|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Soufflet >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: út červen 26, 2007 3:23 pm Předmět: |
|
|
Já mám nejradši zelené, bílé a rooibosy. A taky matté
V čajce vždycky půl hodiny studuju lístek, že vyzkouším něco nového a nakonec si stejně dám něco, co už jsem měla (takže nejčastěj rooibos, shou mei nebo touareg). Prostě se bojím, že mi to nebude chutnat (po tom, co jsem jednou ochutnala tatínkův Pu erh. Musím říct, že mi teda vůbec, ale vůbec nechutnal. Byl na mě moc "zemitý", ale jednou si ho udělal jen slabounký a byl celkem dobrý
A přítel pije Darjeelingy. V každé čajovně zkoumá kterou mají sklizeň, z jaké zahrady, ... Kdybych ho poslouchala při těch jeho přednáškách, tak už o Darjeelingách vím úplně všechno Jenže mě moc nechutná... Teda není špatný, vždycky od něj aspoň ochutnám, ale radši mám třeba ty rooibosy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jan schmidt 21-40

|
Zaslal: út červen 26, 2007 11:31 pm Předmět: |
|
|
Doufám, že Brett si Lapsang pořádně rozmyslí a nedá si ho před spaním. Pu-erh jsem ještě neměl, ale může to být taky silný. Lapacho je takový ten čaj z And? Takový kůry ze stromů? Rozlišování sklizní jsem si zatím všim jenomv síti dobrých čajoven, nebo to je častějc? U čajů asi záleží na tom, k čemu je zorvna potřebujete, na pořádný probrání se hodí černý čaje a třeba i Pu-erh nebo obávaný Lapsang souchong. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
lučnívíla >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: st červen 27, 2007 12:33 pm Předmět: |
|
|
jan schmidt napsal: | Tak to si tu formosu hned dám. Lapsang je kontroverzní, to je jasné. Mně připadají teď hodně dobrý japonský čaje, hlavně bancha (jestli to píšu správně), ale ještě jsem nezkoušel čaje vysoký kategorie, na který je opravdu potřeba nějaký obřad, aby byly správně uvařený, oni jsou taky cenově dost jinde. Doufám, že mě za Lapsang Souchong nikdo nevynadá, netvrdil jsem, že musí každýmu chutnat... Zkoušejte to jen na vlastní nebezpečí. Tak hodně vlasů, hodně vlasů.  |
Bancha neni nic moc,me prijde jak polivka s tou ryzi.Z japoncu mam nejradeji senchu a gyjkuro a potom obcas macha(ale to uz je narez) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
![]()
|
Zaslal: st červen 27, 2007 12:35 pm Předmět: |
|
|
Soufflet napsal: | Já mám nejradši zelené, bílé a rooibosy. A taky matté
V čajce vždycky půl hodiny studuju lístek, že vyzkouším něco nového a nakonec si stejně dám něco, co už jsem měla (takže nejčastěj rooibos, shou mei nebo touareg). Prostě se bojím, že mi to nebude chutnat (po tom, co jsem jednou ochutnala tatínkův Pu erh. Musím říct, že mi teda vůbec, ale vůbec nechutnal. Byl na mě moc "zemitý", ale jednou si ho udělal jen slabounký a byl celkem dobrý
A přítel pije Darjeelingy. V každé čajovně zkoumá kterou mají sklizeň, z jaké zahrady, ... Kdybych ho poslouchala při těch jeho přednáškách, tak už o Darjeelingách vím úplně všechno Jenže mě moc nechutná... Teda není špatný, vždycky od něj aspoň ochutnám, ale radši mám třeba ty rooibosy. |
jenomze pu-erh ma byt louhovany minimalne 15-20minut jinak to neni pu-erh jak ma byt kamaradi ho piji hodne ale rikaji ze pokud neni jak vylouhovany ponozky tak to neni ono  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Soufflet >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: st červen 27, 2007 4:38 pm Předmět: |
|
|
jan schmidt napsal: | Rozlišování sklizní jsem si zatím všim jenomv síti dobrých čajoven, nebo to je častějc? |
no já nevim... Já si toho nevšimla nikdy, jenom když jsem v čajce s přítelem. On se vždycky ptá obsluhy (teda někdy je to napsané přímo v lístku), někde mu obsluha odpoví rovnou, ale už se i stalo, že na něj nějaká slečna vyvalila oči a vykoktala něco jako že se zajde podívat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jan schmidt 21-40

|
Zaslal: čt červen 28, 2007 4:02 pm Předmět: sklizeň a ponožky |
|
|
šéf dobrých čajoven údajně osobně jezdí do Číny a vybírá si čaj z nejčerstvejších sklizní a taky podle místa původu. Zatím jsem ten rozdíl neokusil, ale asi na tom něco bude, když mu to stojí za to jezdit do Číny. (Mimochodem, jak chutnají vyvařený starý ponožky? Je to stejný jako pu-erh?) V Dobrých čajhovnách pak data a místa sklizně píše občas na vývěsní tabule. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
![]()
|
Zaslal: pá červen 29, 2007 12:10 pm Předmět: |
|
|
No ale dobre cajovny prevazne odpovidaji skolni znamce dobry...Rozhodne podle nich bych znalost caju neridila a uz vubec bych neverila vsemu co se rika.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jan schmidt 21-40

|
Zaslal: pá červen 29, 2007 12:34 pm Předmět: |
|
|
No jo, třeba to jsou kecy, ale zase se to hezky poslouchá a člověk pak může mít pocit, že pije něco originálního, přímo z Dálav Východu Nejlepší je ověřit si to. Teď piju zelený čaj se žen šenem a celkem to osvěžuje, doporučuju. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
* >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: pá červen 29, 2007 12:46 pm Předmět: |
|
|
Předevčírem jsme byli v brněnské Dobré čajovně, která má, aspoň co já vím, docela nevalnou pověst co se týče úrovně obsluhy. A světe div se, čajmeni na nás byli víc než příjemní. Tak nevím, co se děje, buď na ně působí vílina tygříka vliv nebo se v nich hnulo svědomí.
A jinak pokud budete mít cestu do Ostravy, tak doporučuju čajovnu na Sýkoráku, není Dobrá, je výborná  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
![]()
|
Zaslal: pá červen 29, 2007 12:49 pm Předmět: |
|
|
tygrik tam ted dlouho nebyl,ale treba na ne vliv ma dany,moznas na to kapla
a ja zas doporucuji cajovnu v liberci U Kamenny zelvy je vic jak vyborna  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|