salmoneloza
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=a9e970e4df916be8bc3f66b421805e90Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ilona
***moderátorka***


Založen: 13.10.2006
Příspěvky: 7425

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2008 6:19 pm    Předmět: Citovat

U nás měla salmonelu paní z pošty- pul roku špatné stěry, už byla zoufalá. Pak ji doktor řekl, at si dá každý den na lačno rum - opravdu se salmonely do týdne zbavila, ale těžko říct, zda to bylo díky rumu, nebo by zmizela i bez tohoto alkoholu.
Největším zdrojem salmonely jsou málo tepelně upravená domácí vajíčka - přesto spousta lidí věří, že z těch krásných, žlutoučkých, domácích vajíček se salmonelou nakazit nemohou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eetynka
321-600
321-600


Založen: 5.2.2008
Příspěvky: 517

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 11:47 am    Předmět: Citovat

ilona napsal:
U nás měla salmonelu paní z pošty- pul roku špatné stěry, už byla zoufalá. Pak ji doktor řekl, at si dá každý den na lačno rum - opravdu se salmonely do týdne zbavila, ale těžko říct, zda to bylo díky rumu, nebo by zmizela i bez tohoto alkoholu.
Největším zdrojem salmonely jsou málo tepelně upravená domácí vajíčka - přesto spousta lidí věří, že z těch krásných, žlutoučkých, domácích vajíček se salmonelou nakazit nemohou.


to by bol aj priatel za to, aby som si dala kazde rano frtana. ale mna by to uplne odrovnalo, kedze sa opijem aj z deci vina. a este k tomu nalacno!!!!!!!! a potom do skoly Laughing Embarassed Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 26.3.2008
Příspěvky: 5571

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 2:12 pm    Předmět: Citovat

ilona napsal:
U nás měla salmonelu paní z pošty- pul roku špatné stěry, už byla zoufalá. Pak ji doktor řekl, at si dá každý den na lačno rum - opravdu se salmonely do týdne zbavila, ale těžko říct, zda to bylo díky rumu, nebo by zmizela i bez tohoto alkoholu.
Největším zdrojem salmonely jsou málo tepelně upravená domácí vajíčka - přesto spousta lidí věří, že z těch krásných, žlutoučkých, domácích vajíček se salmonelou nakazit nemohou.


Ili salmonela je na vajíčku, ne ve vajíčku. Slepice ji mají také "ve střevech", tedy kloace. Já vajíčka naměkko jím, pokud je před tím opláchnu celé vodou. také je dobré opláchnout si samozřejmě ruce ,poté, co jsme manipulovali s vejci. Musim říct že u nás doma sámolka zatim nikdy nebyla, zato sousedi ji mají pořád.......
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]

[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Arcana
41-80
41-80


Založen: 7.2.2008
Příspěvky: 75

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 2:40 pm    Předmět: Citovat

wensdy napsal:
ilona napsal:
U nás měla salmonelu paní z pošty- pul roku špatné stěry, už byla zoufalá. Pak ji doktor řekl, at si dá každý den na lačno rum - opravdu se salmonely do týdne zbavila, ale těžko říct, zda to bylo díky rumu, nebo by zmizela i bez tohoto alkoholu.
Největším zdrojem salmonely jsou málo tepelně upravená domácí vajíčka - přesto spousta lidí věří, že z těch krásných, žlutoučkých, domácích vajíček se salmonelou nakazit nemohou.


Ili salmonela je na vajíčku, ne ve vajíčku. Slepice ji mají také "ve střevech", tedy kloace. Já vajíčka naměkko jím, pokud je před tím opláchnu celé vodou. také je dobré opláchnout si samozřejmě ruce ,poté, co jsme manipulovali s vejci. Musim říct že u nás doma sámolka zatim nikdy nebyla, zato sousedi ji mají pořád.......


Salmonely můžou být i ve vejcích, snad si to ještě dobře pamatuju, nedávno jsem dělala státnici z nákaz Smile Vajíčko se kontaminuje v kloace a pak jak trochu zchladne, natáhne do sebe přes póry ve skořápce vzduch i se salmonelami. Sérovar S. eneritidis se může dostat do vajíčka už při jeho vzniku ve vaječníku. Nejrizikovější jsou různé doma vyráběné krémy, majonézy apod. ze syrových vajec, které nějakou dobu zůstanou mimo ledničku (salmonely se množí při teplotě od 8 až 10 stupňů).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 26.3.2008
Příspěvky: 5571

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 4:24 pm    Předmět: Citovat

Arcana: asi to víš líp než já Wink , ale schodneme se že skořápka je nejrizikovější. Důležitá je tepelná úprava....

jo a případy salmonel co já znám jsou: různé saláty a chlebíčky z lahůdek, a u těch sousedů je to téměř vždy nedopečené kuřecí maso..... no oni to jedí skoro syrové brrrrrrrrr
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]

[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kathory
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 23.9.2007
Příspěvky: 2753

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 7:07 pm    Předmět: Citovat

Jo, skořápka je nejrizikovější, ale jsou jak v bílku, tak i ve žloutku... Salmonelami jsem se nakazila, když mi bylo osm a byly Velikonoce. Foukala jsem vajíčka a pak si olízla rty... Klasika.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ilona
***moderátorka***


Založen: 13.10.2006
Příspěvky: 7425

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 8:02 pm    Předmět: Citovat

wensdy napsal:

Ili salmonela je na vajíčku, ne ve vajíčku. Slepice ji mají také "ve střevech", tedy kloace. Já vajíčka naměkko jím, pokud je před tím opláchnu celé vodou. také je dobré opláchnout si samozřejmě ruce ,poté, co jsme manipulovali s vejci. Musim říct že u nás doma sámolka zatim nikdy nebyla, zato sousedi ji mají pořád.......

Wen - nejen na vajíčku, ale i ve vajíčku - idealni teplota na množení - od 15 stupnu výš, vejce se mají uchovavat nejlepe v lednici, kde je tak 5 stupnu - to je pak kontrola z hygieny nejspokojenější Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eetynka
321-600
321-600


Založen: 5.2.2008
Příspěvky: 517

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 9:17 pm    Předmět: Citovat

ja som zas volakde na nete citala, ze sa vajicka nemaju umyvat, lebo salmoneloza prejde porami dnu do vajicka.
pri kolkych stupnoch sa ta bakteria znici?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
felcharka
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 22.5.2008
Příspěvky: 815

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2008 8:30 am    Předmět: Citovat

eetynka napsal:

pri kolkych stupnoch sa ta bakteria znici?


Staci teplota kolem 70 stupnu.
Jinak salmonela muze byt kazdem jidle a lidi se casteji nakazi ne z toho, ze snedli malo uvarene vejce (infekcni davka je celkem vysoka), ale z toho, ze jidlo nechali v lednici, kde se salmonela pomnozila a pak si to malo ohrali.
Eetynko s tou pozitivitu na salmonelu je to blby, ona pretrvava dost dlouho, i roky nebo dozivotne, caste jsou i znovu pozitivni vysledky po predchozim obdobi negativity, ale nosici jsou asymtomaticti, salmonela jim problemy nedela. Takze jestli se citis dobre, tak si s vysledky nemusis lamat hlavu (teda jestli nepracujes v nejakem hygienickem provozu)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eetynka
321-600
321-600


Založen: 5.2.2008
Příspěvky: 517

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2008 9:32 am    Předmět: Citovat

citace:
ale nosici jsou asymtomaticti, salmonela jim problemy nedela


tak tomuto celkom nerozumiem Embarassed teda hlavne, co su to ti asymtomatici
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.