Jak přejít z hnědé na červenou pomocí henny?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=3454a06aeaa63eb2ff7ae3b03888e392Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Koculka
0-7
0-7


Založen: 10.2.2013
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: po únor 11, 2013 10:17 am    Předmět: Jak přejít z hnědé na červenou pomocí henny? Citovat

Ahojky Smile
potřebovala bych poradit. Chtěla bych si obarvit vlasy červenou hennou. Mám středně až tmavě plavé vlasy.
Jsem zatím nováček a tak ani nevím jestli to správně chytne nebo jaká z toho vznikne barva?Máte s tím někdo zkušenosti? Máte nějakou oblíbenou hennu k tomuto stylu barvení? Nebo nějaké další informace?
Každá rada dobrá Smile
Děkuji za odpovědi Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jitt
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 14.9.2009
Příspěvky: 4030
Bydliště: Dedina za Brnem :P

PříspěvekZaslal: po únor 11, 2013 10:37 am    Předmět: Citovat

Ahoj a vitej u nas Smile

U barveni hennou hodne zalezi na tom, jake barvy chces dosahnout. Henna na svetle vlasy chyta standartne do zrzava (i kdyz se jmenuje "cervena") a to kolikrat az do svitive semaforove (ci pomerancove Laughing) oranzove.

Jo bacha, kvalitni henny (zejmena bodyart quality, ale i Hennecolor, Khadi a spol) se z vlasu dostavaji fakt hodne blbe. Henna se sice castecne vymyva, ale nikdy se nevymyje uplne a nektere holky by tu mohly vypravet, jak jeste po letech nehennovani je za slunecneho dne videt prechod mezi hennovanymi a nehennovanymi vlasy Smile
Nejlepe se vymyva takzvana "Henna z DM" kterou sezenes prave v DM nebo v Rossmanovi. Je tam jedina, tak se nemuzes seknout Smile Ale i u te existuji vyjimky, kterym se to vymyti trochu zkomplikovalo.

Cim tmavsi vlasy, tim tmavsi vysledny odstin, ovsem vzdycky to bude z tepleho spektra (henna sama od sebe treba studenou cervenou neudela to chce hodne alchymie a poradny kus stesti a nervu). Tmavsim odstinem myslim mene zarivou, ovsem stale pomerne intenzivni barvu.

Henna pak casem zacne tmavnout, jak se na vlasech usazuje dalsi a dalsi barvivo z nasledujicich hennovani. Pokud to neni tvuj cil (aka pokud chces co nezarivejsi barvu), i s tim se pak da pracovat, aby to tolik netmavlo.
Taky cim vic vrstev, tim horsi a narocnejsi "zbavovani" se barvy pak nastava v pripade, ze uz hennovat nechces. Po pul roce se da rict, ze hennu z hlavy spolehlive dostanou akorat nuzky (a nebo prebarveni u kadernice na tmavo a stejne se ty konce budou vymyvat a lehce prosvitat).

Vylozene chemicke cervene s hennou nedosahnes. Pokud k ciste henne (ve slozeni pouze lawsonia inermis) pridas ocet, mela by jit do takove cervenozrzave spis, nez do zarive medene. Pokud ti nevadi tmavsi barva a chces to jeste cervenejsi, pridava se tea tree olej.

Pokud mas zajem o fest tmavou cervenou s teplejsim nadechem, nejlepsi je asi hennecolor odstin mahagon do ktereho pridas ocet a tea tree olej a nechas zapect v troube (pro podrobnosti mrkni ke mne do vlasopece a misto bordo si dopln mahagon, je to ten druhy recept. Tim, ze sem si michala dve henny to byl defacto prave ten mahagon).

Pro pokus o bordovou cervenou je nejlepsi (cti mne se nejvic osvedcila) Hennecolor bordo. Pridat ocet, hoodne tea tree oleje a nechat zapect v troube ... opet podrobnosti ve vlasopeci (prvni recept).

Toz tak ... premyslim, jestli jsem jeste na neco nezapomnela Smile Kdyztak se podivej nahoru do tematu "Henna a hennovani" kde jsou vsechny dulezite informace prehledne shrnute no a v pripade potreby se ptej na vse, co ti neni jasne Smile Bud tu odpovim ja, nebo jina dobra duse Smile

Hennovani zdar a pak dej vedet, jak to dopadlo, pokud do toho pujdes Wink

Hodne stesti Smile
_________________
Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Koculka
0-7
0-7


Založen: 10.2.2013
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: út únor 12, 2013 12:19 am    Předmět: Citovat

Moc, moc děkuju za odpověď Smile Hodně si mi tím pomohla Razz Takže v brzké době to asi vyzkouším tak mi drž palce Smile Možná přidám později i fotku Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.