Oleje v kuchyni?
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=31e719b9bb8cf36a9a6e10bf8e2f5270Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaký olej mám nejraději? (po-u-žití v kuchyni)
Olivový
68%
 68%  [ 31 ]
Slunečnicový
24%
 24%  [ 11 ]
Řepkový
6%
 6%  [ 3 ]
Celkem hlasů : 45

Autor Zpráva
tiborMel
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 3.1.2007
Příspěvky: 2550

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 6:01 pm    Předmět: Oleje v kuchyni? Citovat

Máte rádi oleje? Nebo je stále chápete jako zlo, jako fuj tuk? Či naopak jako lék? Zkušenosti s různými oleji, ja? Very Happy
_________________
I would die to breathe again
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiborMel
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 3.1.2007
Příspěvky: 2550

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 6:05 pm    Předmět: Citovat

pokud už tu takové téma někde je, tak se omlouvám...
já osobně mám ráda hlavně oleje lisované za studena, kvůli vitamínům a prospěchu vůči zdraví. mám ráda chleba s olivovým, nudle s bodlákovým, teď jsem si koupila to karotino, to mi ale chuťově moc neříká, není moc výrazné...
_________________
I would die to breathe again
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
morana
601-1200. Guru III. kategorie
601-1200. Guru III. kategorie


Založen: 17.7.2008
Příspěvky: 976

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 7:41 pm    Předmět: Citovat

ja najradšej olivový Smile kvôli jeho chuti. žiaden iný olej nemá takú chuť. mňam Smile najradšej ho pridávam do zeleninových šalátov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
egle
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 20.5.2007
Příspěvky: 2650

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 7:59 pm    Předmět: Citovat

hmm, tak mně olivový nechutná vůbec, já osobně ho nepoužívám skoro vůbec... ale zato bodlák, co jsem si koupila na Tiborovo doporučení, je super, chutná mi trochu jako arašídy, mňam Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lillypad
161-320
161-320


Založen: 15.2.2008
Příspěvky: 168

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 9:17 pm    Předmět: Citovat

Mně chutná olivák, cpu ho snad všude, hlavně do salátů, na pečivo...Teď jsem si koupila lněný, ale zvedá se mi z něj žaludek. Tak nevím, jestli budu používat dál.
Taky jsem si jednou koupila olivový s citronovou příchutí, ten byl jen do salátu. Nebylo to špatné, ale samotný je lepší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Slunéčko
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 22.7.2007
Příspěvky: 1251

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 9:56 pm    Předmět: Citovat

Olivový... dávám do salátů zeleninových. Nebo do těstovinových. Jeho chuť mám ráda, ale jen tak s chlebem ho zas nemusím.
Na smažení používám nějaký obyč levný rafinovaný, většinou, protože mi vůně smažícího se olivového oleje vadí.
Kvůli pleti jsem užívala pupalkový, zkoušela jsem ho dát i na salát, ale vůbec mi nechutnal, zvedal se mi z něj žaludek, takže to ne-e, to už je mi milejší spolknout lžičku a rychle zapít. Very Happy
_________________
www.psycholog-brno.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eetynka
321-600
321-600


Založen: 5.2.2008
Příspěvky: 538

PříspěvekZaslal: út září 09, 2008 10:35 pm    Předmět: Citovat

uz som pojedala z vlasskych orechov a z rakytnika. ten je trochu fuj, ale zvykam si. mam ho na travenie. som zvedava na ucinok
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Čírina
161-320
161-320


Založen: 6.6.2007
Příspěvky: 191

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 9:52 am    Předmět: Citovat

Pokud se do salátu dostane olej, okamžitě s tím salátem končím - nechutná mi to, a to může být ten olej i Extravirgin olivový....
na oleji zásadně smažím či ho leju do pečení, a na to stačí Lukana...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 21.11.2006
Příspěvky: 2790

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 10:51 am    Předmět: Citovat

Když už se tu zmínilo smažení - kdysi jsem někde četla, že na olivovém oleji (obzvlášť na extravirgin) se nemá smažit, protože se rychle přepaluje. Je určen pro STUDENOU kuchyni. Uběhlo pár let, olivový olej je v módě a teď čtu v každém receptu "Rozpalte lžíci olivového oleje, osmažte na něm..." Můžete mi to někdo vysvětlit?
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lillypad
161-320
161-320


Založen: 15.2.2008
Příspěvky: 168

PříspěvekZaslal: st září 10, 2008 11:28 am    Předmět: Citovat

Při studiu ve Španělsku jsem si přivydělávala v kuchyni a tam se na oliváku smažilo, ale takové ty lehce smažitelné pokrmy, do fritovacích kádí(nevím jak se to kruciš řekne:-))se dával jen olej slunečnicový, a to právě z toho důvodu jaký jsi uvedla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.