Ahoj hezký den

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=ec49ea1ad090493a524379dd943dea50Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
nunanek55
8-20
8-20


Založen: 8.3.2010
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: st červen 01, 2016 7:50 pm    Předmět: Ahoj hezký den Citovat

Ahoj všem, mám takový problém má tu někdo zkušenosti růstu vlasu po chemoterapii jsem z toho docela uz zoufala protoze mi zacli rust vlasy dosli do dílky skoro do culiku a zacli byt priserne zniceny rozlamany a zacali zase opet hrozne padat vitaminy jsem jsi koupila a u doktora uz jsem taky byla az na pár drobnosti jsem v porádku nevíte někdo cim by to mohlo být?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Portos
1201-2400. Guru II. kategorie
1201-2400. Guru II. kategorie


Založen: 12.2.2015
Příspěvky: 1558

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 8:53 am    Předmět: Citovat

Zkušenosti nemám, ale i tak zkusím něco napsat.
Chemoterapie a vůbec celá ta situace je ohromný stres jak pro tělo, tak pro psychiku. A stres na vlasy působí i několik měsíců poté, co skončil. Když k tomu připočtu, s jakou chemií se musí tělo vyrovnat, tak se nedivím, že se vlasy vzpamatovávají dlouho.
Můžeš zkusit komplexnější doplňky zaměřené na vlasy (asi hl. revalid nebo donna hair), příp. i něco obecného (nezaměřeného jen na vlasy). Možná by pomohla i nějaká očistná kůra či dieta. A především se ohledně vlasů nestresuj - obvykle to funguje tak, že když je budeš neustále sledovat, jak rostou, tak neporostou. Skoro bych měl tendence říct, abys nasadila řešení, které jsi používala na zakrytí vypadaných vlasů, zvážila výše uvedené rady a jednoho dne snad vlasy budou (ani si nevšimneš jak).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 12:16 pm    Předmět: Citovat

Ahoj. Tak hlavní je, že chemo zabrala a ze zdravotně je to OK!
Já mám teda zkušenost jenom zprostředkovaně, z hodně blízký rodiny, a ona prostě ta léčba nechá v těle dost zplodin, kterých se tělo zbavuje tak nějak postupně, někdy ve vlnách, a může se to projevovat různě, třeba i dočasně zvýšeným padáním vlasů. Ale postupně se to zase dostává do normálu a odezní to.
Vitamíny jsou určitě fajn (jenom pozor na předávkování, i to se u některých může stát), jinak souhlas s Portosem, ale moc bych to nepřeháněla, i dobrejma věcma se dá předávkovat. Pokud je to ze zdravotního hlediska OK, tak je hodně pravděpodobně hlavní příčina právě v tom stresu a v psychice, a to se zpravidla projevuje se zpožděním a časem by se to mělo srovnat. Hlavně se tím snaž moc netrápit, protože tím se to ještě zhoršuje (já vím, to se dobře radí, ale těžko udělá, ale holt to tak prostě je).
Ale jinak mám tři známý, kteří/ré měli jako vedlejší účinek chemo pávě padání vlasů - dva z nich se vrátili k původní kvalitě vlasů, třetí má kupodivu háro lepší než před chemo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.