Alergie na hennu
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Barvy a henna
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=815ba02ffb55017dae44077e840d2931Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Elocin
8-20
8-20


Založen: 20.11.2014
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 6:25 pm    Předmět: Alergie na hennu Citovat

Prosím, jsem už vážně zoufalá Sad před dvěma týdny jsem si poprvé dala na vlasy hennu, čistou červenou lawsonii z prodeje bylin a následně se spustil doslova vlasopád. První dva dny bylo vše v pořádku a pak začalo peklo. Opravdu mi stačí si projet prsty vlasy a tahám ven celé prameny! Za tu dobu mi vlasy znatelně prořídly a nepřestává to. Nikdy jsem neměla problémy s nadměrným vypadáváním vlasů, byly hůsté, ale teď se bojím, že mi z nich brzy nezůstane nic Sad Máte s někdo podobnou zkušenost, nevíte, co s tím? Sad Může to být alergie?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Portos
1201-2400. Guru II. kategorie
1201-2400. Guru II. kategorie


Založen: 12.2.2015
Příspěvky: 1558

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 6:43 pm    Předmět: Citovat

Jediné, co mě napadá, je se v těch vlasech moc nehrabat, mýt a rozčesávat opatrně, aby se zbytečně netahaly ven. A doufat, že se to poddá. A vzhledem k tomu, že ani na předchozí příspěvky se nikdo neozval, tak už bych moc nedoufal, že tady najdeš řešení, a zašel bych k doktorovi.

Jinak co já vím, tak holky tu psaly, že zezačátku po henně vlasy padaly, ale že se to poměrně rychle srovnalo. A nejsem si vědom, že by se kdokoliv zmínil, že to bylo až tak hrozné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 6:48 pm    Předmět: Citovat

Hm, tak to fakt nevím. Samozřejmě alergie na hennu možná je, i když není až tak častá (přece jenom je henna bylinka), ale co jsem tak četla/slyšela, spíš se projevuje podrážděnou pokožkou během hennování a pár dní potom, může to po tu dobu a pár dní potom provázet i větší padání vlasů(zřejmě do dokonalýho vymytí henny), ale dlouhodobější vlasopád, když během hennování a těsně po něm pokožka hlavy neprotestovala, je dost netypickej... -což samozřejmě neznamená, že to tak být nemůže, alergie jsou potvory a projevujou se rozně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Meeesha
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 13.6.2010
Příspěvky: 3763

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 6:58 pm    Předmět: Citovat

Spíš padaly hned po hennování (nebo teda i při něm), protože to bahno se přece jenom špatně nanáší a vymývá a vytrhá se při tom víc vlasů než při normálním mytí. Takový velký a náhlý vlasopád mi přijde taky divný, mazala bych k doktorovi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: čt květen 28, 2015 11:40 am    Předmět: Citovat

Jojo, taky bych se přimlouvala za návštěvu doktora (a asi ještě předtím bych popřemýšlela, jestli jsi něco v poslední době zásadněji nezměnila v životosprávě (změna stravy, nasazení nebo naopak vysazení HA) a jestli ti nějaká důležitá látka nechybí (to už je teda spíš asi na tom doktorovi a krevních testech - případně zkontrolovat činnost štítný žlázy), nebo jestli to třeba nemůže být reakce na nějakej větší stres - klidně i půl roku nebo víc starej, tohle se může projevit i se zpožděním). Protože na to, aby to byla alergie, mi tam moc nesedí ty dva dny, kdy to bylo OK, to není pro alergii moc typický, navíc to na alergii trvá celkem dlouho (i když zase dva tejdny nejsou tak strašně dlouhá doba - ale jestli vlasy padají fakt hodně, tak to holt vydá, no Evil or Very Mad ).
Ale samozřejmě nejsem alergolog, abych mohla alergii úplně vyloučit.
Nicméně taky to může být "přirozená výměna", někdo (například já) má tak jednou za šest let období, kdy ty vlasy padají fakt hodně, ale zároveň docela podrůstají nový (akorát že ty první týdny to podrůstání není moc vidět, takže je to vždycky docla panika a dýlky vypadají celkem "prořídle", dokud se to postupným zastřihováním zase nesrovná).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Elocin
8-20
8-20


Založen: 20.11.2014
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: čt květen 28, 2015 4:59 pm    Předmět: Citovat

