Oleje v kuchyni?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=03bd87a3ea6e7065f67c2009450eebf0Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaký olej mám nejraději? (po-u-žití v kuchyni)
Olivový
67%
 67%  [ 31 ]
Slunečnicový
23%
 23%  [ 11 ]
Řepkový
8%
 8%  [ 4 ]
Celkem hlasů : 46

Autor Zpráva
*
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 26.3.2008
Příspěvky: 5571

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 9:38 pm    Předmět: Citovat

Nicole, jak to čtu zní to dobře. Několikrát jsem na něj koukala, ale nevěděla jsem zada je to máslo, nebo něco s příchutí. Ale ted jej určitě vyzkoučím Wink
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]

[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Klarusa
*** šéfredaktorka serveru ***


Založen: 10.11.2006
Příspěvky: 6037

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 10:38 pm    Předmět: Citovat

Morganna napsal:
Kathory napsal:
To, že je máslo tvrdé a musím jak ichtyl čekat než změkne (a mezitím na něj přestanu mít i chuť) mě na něm vážně dost štve... Rolling Eyes


No ja ho zacala normalne krajet na tenke platky a kdyz si delam treba chlebik s rajcatama, tak naplatkuju maslo, na to hodim rajčo a jedu.


Hmm, já teda máslo na mazání používám naprosto minimálně, sem tam když mě popadne chuť na chleba/rohlík s máslem a marmeládou, jinak s něčím slaným skoro nikdy. Ale jinak ho teda taky nakrájím na tenounké plátky, a pak to jde roztírat líp.

Máslo na lince mě pobavilo. Kdyby náhodou zůstalo neporušené, tak by se asi zkazilo, protože nám vydrží docela dlouho, pokud zrovna něco nepeču. Ale počítám, že spíš by ho sbalily kočky... Twisted Evil Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sammael
161-320
161-320


Založen: 10.11.2007
Příspěvky: 168

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2009 10:51 am    Předmět: Citovat

Já mám nejraději asi palmový a sezamový olej,samozřejmě v mé kuchyni má velké zastoupení i olivový. Slunečnicový nepoužívám je to pro mě zlo. Slunečnicový olej má příliš velké množství omega9 který je ve větším nožství pro srdce škodlivý

Jinak pro zajímavost...sezamový olej má největší tepelnou stabilitu a proto je nejlepší při vaření Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bambi
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 780

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2009 10:53 am    Předmět: Citovat

A jaký ej ten sezamový olej? Už dlouho ho chci zkusit! Chutná nějak?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Herminka
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 10.8.2007
Příspěvky: 3260

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2009 12:11 pm    Předmět: Citovat

Bambi napsal:
A jaký ej ten sezamový olej? Už dlouho ho chci zkusit! Chutná nějak?

Kolegyně říkala, že není moc výrazný, prý je spíš jemnější.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sammael
161-320
161-320


Založen: 10.11.2007
Příspěvky: 168

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2009 12:55 pm    Předmět: Citovat

Je trošku nahořklý,ale ne tolik jako sezamová semínka.
Ale jinak je pravda že je hodně jemný na chuť
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kristyna.
41-80
41-80


Založen: 7.4.2007
Příspěvky: 46

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 1:43 pm    Předmět: Oleje Citovat

Ahoj, doma používáme na pečení extra panenský olivový olej - dávám ho do sladkého pečiva, smažím na domácím vepřovem sádle do babičky, na chleba si mažeme poctivé máslo. Zkusila jsem bio za studena lisovaný slunečnicový olej - moc dobý, voní po slunečnicích:-) Ráda bych zkusila avokádový olej. Zkoušel jste ho někdo?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 5:21 pm    Předmět: Citovat

Avokádovej jsem zkoušela, v salátu je to mňamka. Střídám s panenským olivovým, dýňovým, konopným - a sezam taky nemusí bejt špatnej, už si na něj brousím zuby. Na vaření a pečení dávám slunečnicovej nebo kokosovej, případně máslo nebo sádlo. Panenskýho olivovýho (a vůbec za studena lisovaný oleje) jsou podle mě na tepelnou úpravu škoda - a matně si pamatuju, že jsem někde četla, že na tepelnou úpravu vůbec nejsou vhodný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jitt
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 14.9.2009
Příspěvky: 4030
Bydliště: Dedina za Brnem :P

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 6:41 pm    Předmět: Citovat

S panenskym olivovym olejem mam zkusenosti, ze se uplne udesne pripaluje a prska ... na smazeni doma pouzivame potom recky olivovy olej z pokrutin a na tom uz se smazi lip (ten dokonce ani tak moc neprska ve srovnani s klasickymi oleji).
_________________
Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*Housenka
1201-2400. Guru II. kategorie
1201-2400. Guru II. kategorie


Založen: 22.2.2011
Příspěvky: 1524

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 10:49 pm    Předmět: Citovat

Já používám do salátů ořechový a bodlákový olej, obojí je za studena lisované. Kupuju to v obchodě, kde to stáčí do lahviček Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.