Změna kvality vlasů po henně
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Barvy a henna
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=d6970e32267525a57789d1c57f58ca24Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Elocin
8-20
8-20


Založen: 20.11.2014
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2015 3:31 pm    Předmět: Citovat

Titania napsal:
Mně se po henně vlasy dost zpevnily. Ale s tím vysušováním - dost to u mě postihlo tu část vlasů, která si předtím prošla chemií. Jogurt se do henny až tak moc nedoporučuje, protože může potlačovat barvicí účinek, ale nevím, nikdy jsem nevyzkoušela. Ale pokud Ti henna vysušila dýlky a konce, tak stojí za pokus namíchat si hennovou směsku v trochu menším množství, do toho přidat trochu nějakýho přírodního kondiše nebo masky a nabarvit vlasy u hlavy, potom do směsky ještě dolejt ještě pořádnou dávku kondiše, pořádně zamíchat a to teprve naplácat do dýlek a konců. A pak klidně nechat pár hodin (takže takovej poloviční hennagloss). Tohle mně (teda hlavně mejm vlasům vyhovuje velmi - a to mám sklon k suchejm dýlkám a koncům i bezhenny). Olej v henně (kromě trochy ricinovýho) mi naopak vlasy ještě víc vysuší, ale ty přírodní masky a kondiše přidaný do směsky mi fungujou fakt dobře.


Moc děkuji, zkusím Smile a tu masku, máš nějakou konkrétní, dobrou, co ti sedí? Já teď zjistila, že mi vysušují dokonce i šampony, ve kterých je obsažený i olej jen jako přídavek Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 9:17 am    Předmět: Citovat

V podstatě tam dávám cokoli, co mám doma a neobsahuje to silikony (ale fakt je, že mám doma samý věci spíš do přírodna). Moc fajn byla taková ta maska s avokádem od alverde, dobře mi dělá i kondiš od urtekramu s aloe vera, prima jsou i kondiše od Natura Siberica (ty jsem měla asi dva různý, ale už se nějak nepamatuju který přesně to byly), taky jsem měla ze Sephory kondiš Yes to Tomatoes a ten byl taky prima. Ale dobrou službu mi prokázal i bezsilikonovej kondiš od Balei (i když u tý to přece jenom dělám radši tak, že do tý "skoroneředěný" henny k hlavě dávám spíš kapku něčeho fakt přírodního a s tou baleou pak rozmíchávám zbytek, co jde i do dýlek a do konců (ale je to nejspíš zbytečná opatrnost). Neosvědčil se mi jedině gestil wonder, ale to jenom částečně - nějak se mi v tý směsce divně zdrcnul (a přitom už jsem to dávala do zchladlý) - ale projevilo se to vlastně jenom v tý konzistenci (a v tom, že se s tím hůř pracovalo), vlasy pak byly v pohodě, akorát že to asi je dost drahá sranda.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Heather
161-320
161-320


Založen: 20.9.2013
Příspěvky: 194

PříspěvekZaslal: čt září 24, 2015 3:54 pm    Předmět: Citovat

Hennuji čistou hennou již dva roky a kvalita vlasů šla rapidně nahoru. Hlavně od doby, kdy mi odrostly vlasy zničené chemií, takže čekat zázraky na počkání také nelze.
Z mých jemných a vysušených vlasů jsem se dopracovala k silnějším a objemnější vlasům, které vyžadují mytí 2x týdně. Henna mě zbavila svědění pokožky hlavy (trpím na seb. dermatitidu) a vlasy se méně lámou v délkách.
Jediné mínus je vysoušení, ale na to mi pomáhá zábal ze žloutků a medu, který teď poslední týdny používám i jako šampon.
A navíc nikdy jsem nedostávala tolik komplimentů na barvu vlasů jako teď Smile
Chemii už nikdy více Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Wnaty
81-160
81-160


