co se snažil přežít, nikoliv vrah. Ve chvílích kdy nebyl zrovna při sobě chvilku vzpomenul na doby kdy se svými dvěma přáteli okrádali měšťany na trhu. Kvůli pár zlatým. Nikdy nemusel nikoho zabít- a teď? Kolik je běžná cena za život a kolik vlastně dostane za ten blbý amulet. Jednou rukou si zkontroloval jestli stále amulet nese. Ano nesl. Po tomhle ujištění se zase vrátil do reality. Dýka se muži zarazila až po jílec do krku. Krev stříkala ze zraněného místa proudem a jižan se jí snažil zastavit dlaněmi. Boužel pro něj podklouzl na své vlastní krvi. Abandon sledoval jak se muž třepe v agónii na zemi a nevěřícně přemýšlel o svém činu. "Vždyď jsem skoro nemohl reagovat, určitě jsem nechtěl nikoho zabít kvůli té cetce" řekl si zoufale pro sebe. A nervózně přešlapoval. Abandon byl temný elf- drow. Povahově tajemné bytosti- rudé oči a celkově zdatní šermíři a mágové. Přirozená odolnost proti ohni a bleskové reflexy. Přesto nikdy nikoho nezabil. K magii neměl přirozený cit, a už se o ní ani nepokoušel. V dřívějších dobách kradl aby přežil. Spolu s přáteli měli takový gang. Byli v tom docela dobří. "Ano- krást abych přežil bylo v pořádku. Ale vražda"? Tohle měla být běžná zakázka. Ukrást amulet, a shrábnout celkem objemný měšec.
*
"Sakra, mít tak víc času si to promyslet" zakřičel do prázdna, ve chvílích mužova posledního zachroptění. Bylo mu špatně z činu který právě udělal, ale zůstat tu nemohl. Vyběhl po schodech nahoru a ramenem zkusil vyrazit dveře. Trochu povolily, ale celkově byl vyčerpán a neměl čas ani přemýšlet o tom co se s ním dnes dělo. Napodruhé už dveře vyrazil. Málem přepadl přes zábranu balkónu. Promasíroval si naražené rameno a rozhlídl se. Nedaleko viděl na zdech tančit stíny stráží a uvědomil si že už nemá moc času. Pověsil se na okap který svou vahou ohnul a studená voda se mu převalila přes obličej, jen tak tak se na okapu dál udržel. Trochu mu to ale probralo smysly a bylo to svým způsobem uklidňující. Měl teď chuť skočit do jezera. Plavat nahý bez starostí ve studené vodě. Nebo se jen vrátit do toho snového světa. Bylo tam tak dobře. Bezstarostně. Sebral veškeré zbylé síly a zkoušel se po okapu vyškrábat na střechu. Povedlo se! A on se vyhoupl na kluzké šindely. Málem si zase narazil obličej. Pomalu šel na opačnou stranu domu, soustředíc se na každý krok. Dvakrát málem uklouzl ale jeho smysly fungovaly po dobře, po spršce studené vody. Na okraji domu vyšplhal na zeď a jedním skokem zmizel do Elfích zahrad. Vyčerpáním ani nezbrzdil pád. Dopadl na kolena a ruce se mu zaryly hluboko do bahna. Ihned poté povolily a do bahna se přidal i jeho obličej.


Teď už to má jak říkám kolem 30 stránek ale dokopat se na opravu chyb a změn v ději aby to lépe lahodilo uším je skoro nemožné xD na to si asi někoho najmu..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mielikki
161-320
161-320


Založen: 4.9.2009
Příspěvky: 200

PříspěvekZaslal: so říjen 30, 2010 11:58 pm    Předmět: Citovat

Mám v hlave ultramegagigantické veľdielo Twisted Evil založené na voľne naväzujúcich kratších či dlhších príbehoch, ktoré sa snažím postupne spisovať, ale neustále bojujem s lenivosťou, nekopaním múzy a pocitu, že sa už začínam opakovať Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jenne
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 29.3.2010
Příspěvky: 1939

PříspěvekZaslal: ne říjen 31, 2010 6:05 am    Předmět: Citovat

Já svoje výtvory schraňuju tady: http://jenn.blogosphere.cz/povidkovani/
_________________
Swooping... is... bad.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*Hanča
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 10.3.2009
Příspěvky: 4307

PříspěvekZaslal: ne říjen 31, 2010 7:47 am    Předmět: Citovat

psala jsem.. kdysi docela úspěšně.. pak jsem se přetvořila na fejetony..Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*
321-600
321-600


Založen: 11.10.2008
Příspěvky: 327

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 6:30 pm    Předmět: Citovat

Majdal_e_e_nka napsal:
O povídky jsem se snažila když jsem byla malá Very Happy a nedopadlo to...

Ale básně píšu Smile třeba někdy vydám sbírku Smile


A nepodělila by ses? Hledám, někoho, kdo se o to taky zajímá či píše Smile A chybí mi zpětná vázba, názor apod.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*
321-600
321-600


Založen: 11.10.2008
Příspěvky: 327

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 6:33 pm    Předmět: Citovat

Jinak se na povídky chci vrhnout, jen řeším problém, že pořádně nevím formu a ještě jsem uvažovala o absurdním dramatu, tam mám bohatou předlohu ze života. Nebo s čím mám ještě problém, že začnu vážně a sklouznu k ironii či cynismu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.