zážitky, příběhy, výkřiky a výlevy
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 143, 144, 145, 146  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Dlouhé vlasy a tak dál...
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=32561a5ffae9c2b54aac4e2a00848fe2Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: po květen 30, 2016 3:54 pm    Předmět: Citovat

Meadow - gratuluju!!! (Já teda perek, když už je dávám, musím mít alespoň deset, ale obávám se, že je to spíš oběma rukama levejma než tím, že by to páčo fakt potřebovalo... páč půlka těch potvor mi přes den tak nějak povypadává (teda perek, ne vlasů) A taky skákací pohybový aktivity dělaj svoje. Ale ten tvůj pocit znám ze skřipců - týýjo, už mi to nedrží se třema malejma, musím místo jednoho malýho dát větší, hurááá'

Jo a abych se taky vylila - nějak se mi poslední dobou stává, že mi lidi chválej skřipcovej drdol. Přesně stejněj, jakej nosim skoro furt, už několik let, protože mi drží i při drsnějších HIIT tréninkách a při irským tancování a navíc se v něm dá i spát .
TEda vždycky napřed u těch lidí nenápadně zkontroluju, jestli nemaj v ruce bílou hůl a na vodítku asistenčního psa nebo tak, ale zatím byli všichni snad alespoň částečně vidomí, takže tak úplně nechápu. A největší sranda na tom je, že mi to takhla chválej ve chvíli, kdy jsem to motala tím největším žavesem a nejlíp jsem v tom ještě spala/cvičila. Tož kde je jaká motivace, abych se učila nějaký pracnější účesy, nebo si dávala na česání záležet? Twisted Evil Laughing Takže vlastně ani nevím, jestli je to jásot, nebo stížnost.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Meadow
***moderátorka a Strážkyně tématu***


Založen: 12.11.2008
Příspěvky: 4062

PříspěvekZaslal: po květen 30, 2016 6:50 pm    Předmět: Citovat

Tak já mám pocit, že ty máš ty vlasy přece jen o něco maličko delší - jednak jsi o dost vyšší, druhak jsi o dost pod pasem, zatímco já ještě pořád o dost nad ním... Rolling Eyes Laughing

No, s tou motivací ti neporadím, tu musíš asi hledat tady. Mmch, já bych potřebovala zas nějakou účesovou výzvu. Motám furt to samý dokola. Asi proto, že při těch výzvách typu "každý den něco jiného" se sice spoustu věcí naučím, zhodnotím (to už ne, jednou stačilo - nebo ano, to je super - nebo to opakovat/vychytat), jenže jak je toho moc a nic se člověk nenaučí pořádně, tak to tak nějak z té hlavy vyšumí a ráno, když stojí před zrcadlem (a nemá, jak při výzvě, sepsaný seznam Very Happy ), zas mu napadnou jen ty stokrát dělané účesy. Jestli bude příště nějaká další výzva, tak asi půjdu do toho, že si vyberu čtyři účesy z těch, co jsem se naučila při nějaké předchozí výzvě, skončily v kategorii "super" nebo "vychytat" a nepoužívám je - a budu každý z nich dělat týden, abych si je pořádně zažila. Nebo já fakt už nevím, jak se donutit ten repertoár dostatečně rozšířit. Rolling Eyes Embarassed Embarassed Embarassed
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: út květen 31, 2016 10:09 am    Předmět: Citovat

Tak to je náhodou dobrej nápad. A co takhle zavíst něco jako Týden fishbraidu, Týden dalšího účesu - nebylo by o tak dlouhý a zavazující jako výzva, a člověk by to už do rukou dostal... Ale zase je fakt, že ta výzva je takový silnější nakopnutí, no.
Já mám hlavně u toho motání a experimentování ten problém, že vlastně každej den mám nějakej trénink, na kterej bych většinu těch "vyhezkanejch" účesů stejně musela přečesávat, páč by to neunesly nebo by se s nima blbě cvičilo. A na to jsem celkem líná/nemám čas. Navíc třeba složitější zaplejtaný účesy jsou při mojí dýlce, jemnosti, křehkosti a cuchavosti vlasů (to vše zkombinováno s nepříliš velkou zručností) celkem boj, kterej k těm vlasům rozhodně není šetrnej, takže si nejsem jistá, jestli by mi ve chvíli, kdy bych na to dostala ten správnej grif, ještě zůstaly nějaký nepolámaný vlasy. Ona ani parantha zpravidla neproběhne bez toho, abych musela za nějakej ten uzlík nakonec dost nešetrně škubnout a ten zvuk trhanýho vlasu je takovej demotivující. Nejhorší na tom je, že když je pak slavnostní příležitost, tak většinou stejně není čas ani nálada experimentovat, takže nakonec skončím u nějaký lehce vyšperkovaný verze obvyklýho.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nicole
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 6825

