|
✿
|
Jaký olej mám nejraději? (po-u-žití v kuchyni) |
Olivový |
|
67% |
[ 31 ] |
Slunečnicový |
|
23% |
[ 11 ] |
Řepkový |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Celkem hlasů : 46 |
|
Autor |
Zpráva |
egle ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 20.5.2007 Příspěvky: 2607
|
Zaslal: st září 10, 2008 11:50 am Předmět: |
|
|
dana napsal: | Když už se tu zmínilo smažení - kdysi jsem někde četla, že na olivovém oleji (obzvlášť na extravirgin) se nemá smažit, protože se rychle přepaluje. Je určen pro STUDENOU kuchyni. Uběhlo pár let, olivový olej je v módě a teď čtu v každém receptu "Rozpalte lžíci olivového oleje, osmažte na něm..." Můžete mi to někdo vysvětlit? |
vysvětlit to nemůžu, ale já osobně na něm nesmažím, protože jen tak není určený pro studenou kuchyni... na smažení jsou mnohem lepší oleje, třeba to Carotino... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
Založen: 21.11.2006 Příspěvky: 2752
|
Zaslal: st září 10, 2008 4:09 pm Předmět: |
|
|
Mně to totiž připadá (v těch časopisech a tak), jako že teď jsme všichni přešli na zdravou stravu, tak hrrr, pojďme všechno dělat s extra panenským olivovým olejem! _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Lucky1 41-80
Založen: 16.8.2008 Příspěvky: 69
|
Zaslal: st září 10, 2008 4:11 pm Předmět: |
|
|
dana napsal: | Mně to totiž připadá (v těch časopisech a tak), jako že teď jsme všichni přešli na zdravou stravu, tak hrrr, pojďme všechno dělat s extra panenským olivovým olejem! |
Jo, já mám na to stejný názor. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Shahlah >RADA STARŠÍCH<
Založen: 13.6.2007 Příspěvky: 1671
|
Zaslal: st září 10, 2008 8:12 pm Předmět: |
|
|
U mě olivový, především do salátů nemá chybu |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
tiborMel >RADA STARŠÍCH<
Založen: 3.1.2007 Příspěvky: 2550
|
Zaslal: st září 10, 2008 9:27 pm Předmět: |
|
|
jo, taky souhlas s tou olivománií.... přitom jsou i zdravjěší oleje (neřikám, olivový mám taky ráda).
proč se nesmaží. já slyšela, že je pak totiž rakovinotvorný. taky doma smažíme na obyčejnym řepkovym nebo nějakym podobnym levnym, v plastu. ale do studený mám hodně ráda tyhle zdravý no
třeba zrovna před chvíli sem si uvědomila, že ten bodlákovej mám asi měsíc a týden a je ho podně. ho asi žeru na husto či co _________________ I would die to breathe again |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Brahmin 81-160
Založen: 27.8.2008 Příspěvky: 136
|
Zaslal: st září 10, 2008 9:29 pm Předmět: |
|
|
Bodlákový? to chcem aj keby bol hnusný... už len pre tú srandu aby sa tomu mohol každý diviť že z čoho varím |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
tiborMel >RADA STARŠÍCH<
Založen: 3.1.2007 Příspěvky: 2550
|
Zaslal: st září 10, 2008 9:48 pm Předmět: |
|
|
jj, bodlákový, ze světlice barvířské. je moc dobrý chuťově, i prospěšný najdeš v kauflandu _________________ I would die to breathe again |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Shahlah >RADA STARŠÍCH<
Založen: 13.6.2007 Příspěvky: 1671
|
Zaslal: st září 10, 2008 9:54 pm Předmět: |
|
|
tiborMel napsal: | jj, bodlákový, ze světlice barvířské. je moc dobrý chuťově, i prospěšný najdeš v kauflandu |
Jak je na tom cenově? Ráda bych ho zkusila, ale aby to nebyla drahá sranda |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
tiborMel >RADA STARŠÍCH<
Založen: 3.1.2007 Příspěvky: 2550
|
Zaslal: čt září 11, 2008 11:04 pm Předmět: |
|
|
asi 70 kč/500ml. _________________ I would die to breathe again |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Herminka >RADA STARŠÍCH<
Založen: 10.8.2007 Příspěvky: 3260
|
Zaslal: pá září 12, 2008 8:12 am Předmět: |
|
|
dana napsal: | Mně to totiž připadá (v těch časopisech a tak), jako že teď jsme všichni přešli na zdravou stravu, tak hrrr, pojďme všechno dělat s extra panenským olivovým olejem! |
...a proto používám carotino
Ale ten bodlákový taky nezní špatně. Dá se použít i na teplou kuchyni nebo jen na studenou? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|