Oleje v kuchyni?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=43552e0266a2532237e30eaedd661553Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaký olej mám nejraději? (po-u-žití v kuchyni)
Olivový
67%
 67%  [ 31 ]
Slunečnicový
23%
 23%  [ 11 ]
Řepkový
8%
 8%  [ 4 ]
Celkem hlasů : 46

Autor Zpráva
Bonemína
***moderátorka***


Založen: 30.8.2007
Příspěvky: 6526

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 4:06 pm    Předmět: Citovat

Irské máslo je co? Neznám, ale název zní pěkně Smile

Já přiznávám, že jednu věčnou dávku margarínu doma vedu. Přece jen, čekat, než máslo změkne, se občas nedá, když se spěchá. Ale máslo je chutnější Smile A na dušenou mrkev s hráškem na másle s kmínem jsem ulovila svého polovičku Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nicole
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 6825

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 4:18 pm    Předmět: Citovat

No to je prostě máslo z Irska. Není nejlevnější, ale je právě měkčí, takže se dá hned mazat. Je to menší kostka ve zlatém papíře s obrázkem krav a zeleným čtyřlístkem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bonemína
***moderátorka***


Založen: 30.8.2007
Příspěvky: 6526

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 4:20 pm    Předmět: Citovat

Jak to? To ej v tom nějaká příměs? Máslo, co je stále ještě máslo, ale zároveň ne beton, to je můj sen:) Tak to většinou řeším nějakou Zlatou Hanou nebo tak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kathory
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 23.9.2007
Příspěvky: 2753

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 6:37 pm    Předmět: Citovat

To, že je máslo tvrdé a musím jak ichtyl čekat než změkne (a mezitím na něj přestanu mít i chuť) mě na něm vážně dost štve... Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tiborMel
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 3.1.2007
Příspěvky: 2550

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 8:01 pm    Předmět: Citovat

my ho necháváme normálně venku na lince.... asi ho stačíme spotřebovat, zas tak rychle se nekazí. a je aspoň vždy připraveno. občas v něm zůstane i nůž, aby byl taky připraven Very Happy
_________________
I would die to breathe again
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Morganna
***moderátorka***


Založen: 23.2.2007
Příspěvky: 9303

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 8:46 pm    Předmět: Citovat

Kathory napsal:
To, že je máslo tvrdé a musím jak ichtyl čekat než změkne (a mezitím na něj přestanu mít i chuť) mě na něm vážně dost štve... Rolling Eyes


No ja ho zacala normalne krajet na tenke platky a kdyz si delam treba chlebik s rajcatama, tak naplatkuju maslo, na to hodim rajčo a jedu.
_________________
Szła magiczka przez porębę, pogryzły ją żmije. Wszystkie gady wyzdychały i magiczka żyje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Herminka
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 10.8.2007
Příspěvky: 3260

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 8:50 pm    Předmět: Citovat

Kathory napsal:
To, že je máslo tvrdé a musím jak ichtyl čekat než změkne (a mezitím na něj přestanu mít i chuť) mě na něm vážně dost štve... Rolling Eyes

Ono se taky dá nechat máslo změknout (půl kostky, celou - jak je ctěná libost), rozmixovat ho s nějakým olejem a vrazit zpět do lednice - ovšem nesmí to být olej, který v chladu tuhne (to dělá olivový nebo carotino - vyráběla jsem to z carotina a bylo to stejně tuhé jako bez něj Laughing).


Naposledy upravil Herminka dne čt únor 12, 2009 9:27 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 26.3.2008
Příspěvky: 5571

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 8:55 pm    Předmět: Citovat

Morganna napsal:


No ja ho zacala normalne krajet na tenke platky a kdyz si delam treba chlebik s rajcatama, tak naplatkuju maslo, na to hodim rajčo a jedu.


Koukám, máme stejný systém Laughing Laughing
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]

[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mirča
81-160
81-160


Založen: 30.7.2008
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 8:56 pm    Předmět: Citovat

To je fakt. Odmítám mužovi máslo mazat pokud si ho nedal včas ven. Já sama ho moc nejím, právě kvůli tomu mazání. Nejlepší je, když mám naspěch, snažím se to rychle rozmazat a bere mě šlak, když se ruličkuje na chlebě a na to se lepí ta střídka(těsto z krajíce). To mi pak stoupne tlak a přejde mě chuť.
Já vím, to jsme my cholerici. Mad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nicole
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 6825

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 9:17 pm    Předmět: Citovat

Bonemína napsal:
Jak to? To ej v tom nějaká příměs? Máslo, co je stále ještě máslo, ale zároveň ne beton, to je můj sen:) Tak to většinou řeším nějakou Zlatou Hanou nebo tak.

To nevím, na složení mi nic zvláštního nepřišlo. Tady je odkaz. Já používám neochucené (kostka uprostřed).
http://www.akcniceny.cz/detail/kerrygold-tradicni-irske-maslo-373549/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.