|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 12:07 pm Předmět: |
|
|
Mno, mně se třeba zase až tak nekazí a na čtrnáctidenní letní dovolený byl celkem v pohodě, ačkoli jsem ho tam do ledničky zapomněla dát. Akorát jsem do něj jako konzervant přidala trochu práškovýho vitamínu C a pár kapek levandulovýho oleje (ještě lepší by asi byl tea-tree, ale přece jenom ta vůně mě odradila). A vypláchla jsem skleničku, do který jsem ho dávala, jakož i víčko, vařící vodou. Teď teda vystříkávám Hadkovým thymiconem, anžto jsem líná, a skladuju pro jistotu v ledničce, ale mám ho tam klidně i čtrnáct dní a ještě se mi žádnej nezkazil. Akorát teda do tý skleničky nesahám rukou, abych tam nějaký nečistoty nezanesla, vždycky si potřebný množství odleju zvlášť do nějaký misky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kacisko 161-320

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 1:29 pm Předmět: |
|
|
Já ho teď měla v lednici taky asi 14 dní a zdál se být ok. Zkoušela jsem odlít trochu do mističky a nechat si to v koupelně, ale za 2 nebo 3 dni to dost slušně už smrdělo... Takže v létě si to nedovedu představit vůbec Teď v poslední dávce (vařila jsem včera) mám pár kapek citronu, někdo to tady taky radil, tak zkusím, jestli to bude mýt nějaký vliv. Vitamin C funguje jako konzervant? A olejíčky taky? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Jitt ~ Strážkyně tématu ~

Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: pá leden 25, 2013 3:06 pm Předmět: |
|
|
Myslim, ze konzervuje hlavne vitamin E ... ve velkem mnozstvi. Ccko do urcite miry taky. _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kacisko 161-320

|
Zaslal: pá leden 25, 2013 4:09 pm Předmět: |
|
|
Aha, tak budu ještě experimentovat s tím, co do gelíku přidat, aby více vydržel. Děkuju Jen ještě dotaz - ty vitamíny v prášku (předpokládám tedy sypké?) se dají normálně sehnat v lékárně? Já vždycky viděla jen tobolky nebo šumák. Jinak nic. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kláruška07 321-600

|
Zaslal: so leden 26, 2013 12:35 am Předmět: |
|
|
Kacisko napsal: | Aha, tak budu ještě experimentovat s tím, co do gelíku přidat, aby více vydržel. Děkuju Jen ještě dotaz - ty vitamíny v prášku (předpokládám tedy sypké?) se dají normálně sehnat v lékárně? Já vždycky viděla jen tobolky nebo šumák. Jinak nic. |
já vím, že bio kosmetika Atok, dělá práškové. Podívej se na netu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kacisko 161-320

|
Zaslal: so leden 26, 2013 1:41 am Předmět: |
|
|
Aha, podívám se, děkuju  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: so leden 26, 2013 8:48 am Předmět: |
|
|
Hadek má Céčko a Éčko taky, céčko tuším práškový, éčeko kapalný. Ale já "svoje" práškový céčko koupila před časem normálka v DMku, taková modrá kulatá krabička (a je v ní i odměrka, heč). Je to už teda nějakej pátek, ale snad ho tam ještě prodávají.
Jinak samozřejmě skvělej konzervant je alkohol, ale ten jsem do gelu necpala, protože to by se dýlkám vlasů asi nelíbilo. To céčko byl takovej pokus, jestli fakt alespoň trochu konzervuje - a ono zřejmě jo. Ale i u něj jsem byla s množstvím opatrná, ono všeho moc škodí. A ta levandule asi taky udělala svoje, ne nadarmo ji používám na otevřený ranky místo dezinfekce - ale to už chce fakt slušnou kvalitu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kacisko 161-320

|
Zaslal: so leden 26, 2013 1:34 pm Předmět: |
|
|
Alkohol tam dávat nebudu, to by se vlasům určitě vůbec nelíbilo. Ale nějaký ten vitamín zkusím sehnat. Díky moc za tipy  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jitty ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: so leden 26, 2013 2:08 pm Předmět: |
|
|
Kláruška07 napsal: | Kacisko napsal: | Aha, tak budu ještě experimentovat s tím, co do gelíku přidat, aby více vydržel. Děkuju Jen ještě dotaz - ty vitamíny v prášku (předpokládám tedy sypké?) se dají normálně sehnat v lékárně? Já vždycky viděla jen tobolky nebo šumák. Jinak nic. |
atok přece není bio kosmetika (tím neříkám, že je tím nějak horší, spíš že působí jinak) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kláruška07 321-600

|
Zaslal: so leden 26, 2013 6:24 pm Předmět: |
|
|
jitty napsal: | Kláruška07 napsal: | Kacisko napsal: | Aha, tak budu ještě experimentovat s tím, co do gelíku přidat, aby více vydržel. Děkuju Jen ještě dotaz - ty vitamíny v prášku (předpokládám tedy sypké?) se dají normálně sehnat v lékárně? Já vždycky viděla jen tobolky nebo šumák. Jinak nic. |
atok přece není bio kosmetika (tím neříkám, že je tím nějak horší, spíš že působí jinak) |
Tak to se omlouvám, za mylné informace, já sama jí nepoužívám, pouze jsem si to myslela  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|