Faktem je, že v té době, co jsem dala hennu, jsem se také začala pořádně stresovat z maturity a to fakt hodně, běžně třeba potřebuji spát fakt dlouho a v té době mi stačilo pár hodin a vlastně jsem se pořád jen učila a dělala odborné maturitní zkušky a ani moc nejedla (a když, jedla jsem pěkně nezdravé věci jako instantní polévky, já vím jsem blbá! :/ )... Hlava mě po henně vůbec nesvědila, nic, jen jsem měla vlasy dost vysušený. Taky je jaro a to všechno. Tu barvu hennny jsem si fakt zamilovala a nerada bych se toho vzdávala, je tedy možný, že se to takhle blbě prostě celý sešlo? Ten stres, to, jak jsem zanedbala výživu..Patlám zároveň biohar...
Koupila jsem si teď vitamíny, které mi nejspíš chybí, nechám vlasy nějaký čas odpočnout a pak to zkusím znovu tedy... Husté je pořád mám (povětšinou mám vážně ovčí vlasy), ale v délkách na koncích je to už prostě vidět, že prořídly...
Přikládám adresu na dva obrázky, které bohužel neumím vkládat, prosím tedy o rozklik.

http://img.janforman.com/IMG20150527172046exhd.jpg

http://img.janforman.com/IMG2015052717205132wn.jpg
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 2:49 pm    Předmět: Citovat

Elocin - tak to bych asi spíš ten vlasopád fakt připisovala víc tomu ostatnímu než samotný henně (teda to vysušení od ní asi bude, ale tam asi bude stačit vychytat, kolik je potřeba přidat oleje nebo nějakýho balzámu, případně si vlasy zvyknou). Zkoušky dokážou bejt hodně velká stresovka, a ve stresu je to s jídlem všelijaký, a může se to holt projevit různě po těle i na vlasech. Myslím, že tvůj plán na celkovou regeneraci (odpočinek, vitamíny a tak dál) , nemá chybu, vlasy si odpočinek taky zaslouží, a až se zklidní a přestanou padat, můžeš hennu opatrně zkusit znova (jsem vážně přesvědčená, že kdyby to byla alergie na ni, byly by problémy hned po aplikaci nebo hned po smytí - ale vždycky můžeš pro jistotu zkusmo plácnout henny třeba jenom na jeden nebo dva prameny někde vespodu, takovej test citlivosti pokožky).
A jinak tvoje dýlky mi nijak katastrofální nepřipadají (co já bych za ně dala Wink ), ale chápu, že jestli jsi zvyklá na superhustý vlasy od kořínků ke konečkům, nejspíš to vidíš jinak. Ale asi bych i s nějakým zastřiháváním počkala, až vlasy přestane to padání bavit, a pak bych to brala spíš centimetr po centimetru, než abych šla do nějakýho radikálního zástřihu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
gab
321-600
321-600


Založen: 26.12.2012
Příspěvky: 480

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2018 8:21 am    Předmět: Citovat

Poslední dobou se moc nebarvím, spíš vůbec a zůstávám spíše u henny. A ve vlasech pozoruji, tedy na pokožce, takové malé boláčky a kůže mě svědí. Nevím čím to je, myslíte, že to může být alergie na hennu? Barvím se jí asi jednou do měsíce až dvou měsíců.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2018 9:13 am    Předmět: Citovat

Tak i na hennu může bejt člověk alergickej, i když to není až tak časté (častější podle mě bejvá spíš alergie na indig nebo na další příměsi). Jakou hennou se barvíš? A ty boláčky se ti na pokožce hlavy objevujou pořád, nebo jenom těsně po hennování. Pokud pořád, tak bych si tipla, že to asi bude něco jinýho, co se k vlasům dostává častějc (mně to třeba dělaly některý tenzidy v šamponech). Pokud jen těsně po henně, tak to nejspíš fakt bude henna, nebo něco z toho, co do ní přidáváš, případně se pokožce nemusí líbit to zapaření ze zábalu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SuuriTuuli
21-40
21-40


Založen: 6.1.2018
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: po říjen 15, 2018 9:35 am    Předmět: Citovat

Já patřím k (těm málo) lidem, kterým henna škodila.
Takové nějaké boláčky na pokožce jsem občas taky mívala. Nevím samozřejmě, jestli to bylo hennou, ale je fakt, že od té doby, co jsem hennu úplně přestala používat, tak už ty boláčky nemám.
(Teoreticky by to, že už ty boláčky nemám, mohlo být způsobeno i změnou šampónu a celkově dlouhodobě zvýšenou péčí o pokožku hlavy.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku 1, 2  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.