PříspěvekZaslal: út květen 31, 2016 9:41 pm    Předmět: Citovat

Vyrazila jsem s maminou za kulturou a cestou jsme potkaly maminku spolužáků ze základky. Dnes tuhle paní mamina potkala znovu. Daly se do řeči a ona paní se zmínila, že minule s ní byla nějaká holka s hodně dlouhými vlasy a povídá: to už máš tak velkou vnučku?

Tak buď paní potřebuje brýle, nebo nekontrolovatelně mládnu Laughing Laughing Shocked
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lulu Nixe
161-320
161-320


Založen: 2.10.2012
Příspěvky: 230

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2018 7:51 am    Předmět: Citovat

V časopise Moje psychologie (což jsem očekávala, že není tak hloupý plátek) se objevil článek na téma délky vlasů a věku, jsou tu prezentovány jakožto fakt názory: "dnes se dostáváme do extrému nepřiměřených délek, které nebývají vkusné ani před třicítkou, natož později", "hodné dlouhé vlasy jsou privilegiem mladých", "zhruba čtyřicítka je zlom", na druhé straně pak říká sice, že "hranice jsou individuální", ale pak uvádí, že výjimkami, kterým to sluší i s dlouhými, jsou slavné ženy, co mají špičkové kadeřníky. Jako příklad toho zmiňuje Claudii Schiffer, která ani nijak extra dlouhou délku nemá na fotce u článku. (ale i to by podle autorky bylo moc v případě "obyčejné" čtyřicítky nebo starší). Závěrem - ideální je ne delší než po ramena. Jinak je to hrůza a podle autorky dlouhé vlasy u "starších" svědčí o: kompenzaci traumatu z dětství, kdy dotyčná musela mít krátké, nebo touze zastavit čas, nebo nízkém sebevědomí. (???)
Nechápu, co někoho vede k vymýšlení takových nesmyslů. Doufala jsem, že v současnosti už se víc respektuje individualita a je možné skoro cokoli v oblasti vzhledu a stylu - to ale asi platí jen pro mladé, pak už na ni nemáme nárok?
A co když (můj případ) vypadám tak, že si okolí myslí, že jsem o hodně let mladší, než jsem, to ty dlouhé taky nesmím nebo smím? Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Portos
1201-2400. Guru II. kategorie
1201-2400. Guru II. kategorie


Založen: 12.2.2015
Příspěvky: 1558

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2018 11:11 am    Předmět: Citovat

Tak koukám, že se z toho stal humoristický časopis. Cool
Myslím, že jediný psychologický prvek toho článku tkví v „traumatu z dětství” a závisti autorky.
Jak říkám pořád, čím delší, tím hezčí. A Claudia Schiffer nemá, a co já vím ani nikdy neměla, dlouhé vlasy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
verunacek
21-40
21-40


Založen: 18.1.2017
Příspěvky: 27
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2018 12:08 pm    Předmět: Citovat

No ne Very Happy myslela jsem, že je to jen komerční časopis, ale bude komerční & těžce mimo Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Proxim
81-160
81-160


Založen: 25.1.2016
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2018 12:48 pm    Předmět: Citovat

Spojení dlouhé vlasy - nízké sebevědomí jsem už párkrát zaznamenala i vůči mladým lidem, ale jak to má spolu souviset, to se mě neptejte.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nicole
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 6825

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2018 7:16 pm    Předmět: Citovat

Z toho časopisu se stala snůška prázdných řečí. Dřív se tam našlo sem tam něco zajímavého, ale teď...darmo mluvit.
Ve svém věku si z podobných mouder dávno nic nedělám. Přávě mě na horní části lýtek šimrají umyté vlasy, ale podle takových chytrolínů bych už dávno měla být na mikádo. Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Proxim
81-160
81-160


Založen: 25.1.2016
Příspěvky: 139

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2018 8:14 pm    Předmět: Citovat

Nicole napsal:
...ale podle takových chytrolínů bych už dávno měla být na mikádo. Rolling Eyes


A co teprve chudáci jemnovlasí, u nich je kštice na ramena a delší povolena tak do deseti let. Co už s tím naděláme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 143, 144, 145, 146  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.