Dovolte, abych vám představila trichotillomanii
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Dlouhé vlasy a tak dál...
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=129d0ebca41d29ad051e79e0a4c16cf8Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Setkali jste se někdy s touto poruchou?
Ano
40%
 40%  [ 32 ]
Ne
59%
 59%  [ 47 ]
Celkem hlasů : 79

Autor Zpráva
alienor
161-320
161-320


Založen: 31.7.2010
Příspěvky: 202

PříspěvekZaslal: so září 04, 2010 9:34 pm    Předmět: Citovat

tu kůži okolo nehtů si občas taky otrhávám a koušu, ale zakazuju si to, navíc když je teď tolik nemocí ze špinavých rukou...
k tomu vytrhávání vlasů, někde jsem četla že jedna holčina nejenom že si ty vlasy vytrhávala, ale ještě je i okusovala a jedla, pak měla trávicí potíže a z žaludku jí vytáhli obrovský chuchvalec vlasů, musí to být opravdu těžké žít s takovou nemocí a opravdu je potřeba mít pevnou vůli přestat, takže holky, klobouk dolů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
aďulína
0-7
0-7


Založen: 21.9.2010
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út září 28, 2010 5:28 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Smile Jsem tady nová a při hledání nějakých článků a tak jsem narazila i na toto téma a chtěla bych se s vámi podělit o mou zkušenost.
Začalo to asi před rokem a půl. Nevím co bylo tím podmětem, který spustil mou touhu trhat si vlasy. Nejdřív jsem si ani nějak neuvědomovala že dělám něco, co se některým lidem příčí a mají vás za psychicky narušené. Prostě mi nedošlo že bych to dělat neměla. Došlo mi to až později. To už se mi na temeni hlavy dělala malá pleš. Nikomu jsem nic neřekla, zakrývala jsem to jak sem mohla a řekla jsem si, že toho nechám. Ať ve škole nebo doma při sledování televize - pořád jsem měla ruku ve vlasech. To už jsem začínala být trochu zoufalá. Stažení vlasů do culíku ani nošení šátku mi v tom nezabránilo. Když to zjistili doma na moje vyslovené přání mě objednali k odborníkovi s nadějí, že mi pomůže/ poradí. Ovšem i ten zklamal ..
Jak jsem psala, je to rok a půl a já stále nemůžu přestat. Vlastně nevim jak. Říká se že jde o sílu vůle- a v tom případě já asi žádnou nemám Sad ..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Adluska
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 30.10.2007
Příspěvky: 1458

PříspěvekZaslal: st září 29, 2010 4:26 pm    Předmět: Citovat

Moc tomu nerozumím, ale nepomohl by ti nějaký zástupný předmět. Třeba kdybys ruce zaměstnávala, co já vím, gumou na gumování nebo tak?? Prostě něco, abys nemohla trhat vlasy, vlastně spíš neměla je čím trhat....mě to občas pomáhá něco v ruce žmoulat, abych nejedla hodně. Hlavně když koukám na film nebo se nudím. Občas když se fakt udím, tak si trhám chlupy na nohou pinzetou nebo si dloubu ty zarostlé, ale to hlavně protože je nechci trhat epilátorem nebo se mi zrovna nechce holit, ale na vlásky bych si zase nešáhla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Meritka
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 26.8.2010
Příspěvky: 1377

PříspěvekZaslal: st září 29, 2010 7:37 pm    Předmět: Citovat

holky, pro vas co mate problem s kousanim nehtu: ja vim ze to zni divne, ale me pomohly umele nehty! teda jakoze gelovky. Ja si nehty nekousala, ale trhala ... pak sem si nechala udelat gelovy, uplne kratoucky, zadny drapy a od ty doby mam svatej pokoj ... predne vam bude lito znicit tu investici a pak - oni jsou fakt pevny a trhat to nejde, ti padem snad ani kousat:)
jinak k vlasum - to me nikdy nenapadlo, ale nozky si trham celkem casto, bavi me ta bolest i to jak to mizi pryc:) a pritel si trha vousy na brade, vzdycky kdyz se zamysli .... je to tezky, vsem co stim bojujete drzim palce, zkuste najit nejaky treba neobvykly reseni - jako ja s nehtama
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Amanthea
8-20
8-20


Založen: 29.11.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: so prosinec 28, 2019 8:40 pm    Předmět: Citovat

Ahojte,

normálně se mi v 26ti letech ze stresu začal projevovat tento prapodivnej zlozvyk - trhání vlasů.
Pravidelně si trhám konečky, páč su debil, no. Ale teď jsem měla dva roky šílenýho stresu, kdy se nám s manželem trochu neplánovaně narodil krásnej chlapeček, ale já musela ještě prezenčně dodělávat školu a trochu práci. No otřes. A nějak jsem si prostě začala trhat vlasy. Pravidelně si hledám na hlavě ty slabý, poškozený nebo tmavší než ostatní a ty trhám. Nejčastějc mívám takovej tranz v koupelně u zrcadla před spaním, vydržím si 2 hodiny stát a co chvíli vytrhnout vlas, u toho přemýšlím nad vesmírem a tak. Samozřejmě mi vlasy dost zřídly.

Docela z toho šílím, páč když mi to pak dojde, cejtím se jak naprostej idiot a je mi to líto, svoje vlasy mám ráda.

Zkouším teď sebelásku a vlasolásku aplikovat do nějaké rutiny a proto jsem i zavítala sem na web po hooodně dlouhé době. Dneska jsem hennovala, pak naolejovala a pak zapletla do copu. Budu zkoušet pravidelně dělat účesy, aby mě vlasy nelákaly. A co jsem tady četla, tak asi zkusím i zabavovat ruce. Píšu to sem kvůli vypsání se, moc lidí to nechápe. A třeba někdo má stejnej boj teďka. Díky za tohle vlákno, dost mi jeho přečtení pomohlo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.