Čaj, čajovny, čajování...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 43, 44, 45  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Hyde park aneb Pokec
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=2f4163efb9d6a50456ef912189d27d66Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Soufflet
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2007 3:23 pm    Předmět: Citovat

Já mám nejradši zelené, bílé a rooibosy. A taky matté Smile
V čajce vždycky půl hodiny studuju lístek, že vyzkouším něco nového a nakonec si stejně dám něco, co už jsem měla (takže nejčastěj rooibos, shou mei nebo touareg). Prostě se bojím, že mi to nebude chutnat (po tom, co jsem jednou ochutnala tatínkův Pu erh. Musím říct, že mi teda vůbec, ale vůbec nechutnal. Byl na mě moc "zemitý", ale jednou si ho udělal jen slabounký a byl celkem dobrý Smile
A přítel pije Darjeelingy. V každé čajovně zkoumá kterou mají sklizeň, z jaké zahrady, ... Kdybych ho poslouchala při těch jeho přednáškách, tak už o Darjeelingách vím úplně všechno Rolling Eyes Jenže mě moc nechutná... Teda není špatný, vždycky od něj aspoň ochutnám, ale radši mám třeba ty rooibosy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jan schmidt
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2007 11:31 pm    Předmět: Citovat

Doufám, že Brett si Lapsang pořádně rozmyslí a nedá si ho před spaním. Pu-erh jsem ještě neměl, ale může to být taky silný. Lapacho je takový ten čaj z And? Takový kůry ze stromů? Rozlišování sklizní jsem si zatím všim jenomv síti dobrých čajoven, nebo to je častějc? Question U čajů asi záleží na tom, k čemu je zorvna potřebujete, na pořádný probrání se hodí černý čaje a třeba i Pu-erh nebo obávaný Lapsang souchong.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
lučnívíla
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 12:33 pm    Předmět: Citovat

jan schmidt napsal:
Tak to si tu formosu hned dám. Lapsang je kontroverzní, to je jasné. Mně připadají teď hodně dobrý japonský čaje, hlavně bancha (jestli to píšu správně), ale ještě jsem nezkoušel čaje vysoký kategorie, na který je opravdu potřeba nějaký obřad, aby byly správně uvařený, oni jsou taky cenově dost jinde. Doufám, že mě za Lapsang Souchong nikdo nevynadá, netvrdil jsem, že musí každýmu chutnat... Zkoušejte to jen na vlastní nebezpečí. Tak hodně vlasů, hodně vlasů. Wink

Bancha neni nic moc,me prijde jak polivka s tou ryzi.Z japoncu mam nejradeji senchu a gyjkuro a potom obcas macha(ale to uz je narez)
lučnívíla
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 12:35 pm    Předmět: Citovat

Soufflet napsal:
Já mám nejradši zelené, bílé a rooibosy. A taky matté Smile
V čajce vždycky půl hodiny studuju lístek, že vyzkouším něco nového a nakonec si stejně dám něco, co už jsem měla (takže nejčastěj rooibos, shou mei nebo touareg). Prostě se bojím, že mi to nebude chutnat (po tom, co jsem jednou ochutnala tatínkův Pu erh. Musím říct, že mi teda vůbec, ale vůbec nechutnal. Byl na mě moc "zemitý", ale jednou si ho udělal jen slabounký a byl celkem dobrý Smile
A přítel pije Darjeelingy. V každé čajovně zkoumá kterou mají sklizeň, z jaké zahrady, ... Kdybych ho poslouchala při těch jeho přednáškách, tak už o Darjeelingách vím úplně všechno Rolling Eyes Jenže mě moc nechutná... Teda není špatný, vždycky od něj aspoň ochutnám, ale radši mám třeba ty rooibosy.

jenomze pu-erh ma byt louhovany minimalne 15-20minut jinak to neni pu-erh jak ma byt Wink Very Happy kamaradi ho piji hodne ale rikaji ze pokud neni jak vylouhovany ponozky tak to neni ono Very Happy
Soufflet
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 4:38 pm    Předmět: Citovat

jan schmidt napsal:
Rozlišování sklizní jsem si zatím všim jenomv síti dobrých čajoven, nebo to je častějc? Question

no já nevim... Já si toho nevšimla nikdy, jenom když jsem v čajce s přítelem. On se vždycky ptá obsluhy (teda někdy je to napsané přímo v lístku), někde mu obsluha odpoví rovnou, ale už se i stalo, že na něj nějaká slečna vyvalila oči a vykoktala něco jako že se zajde podívat Very Happy
jan schmidt
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2007 4:02 pm    Předmět: sklizeň a ponožky Citovat

šéf dobrých čajoven údajně osobně jezdí do Číny a vybírá si čaj z nejčerstvejších sklizní a taky podle místa původu. Zatím jsem ten rozdíl neokusil, ale asi na tom něco bude, když mu to stojí za to jezdit do Číny. Confused (Mimochodem, jak chutnají vyvařený starý ponožky? Je to stejný jako pu-erh?) V Dobrých čajhovnách pak data a místa sklizně píše občas na vývěsní tabule.
lučnívíla
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 12:10 pm    Předmět: Citovat

No ale dobre cajovny prevazne odpovidaji skolni znamce dobry...Rozhodne podle nich bych znalost caju neridila a uz vubec bych neverila vsemu co se rika. Confused
jan schmidt
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 12:34 pm    Předmět: Citovat

No jo, třeba to jsou kecy, ale zase se to hezky poslouchá a člověk pak může mít pocit, že pije něco originálního, přímo z Dálav Východu Very Happy Nejlepší je ověřit si to. Teď piju zelený čaj se žen šenem a celkem to osvěžuje, doporučuju.
*
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 12:46 pm    Předmět: Citovat

Předevčírem jsme byli v brněnské Dobré čajovně, která má, aspoň co já vím, docela nevalnou pověst co se týče úrovně obsluhy. A světe div se, čajmeni na nás byli víc než příjemní. Tak nevím, co se děje, buď na ně působí vílina tygříka vliv nebo se v nich hnulo svědomí.

A jinak pokud budete mít cestu do Ostravy, tak doporučuju čajovnu na Sýkoráku, není Dobrá, je výborná Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lučnívíla
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2007 12:49 pm    Předmět: Citovat

tygrik tam ted dlouho nebyl,ale treba na ne vliv ma dany,moznas na to kapla Wink Very Happy
a ja zas doporucuji cajovnu v liberci U Kamenny zelvy Very Happy je vic jak vyborna Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 43, 44, 45  Další

Přejdi na: