Lysiny na hlavě

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=1829a5b6749cfb463cd19a57e98321b1Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Havlíčková
0-7
0-7


Založen: 28.3.2013
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 11:05 am    Předmět: Lysiny na hlavě Citovat

Dobry den,je mi 22 let a mam 18ti měsíčního syna.Ještě pred tehotenstvim jsem mela problemy s vypadavanim vlasu a udelala se mi ve spodni casti hlavy mala lysina.Po porodu mi zacaly padat vlasy vice,ale to jsem spojovala s kojenim,jelikoz jsem kojila syna dlouho.Lysina se mi rozsirila a vedle se mi zacala delat dalsi,tak jsem zasla k me obvodni lekarce.Ta me poslala na krevní odbery,pote mi zacala pichat vitaamin B12,protoze z krevnich testu zjistila,ze ho mam nedostatek.Z vitaminu mi vlasy prestaly padat jen na mesic,tak mi ho zacala pichat znovu.Pote me poslala k memu koznimu lekari a ten tvrdil,ze lysiny mam z kojeni a ze mi tam vlasy zase narostou,prtiom pan doktor vedel ze mam lupenku.To se mi nezdalo tak jsem jela na kozni odd. do Liberce,kde mi pani doktorka rekla ze ty lysiny mam z lupenky,ze uz mi na tech mistech nikdy vlasy nenarostou a ze se mi muzou delat dalsi lysiny po cele hlave.Predepsala mi nejakou vodicku.Jsem z toho nestastna,protoze podle me jsou vlasy ozdobou zeny a ja se bojim ze treba za deset let budu plesata nebo budu mi po hlave plesata kolecka.Nevim co s tim mam delat,proto bych byla vdecna za jakoukoliv radu.Jinak si i vlasy barvim,tak jestli ta barva to jeste nezhorsuje?!Děkuji Lenka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wensdy
1201-2400. Guru II. kategorie
1201-2400. Guru II. kategorie


Založen: 12.3.2013
Příspěvky: 2324

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 3:21 pm    Předmět: Citovat

O lysinách z kojení jsem ještě neslyšela. Vlasy padají novopečeným maminkám bez ohledu na to jestli vůbec kojit začaly. I když nepadají vlasy plošně všem maminkám, příčina bývá hormonální, plus souhrn dalších faktorů (stres, vyčerpání, chybějící vitamíny, minerály, aminokyseliny....) Tělo se po porodu musí zkrátka dostat do starých kolejí, obnovit menstruační cyklus a zregenerovat s epo těhotenství, které pro něj bývá náročné.
Některé ženy "jsou skoro dohola". Většinou lysiny zase zarostou. ale chce to čas. Hormonální padání nejde skoro vůbec ovlivnit, ale dá se tělu dodat nová síla. Pokud možno pestrý jídelníček, pitný režim a pokud už maminka nekojí, může si pomoci speciálními přípravky určenými k řešení tohoto problému (Revalid, Nutrikap, Donna hair atd)
Přeji hodně štěstí Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiffani
8-20
8-20


Založen: 4.3.2013
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: po duben 01, 2013 9:07 am    Předmět: Citovat

Pokud mluvis anglicky, zkus se poohlednout na http://longhairedatheart.blogspot.com/ Slecna bojovala s podobnym problemem, i kdyz nejspis z jinych duvodu. Ale mozna se ti nektere jeji rady budou hodit a pomuzou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nicoolka*
41-80
41-80


Založen: 5.4.2013
Příspěvky: 47

PříspěvekZaslal: ne duben 07, 2013 7:11 am    Předmět: Citovat

Syrovátka je žlutozelená tekutina, která zbyde po sražení mléka. Syrovátka je vlastně mléčné sérum, které se získává po odstranění kaseinu z mléka. V praxi to vypadá asi tak, že se mléko úmyslně srazí a vznikne tuhá část kasein, což je v podstatě tvaroh, a tekutá část, které se občas říká mléčné sérum, což je syrovátka.

Sušená syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů nebo tvarohu. Rozhodně ji ale nelze nazývat odpadem, neboť má spoustu vzácných vlastností, které stojí za to využít.

Syrovátka obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, dále obsahuje i vitaminy C a E. Z minerálních látek to jsou hlavně hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek. Tyto látky jsou vitaminy a ne minerální látky niacin, biotin, pak také bílkoviny a rovněž některé tělu prospěšné kyseliny, jako je kyselina listová a pantotenová opět se jedná o vitamíny skupiny B. Obsahuje také laktózu, takzvaný alergizující mléčný cukr. Proto by si měli alergici a lidé s nesnášenlivostí mléčného cukru dát velký pozor na konzumaci syrovátky. Velké množství solí je zase nebezpečné pro lidi, kteří mají potíže s ledvinami.

Účinky syrovátky na organismus

Syrovátka lidskému tělu prospívá nejen vnitřně, ale i vnějším použitím. Při vnitřním užití pomáhá odvádět toxické látky z organismu, podporuje činnost ledvin, upravuje metabolizmus, zlepšuje látkovou výměnu a účinně napomáhá snižování cholesterolu. Zabraňuje zánětům žaludku a střev, dodává tělu důležité minerály, proto by na ni neměli zapomínat zejména sportovci. Je nízkokalorickým nápojem i potravinou, vhodná při snižování nadváhy a velmi vhodná pro těhotné ženy, jelikož nesnižuje hladinu vápníku a odvodňuje.

Při vnějším užívání má syrovátka protizánětlivé účinky, proto je vhodná na citlivou pleť. Také je vhodná na každodenní mytí při akné i nespecifických dermatózách, napíná pokožku, prokrvuje a vyhlazuje. Reguluje pH, proto se doporučuje jako přísada do koupelí. Při ekzémech a lupence je doporučeno pití i koupele.
-----------------------------------------------------------------------

sice žádné problémy nemám ale už jen proto, jak je syrovátka zdravá ji piju Smile ... myslím si, že by mohla pomoct Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.