|
✿
|
Autor |
Zpráva |
TamtaOna 321-600
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 1:49 pm Předmět: Henna bezbarvá/přírodní |
|
|
Už nějakou dobu používám na regeneraci vitamínovou hennu. Teď by mě ale zajímalo, jaké jsou barevné účinky henny bezbarvé a přírodní... Nevidím v tom moc rozdílů, ale nějaké by přeci měly být, když jsou jiné...
Slyšela jsem, že ta bezbarvá (nebo přírodní?) by měla zjasnit přirozenou barvu... ale z jiného zdroje se linulo, že zezrzavuje... Nechci žádné razantní změny, ale oživení té své zimní ,,bezbarvosti"...
Díky za rady a zkušenosti |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kathory >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 1:58 pm Předmět: |
|
|
Tak tomu nějak nerozumím Přírodní budou obě, ne?
Měla jsem za to, že barevná hena, co jde do oranžova je Lawsonia a "bezbarvá henna" je Cassia. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Daniela >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 2:19 pm Předmět: |
|
|
Já mám pocit, že Ještěrka tu kdysi psala, že "bezbarvá" henna je normální henna, která se nechá ležet tak dlouho, až přestane barvit, takže se taky bohužel sinžuje ten regenerační účinek. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 2:31 pm Předmět: |
|
|
No, on je v tý terminologii dost chaos . Většinou se pod bezbarvá/neutrální henna myslí cassia, ta by dozrzava jít neměla (ale někdo tvrdí, že může občas trochu ztmavovat -někdo to zase popírá, takže nevím) - ovšem jakmile se k ní dodá jenom ždibeček lawsonie, tak to jde do oranžova. Pěkný obrázky na www.hennaforhair.com
Pod vitaminovou hennou bych si představila buď cassii s dalšíma bylinkama, nebo ždibec lawsonie, cassii plus další bylinky - to chce fakt bedlivě hlídat složení .
Jinak na zahraničním longhair dělala nějaká holka experimenty s hennou (teda lawsonií) přelitou vodou, kterou nechávala odstát i dva dni - barvilo to sice podstatně míň, ale stejně tam ta oranžová byla. O regeneračních účinkách tam nepsala, ale já bych si tipla, že to s nima fakt půjde z kopce. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
TamtaOna 321-600
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 2:57 pm Předmět: |
|
|
Je v tom maglajs- hennecolor nabízí
BEZBARVÁ, OHNIVĚ ČERVENÁ, BLOND ZLATÁ, KAŠTANOVÁ, PŘÍRODNÍ, MAHAGON, SVĚTLE ČERVENÁ, ČERNÁ (90g)
a
BEZBARVÁ, MĚDĚNÁ, MAHAGON, BLOND ZLATÁ, KAŠTANOVÁ, BORDÓ, EBONY, HNĚDÁ, ČERNÁ,VITAMÍNOVÁ (100g)
a teď babo raď...
Vitamínová mi ty vlasy vyživí, ale s barvou neudělá zbla nic (a to i když jsem do ní přidávala kde co)... ale nevím, zda-li si vzít bezbarvou nebo přírodní a hlavně, jaké jsou a co provedou...
Zkusím se tedy optat paní v krámku..., ale i tak by mě zajímaly názory uživatelek (praktiček či teoretiček ) ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Janis 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 1:16 pm Předmět: |
|
|
ježkovy oči, teď v tom mám chaos! proč by bezbarvá barvila?..... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
TamtaOna 321-600
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 1:21 pm Předmět: |
|
|
Janis napsal: | ježkovy oči, teď v tom mám chaos! proč by bezbarvá barvila?..... |
Protože by to mohl být název pro hennu, která je bez přidaných (dalších) barvících látek. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kathory >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 1:26 pm Předmět: |
|
|
Právě jsem se dočetla, že ta přírodní henna je klasická čistá pravá henna (Lawosonia) a bezbarvá je tedy ta, co nebarví. Takže po té přírodní bys byla úplně oranžová... Zítra jedu do Olmíku pro vitaminovou hennu, tak se mrknu na složení i té přírodní, jestli ji budou mít. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 2:14 pm Předmět: |
|
|
TamtaOna napsal: | Janis napsal: | ježkovy oči, teď v tom mám chaos! proč by bezbarvá barvila?..... |
Protože by to mohl být název pro hennu, která je bez přidaných (dalších) barvících látek. |
....aha! Zase jsem o něco chytřejší, děkuju |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 2:16 pm Předmět: |
|
|
Kathory napsal: | Právě jsem se dočetla, že ta přírodní henna je klasická čistá pravá henna (Lawosonia) a bezbarvá je tedy ta, co nebarví. Takže po té přírodní bys byla úplně oranžová... Zítra jedu do Olmíku pro vitaminovou hennu, tak se mrknu na složení i té přírodní, jestli ji budou mít. |
No pokud ji seženeš, dej mi prosím vědět, dost by mě to zajímalo A taky místo nákupu , studuju v Ol...... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|