Stříhat často, nebo stříhat málo?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=f34e473954ec33582b6f32ef1ac2e15aZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DlouhovlasýDaniel
0-7
0-7


Založen: 13.1.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: po červenec 01, 2019 6:35 pm    Předmět: Stříhat často, nebo stříhat málo? Citovat

Zdravím, přemýšlím o svých vlasech, zda bych je měl zastřihovat častěji, jak jednou ročně, nebo to mám nechat ve stejném intervalu? Díky

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Meadow
***moderátorka a Strážkyně tématu***


Založen: 12.11.2008
Příspěvky: 4062

PříspěvekZaslal: út červenec 02, 2019 10:42 am    Předmět: Citovat

To závisí na tom, jaké jsou a co od nich chceš... Pokud jsou spíš jemné, konce se vytřepují a tak, asi musíš zastřihovat častěji než jednou ročně. Pokud jsou to "dráty", netřeba to hrotit víc jak jednou ročně. Jestli je chceš udržovat v téhle délce, tak prostě stříhej tak, abys to udržel. Jestli chceš, aby dorůstaly do délky, je potřeba, abys při stříhání neustřihl celý přírůstek (vlasy rostou cca 1cm za měsíc, takže když stříháš po třech měsících, neměl bys ustřihnout 3cm ale míň).
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DlouhovlasýDaniel
0-7
0-7


Založen: 13.1.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: út červenec 02, 2019 10:59 am    Předmět: Citovat

Díky za odpověď. Já jsem měl vlasy zkrácené naposledy tak před třemi měsíci a to nevlastní dcera mého prabratrance měla závěrečky (kadeřnice) a nejdřív mi dělala plastickej střih kadeřnickou břitvou a pak jsem chtěl jen centimetr konečků sestřihnout a narostlo to docela rychle. Mám je docela husté a nepoddajné. Jen mi jde o to, jak urychlit růst vlasů...
A takže kdybych šel tento měsíc ke kadeřnici, tak stačí tak 1 cm - 2 cm zkrátit konečky a poroste to rychleji?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Meadow
***moderátorka a Strážkyně tématu***


Založen: 12.11.2008
Příspěvky: 4062

PříspěvekZaslal: čt červenec 04, 2019 10:18 am    Předmět: Citovat

No, já nevěřím na to, že by se stříháním urychlil růst vlasů. Ty koříkny tu "hmotu" vyrábí nějakým jim vlastním tempem a stříhání na tom nic nezmění.

Jestli ti vlasy rostou husté a silné, asi se ti konce nebudou moc třepit a lámat, takže bych to nechala růst a stříhala až tehdy, když bych viděla, že se to začíná třepit nebo lámat. Případně že to začíná mít dole "rousy", jak nerostou úplně všechny vlasy úplně stejně rychle... Jde prostě o to, udržet ty konce v netřepivém a nelámavém stavu (případně oku lahodící formě), páč když se to začne třepit a lámat, tak se ta celková délka vlasů postupně zase zkracuje (konce se ulamují, co naroste u hlavy, to se uláme u konců, nebo se uláme i víc, než naroste), a tomu se chceš vyhnout. Toť vše.

Jinak ano, klíč k růstu je (v podstatě ve smyslu výše napsaného) neostříhat více, než za čas od posledního stříhání narostlo.

A poslední rada/varování - kadeřnice ti obvykle ustřihne ty 1-2cm, ale pak ještě zarovnává... jen zřídkakdy je tedy celkový výsledek mínus centimetr nebo dva. Tak na to pozor. (ale samozřejmě záleží na tom, jaká kadeřnice to je - třeba ta tvoje je výjimkou potvrzující pravidlo, to já neposoudím).
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: út červenec 09, 2019 6:00 am    Předmět: Citovat

Souhlasím se vším, co napsala Meadow. Častější stříhání fakt růst neurychlí, ber to čistě podle stavu vlasů, hlavně konečků. A jak tak koukám na fotce, dostáváš se k té "nejchoulostivější" délce, kdy se konečky dost třou o oblečení a tak a u jemnějších vlasů mají větší tendenci se lámat - tak uvidíš, co to bude dělat s těma tvýma. Pokud by se konečky víc ulamovaly a budilo to dojem, že vlasy najednou přestaly růst, je dobré jednak nosit co nejvíc sepnuté (míň se pak odírají mechanicky) plus případně zvlášť pečovat o konce třeba olejema nebo maskama. Ale jestli máš spíš pevnější vlasy, tak se tě tohlen nemusí týkat - já i Meadow máme jemné, tak jsem si s tímhle problémem docela užily. Jak se pak vlasy přehoupnou přes tu otravnou délku po ramena, už je to s tím lámáním daleko lepší a už se nemusí tak chránit (ale sem tam olej nebo maska do konců je stejně fajn).
Podle mě je rychlost růstu z největší části daná geneticky, pokud to chceš zkusit trochu popohnat, tak spíš něčím zevnitř (a nemyslím jen doplňky stravy speciálně na vlasy, ale celkově zdravou stravu plus věci jako třeba lněná či dýňová semínka a tak) a určitě neuškodí ani prokrvení pokožky hlavy u kořínků masáží (buď jen tak na sucho, nebo třeba s trochou bioharu nebo lopuchového výluhu). Držím palce, ať vlasy dobře rostou!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DlouhovlasýDaniel
0-7
0-7


Založen: 13.1.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2020 10:19 pm    Předmět: Citovat

Zdravím. Po dlouhý době sem píšu.
Mám teď vlasy zhruba mezi úrovněmi pod lopatkami a ve středu zad.
Vlasy mám husté, konečky zastřižené jen asi dvakrát za tu dobu, co je mám (jednou jsem dělal modela známé, co se učila na kadeřnici a podruhé, když jsem šel na maturitní ples). Problémy s růstem nemám (nějak to neřeším Very Happy ) spíš mi vadí, že vlasy jdou všude víc vidět a hlavně mi vadí lupy se kterými bojuji, ale nějak to vyřeším.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.