přechod z chemie na hennu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=a3fac032188c4caccb0c3c6666965a11Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kalabara
0-7
0-7


Založen: 9.1.2013
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st leden 09, 2013 6:42 pm    Předmět: přechod z chemie na hennu Citovat

Ahoj, nahodou jsem dneska narazila na tyto stranky při pátrání na internetu ohledně přechodu z chemie na hennu. No a neda mi to a rovnou bych ráda požádala někoho zkušenějšího o radu.
Vlasy mám dlouhe cca 10 cm pod lopatky, vlni se a dost krepati. Barvim je už x let na tmave hnědou a jeden silny pruh vlasu na strane a na tyle drastickou, plameňákově růžovou. Takze si toho, zejmena ty dva pruhy vlasu uz dost vytrpěly-odbarvování peroxidem a pak následne barvení tužidlem na tu ružovou. Proto ta henna.
No jenže jak jsem už vyčetla, tak to asi nebude tak jednoduché, abych vypada trochu normálně. Confused
Moje představa je že bych vlasy nejdrive regenerovala bezbarvou hennou no a pak na ně plácla přeliv bordo od Henné color. Výsledek by měl chytnou dle mých představ asi takto: hnědé vlasy by měly dostat lehký nádech do fialova na sluníčku a ty 2 vyžrané pruhy vlasů by měly chytnout na výraznou fialovou (ne tedy růžovou).chci fialový nádech , ne do červena nebo rezava.
Bohužel se obávám že skončím asi takto: hnědé vlasy chytnou možná barvu, ale nebudou jednolité, protože na koncích jsou už teď tmavší než obarvené odrosty.A asi to chytne zrz ne ta bordo a na ty zničené prameny to bud nechytne vůbec nebo flekatě nebo třeba nějaká šílená barva. No a jak to bude odrůstat a já znovu hennovat, tak si akorát budu tvořit další a další odstíny až budu mít každý kus hlavy jiný odstín. Dopadne to tak, že? Crying or Very sad
Prosím poraďtě, jak na to..
Předem všem děkuji za rady
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jitt
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 14.9.2009
Příspěvky: 4030
Bydliště: Dedina za Brnem :P

PříspěvekZaslal: st leden 09, 2013 6:52 pm    Předmět: Citovat

Ahoj a vitej u nas Smile

Asi te nepotesim, ale tve obavy z toho, ze by ti henna chytila do zrz nebo do cervena jsou bohuzel opodstatnene, zejmena na onech vybelenych pramenech vlasu.

Henna totiz narozdil od chemickych barev pouze prekryva pigment jiz ve vlasech obsazeny a kombinuje tak svoji vlastni barvu s pigmentem vlasu (je castecne translucentni, proto na kazdych vlasech chyta jinak).

Bohuzel je take dosti nesnadne docilit hennou studeny odstin (byt se to muze povest, ale nikdo ti to nezaruci). Nebude to ale fialove, jako spise tmavocervene se studenym nadechem a to pouze pokud se zadari (a taky spise na tvych hnedych vlasech, ne na tech dvou pramenech, ty dost pravdepodobne chyti tmavou zrz nebo zarivou hennovou cervenou).

Henna postupem casu tmavne (jak se na vlasy nabaluje dalsi a dalsi vrstva barviva) takze ano, vlasy pak muzou jakoby menit barvu, nicmene to bude prirozeny prechod (konecky tmavsi nez korinky a az po mnoha hennovanich), taktez ty dva vybelene prameny budou pravdepodobne s kazdym hennovanim tmavsi a tmavsi, nicmene nikdy tak tmave jako zbytek vlasu.

Regeneraci vlasu ale muzes provest treba pomoci olejovych zabalu ci domacich masek z jogurtu a medu, nebo si vybrat nekterou ze zde doporucovanych znacek (ody se peji zejmena na Gestil Wonder a Mil Mil).

Nutno dodat, ze jiz znicene vlasy nic zazrakem nespravi, muzes jim pomoci aby vypadaly trochu lip, ale v konecnem efektu pro ne nejlepsim "opravarem" budou nuzky. Vlas je mrtva hmota stejne jako nehet a jakmile je jednou poskozeny, uz ho nic neslepi.

Asi jsem te nepotesila, ale pro to, ceho chces dosahnout henna neni prilis vhodne reseni. Ackoliv je to skvela vec, je to "priroda" a ta ma sva barevna, tezko ovlivnitelna omezeni.
_________________
Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kalabara
0-7
0-7


Založen: 9.1.2013
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st leden 09, 2013 8:13 pm    Předmět: Citovat

Dekuji za tak rychlou odpoved, ktera me opravdu moc nepotesila. Sad
Vlasy uz regeneruji olivovymi zabaly, kokosovym olejem, sem tam nejake vyziva na konecky, takze to zase neni takova hruza, jak asi z meho prispevku vyplynulo. vlasu jsou docela i leskle(no tak asi jak krepate vlnky muzou by) a konecky se trepi vyjimecne. Akorat je proste uz proste chci prestat zatezovat chemii, no.

a co treba se jen ze zacatku barvit hennou hnedou a az se vlasy obali, dat bordo? Hneda hena je hneda , ne? neni d ocervena na tmave hnedem podkladu, ze?Pokud by z toho postupem casu vznikala hneda s nacervenalym/fialovym nadechem a ty pruhy by proste byly vyraznejsi, coz bych i uvitala.
Myslite, ze by to mohlo fungovat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jitt
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 14.9.2009
Příspěvky: 4030
Bydliště: Dedina za Brnem :P

PříspěvekZaslal: st leden 09, 2013 8:39 pm    Předmět: Citovat

Za asi nejjednodussi bych povazovala obarveni tech dvou vybelenych pruhu na hnedo (nebo aspon do podobne barvy jako mas ted zbytek vlasu), zkratka to srovnat barevne a pak se muzes vrhnout na hennovani co hrdlo raci.

Nejlip (nejlepsi reference zde) ma hneda henna od znacky Khadi, ktera pry dobre chyta (je to skutecne hneda a ne hnedorezava jak to vetsinou byva) a vymyva se mene nez ostatni znacky.

Nutno podotknout ze muze mit teply odstin nebo aspon zrzavy nadech (zejmena kdyz se indigo v barve obsazene castecne vymyje, jelikoz nedrzi tak dobre jako samotna henna), takze je s tim treba pocitat.
Ale vylozene zrz by to byt nemela.

Muzes i mixovat jednotlive znacky spolecne (i barvy), ale "bordo" v pripade henny znamena spise "vice do cervenozrzava" nez skutecne tmave cervenofialova barva vina.
Presto muzes zkusit v budoucnu treba hennecolor (praskovou) bordo, kterou smichas s vinnym octem, zalijes horkou vodou, zakapes tea tree olejem a nechas chvili odstat ve vyhrate troube, nez naneses na vlasy. Tak jsem studeneho odstinu dosahla ja, ale kdyz to po mne zkouseli nekteri dalsi, tak se jim to moc nepovedlo, tezko rict proc.

Jinak pocitej s tim, ze s hennou (a hlavne s dosahovanim te spravne barvy) je to na delsi lokte, je to tak trochu alchymie a "sazka do loterie" protoze ti nikdo nezaruci, jak presne to zrovna na tve vlasy chyti (ve smyslu jestli to bude vic do zrz, vic do hneda, nebo to dokonce chyti cerne) ci jestli to vubec chyti (i to se muze stat).

Zazraky na pockani umi bohuzel jenom chemie ...
_________________
Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.