suché, chemicky barvené vlasy a přechod na hennu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=f5e661ebab86267c43b84116142955f6Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kajonýna
0-7
0-7


Založen: 31.3.2015
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 6:37 am    Předmět: suché, chemicky barvené vlasy a přechod na hennu Citovat

Ahoj:)
Musím se hned v úvodu přiznat, že jsem se o své vlasy nikdy moc nestarala (to asi není nejlepší začátek, co? Very Happy), žádné zábaly, kondicionéry, jen chemická barva... No a teď se to začíná projevovat. Mám vlasy vlnité, někdy až kudrnaté. Spousta lidí mi je chválí, že jsou krásné, do toho je mám obarveny na červeno. Musím uznat, že do nedávna jsem byla sama spokojená Smile Jenomže vlasy mám hodně suché, začaly se lámat, připomínají chemlon, no hrůza Rolling Eyes ... Pročítala jsem top téma o péči pro vlnito/kudrnaté vlasy, rad se pokouším držet. hlavně to sušení vlasů- vždy jsem je drhla ručníkem, jsem zvědavá, jak se to odnaučím Very Happy. Dále jsem si četla o henně, teda, nevím, proč jsem se o ni nezajímala dříve... Jak jsem říkala, vlasy mám červené, jakou značku henny by jste mi doporučily? Doma mám ibiškový čaj, který bych mohla použít na zesílení tónu.. I když jsem četla top téma o hennění, stále nevím, jaká by byla pro mne ta pravá, popřípadě nějaká kombinace? Ráda bych dosáhla co nejčervenějšího tónu. Vlasy jsem si naposledy chemicky barvila před dvěma měsíci, což je doufám dostatečný odstup. Připadá mi to hennění dost náročné, nebo jsem si najednou přečetla moc informací a mám v tom trochu guláš... Pokud jsem vás nevyděsila hned v úvodu, budu ráda za vaše rady a tipy, co s těmi mými vlasy dělat? PS: nevíte, kde koupit kvalitní hennu na Mělníku a okolí? Děkuji Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 12:00 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Kajonýno a vítej u nás! Very Happy Neboj, ona henna nakonec zase není tak složitá, jak vypadá - akorát že hennaři dost často a rádi experimentujou, aby byly výsledky ještě úžasnější a tak. Ale klíďo můžeš začít úplně jednoduše a začít případně experimentovat až časem.
Jestli chceš hennu, která by šla fakt do červena a míň do zrzava, je podle mě asi nejlepší začít s hennecolor bordó - je relativně dobře dostupná a celkem kvalitní, dobře se s ní pracuje. Sice je v ní právě kvůli tomu červenýmu odstínu trocha pikramátu, ale oproti chemickejm barvám je to pohoda. I já, která se snažím bejt na vlasy co nejvíc "přírodní", si tuhle hennu občas dávám, protože zatím žádný domácí experimenty mi tak krásně dočervena nešly (i když mám časem v plánu experimentovat s ibiškovým práškem přímo do henny, tak uvidíme).
Pro první barvení bych klidně přidala jenom trochu citronu/jablečnýho octa, horkou vodu a trochu nějakýho přírodního balzámu (henna se tak líp nanáší, navíc moje dýlky to mají rády, nejsou pak tak vysušený), a možná tak lžíci oleje (třeba olivovýho, ať nemusíš kupovat nic extra, já osobně mám nejradši ricínovej, ale ani ostatní, co jsem zkoušela, nebyly špatný). Nečekej hned na poprvý zázrak, záleží na tom, jak moc se na vlasech podepsala chemie a tak, ale pár hennování by to mělo časem srovnat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kajonýna
0-7
0-7


Založen: 31.3.2015
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 12:19 pm    Předmět: Citovat

Ahoj!Smile
moc děkuji za tipy:) zkusím tedy tu hennecolor, jsem zvědavá, jak to dopadne Very Happy Je pravda, že chemická barva mi dala pěkně na frak.. no můžu si za to sama, vím, tak snad mi henna pomůže trochu se těm mým chrounům zavděčit Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 4:00 pm    Předmět: Citovat

Radši tak trochu počítej s tím, že po prvním hennování se ty kusy vlasů, který chemií prošly víckrát, tvářit ještě sušejc a chemlonovatějc (ale bejt to tak nemusí, nicméně je dobrý bejt připravená na horší možnost, lépe je zažít příjemný překvapení než nepříjemný). Ale zase ty zrzavý barvy nejbejvaj tak děšně agresivní, teda pokud se pod ně nemusí zesvětlovat. Moje vlasy jsou dost velký citlivky a přechod z chemický zrz na hennu zvládly celkem bez větších dramat (ale taky byly tou dobou krátký, neměla jsem dýlky, kde by se to případný vysušení projevlo nějak dramatičtěji). Což mě vede k otázce, kterou jsem měla položit hned na začátku - jakou máš původní barvu? Protože od toho se to, jak henna chytá, odvíjí - jestli je středně hnědá nebo tmavší, tak úplně zářivě rudou hlavu mít nebudeš, spíš to bordó a hnědorudou, nebo dokonce ještě tmavší a jenom rudý odlesky. (Já třeba byla tu první hennovací zimu lehce otrávená, že mám najednou hnědý a ne červený vlasy, a jakmile mi na ně zasvitlo sluníčko, máma málem volala hasiče. Wink )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kajonýna
0-7
0-7


Založen: 31.3.2015
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2015 3:00 pm    Předmět: Citovat

Má přírodní barva je klasická poch*aná sláma- odlesky hnědo- zrz- blond... teď to mám celkem vyšisované, hodně se mi vymyla červená barva a teď to mám takové nijaké, celkem světlé. Vím, že henna nezesvětlí, u kořínků mám vlasy tmavší, ale to i když si obarvím chemií... Sama jsem zvědavá, jak to chytne. Jdu mrknout na e-shopy a objednám si tu bordóSmile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2015 11:33 am    Předmět: Citovat

Tak s takovouhle původní barvou by mohla zářivá barvička vyjít celkem slušně. A když ne napoprvé, tak po pár vrstvách. (Akorát si po čase možná budeš muset dávat pozor, aby se Ti to nenavrstvilo moc a neměla jsi konce moc tmavý, ale na to je ještě času dost.
Držím palce při prvním hennování! Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.