Založen: 13.4.2016
Příspěvky: 131

PříspěvekZaslal: pá září 30, 2016 9:21 am    Předmět: Změna kvality Citovat



Za mě rozhodně henna ano. Právě mám v galerce několik fotek na porovnání a myslím, že tahle mluví za vše. Rozdíl na fotkách činí asi půl roku. První fotka je z doby těsně před mým prvním hennováním - je zde vidět, jak jsou vlasy mdlé, prořídlé a bez života. Fotka druhá je po pátém hennování, kdy byly zároveň po dobu asi půl roku opečovávány přírodní kosmetikou. Příroda dělá svoje, já mám vlasy mnohem hustější, zdravější, silnější, s nádhernou barvou! Pro více srovnávacích fotek nahlédněte ke mně, mám tam porovnání před první hennou a po ní a srovnání kvality konců po první henně a po té doposud poslední, páté.
Henna ale také není všespásná, důležité je se o vlásky i nadále starat. Jak je na fotkách vidět, změna kosmetiky také udělala svoje. Chemii už nechci ani vidět Wink.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Eidwin
8-20
8-20


Založen: 10.8.2014
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: st květen 03, 2017 9:24 am    Předmět: Citovat

Teprve rok hennuji a ten rozdíl poznat je. Vlasy zhoustly, zpevnili se,tolik se mi netřepí konečky, rychleji rostou a jsou celkově vyživené. Měla jsem vlasy 7 let barvené,odbarvené atd chemkou. Byli na odpis,ale nechtěla jsem se smířit s tím, že půjdu na krátko. Zkrátila jsem je tak o 10 cm.. hennovala, dělala zábaly, bylinkové oplachy. Začátky byli krušné,ale za 6 měsíců byli jako vyměněné. Akorát jsem si všimla, že po měsíci mi vlasy začínají pramínkovat..což se mi nikdy nestávalo a nedá se tomu zabránit Very Happy
Daň za zdravé vlasy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fairywoodlandsprite
41-80
41-80


Založen: 24.10.2015
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: pá květen 05, 2017 10:42 am    Předmět: Citovat

Tedy už nehennuji, ale zpětně mi to s vlasy nic neudělalo. Ale musím upozornit, že mám celkem dobré vlasy od přírody.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SuuriTuuli
21-40
21-40


Založen: 6.1.2018
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: út květen 29, 2018 12:02 pm    Předmět: Citovat

Na hennu se všeobecně pějí ódy. Než jsem začala hennovat, hodně jsem si toho přečetla o jejích účincích, jak vlasy obalí, vlasy jsou silnější, zdravější atd. atd. Po pročtení fóra jsem dospěla k závěru, že podle zkušeností pomáhá vlasům nejvíc asi ta čistá červená henna. A protože jsem chtěla dát vlasům kvalitu a bylo mi tehdy už celkem jedno, jak budou vybarvené, tak jsem šla do toho.
Vyzkoušela jsem postupně Khadi a Lamdu... hennovala jsem několik měsíců. Podotýkám, že olejové zábaly a další péče k tomu.
Bohužel musím říct, že patřím k té menšině lidí, kterým henna nepomohla. Naopak, vlasy mi v podstatě ničila. Postupem času docela dost.
Píšu to sem v podstatě hlavně proto, že pokud se někdo rozhoduje, jestli začít používat hennu, nebo ne... tak prostě... No, je to risk. Ačkoli si to většina tak chválí, člověk může mít bohužel i smůlu a patřit mezi ty, kterým henna ublíží. Každý je jiný... A jako jasně, kdybych to nevyzkoušela, tak bych to nezjistila. Takže prostě... musela jsem to vyzkoušet na vlastní vlasy Smile a teď jsem zas o něco moudřejší.

Mimochodem, nějakou dobu se zdálo, že mým vlasům henna prospívá, takže jsem z ní byla docela dlouho hodně nadšená. Až postupem času se to nějak zvrtlo v opak a vlasy na tom začaly být zle a po každém hennování to bylo horší a horší. Nechápu, proč. Pamatuju poslední hennování, kdy jsem po oplachu vlasů téměř brečela nad jejich stavem... a to byla ta chvíle, kdy přišlo "tak a hennu už NE"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.