|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Yoko 161-320

|
Zaslal: so leden 31, 2015 7:57 pm Předmět: |
|
|
Karob napsal: | často chodím do Jedné básně pod nuselskými schody. Je tam vcelku útulně. V pravé části jsou asi 4 stolky bez židlí a zouváním. Nalevo je sezení na židlích, asi 5 stolů. Oblíbil jsem si dopražované Gruzínce od Petra Siče, mmmm  |
V rámci našich "čajových střed" jsme tam zavítali před dvěma týdny a nadšení veliké, bylo tam narváno a není divu - čaje super, obsluha příjemná, prostředí jak z říše snů a navíc tam dělají skvělé polívky s domácím chlebem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Yoko 161-320

|
Zaslal: so leden 31, 2015 8:11 pm Předmět: Čajovna POD STROMEM ČAJOVÝM |
|
|
Minulý týden jsme zašli POD STROM ČAJOVÝ v Mánesově ulici na Praze 2. Čajovna je útulná, poklidná a taková příjemně domácí - člověk si buď může sednout na zem, nebo za pořádnej masivní dřevěnej stůl, kde mu ihned zapálí svíčku v solný lampě. Atmosféra opravdu na pohodu - jsou tam k dispozici zajímavý starý knížky...no ale abych nezakecala to hlavní, tedy čaj - měla jsem oolong, kterej voněl jako sněženky deroucí se z pod tajícího sněhu... byl dobře připravenej a obsluha - mladej vlasatej klučina - o čaji něco ví. Nemám nic, co bych vytkla - ideální místo, kam se jít zavrtat když máte za sebou v práci "den blbec". |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Wnaty 81-160

|
Zaslal: čt červenec 21, 2016 7:18 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, přispěju do diskuze vlastní zkušeností se sypanými čaji .
Pokud vás trápí urologické problémy, rozhodně kupujte Species urologicae Planta od Lerosu, ale ten sypaný! Cena ku množství je super a opravdu funguje. Já mám od malinka chronické záněty, celé močové cesty přeoperované a tohle je čaj, bez kterého bych se žádnou zimu neobešla. Hned jak vím, že začíná zánět, piju tento čaj a stopy po zánětu zmizí do jednoho dne, pak pro jistotu ještě pár dní piju. A když je zánět rozlezlý, čaj ho vyléčí do tří dnů s jistotou.
Chuťově mi moc nejede a rozhodně ho nepiju preventivně - je to léčivý čaj a tak vážně jen když mám podezření.
Chuťově mi sedl ibiškový čaj, který mám moc ráda i teď v létě. Je krásně červený a správně kyselý. Mimo jiné s ním zalévám hennu .
Na běžné pití mám zelený v nálevových sáčcích, což je bohužel oproti těm zeleným sypaným úplně někde jinde . Ale co už nadělám.
Jinak uvažuji o koupi Bhringaraj, na který mě navnadilo jedno fórum. A pak nějaký ženský, na psychiku a na bolestivou menstruaci. Tak pokud nějaký můžete doporučit, raďte ! A prosím, ať nemá takové schopnosti, že by dokázal ovlivnit HA.
Mimochodem, je nějaký čaj, který má na vaše vlasy pozitivní vliv, když ho jím opláchnete třeba po sprše? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
danny1691 ***moderátor***

|
Zaslal: pá červenec 22, 2016 4:07 am Předmět: |
|
|
úplně obyčejný zelený čaj v sáčcích. Ale je nutno pohlídat čas, ať se nelouhuje zbytečně dlouho. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Hortenzie 161-320

|
Zaslal: pá červenec 22, 2016 8:11 am Předmět: |
|
|
Ahoj, nemáte prosím tip, kde sehnat dobrý sypaný zelený čaj s vanilkou? Moc ho mám ráda, jen se špatně shání :/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Meadow ***moderátorka a Strážkyně tématu***

|
Zaslal: pá červenec 22, 2016 8:56 am Předmět: |
|
|
Uííí, zelený s vanilkou? To musí být zajímavá kombinace. Nemám pocit, že bych se s tím někdy byla už setkala... Jestli seženeš, dej vědět, kde - ráda bych vyzkoušela.  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
astrid ***moderátorka***

|
Zaslal: pá červenec 22, 2016 8:59 am Předmět: |
|
|
Černý s vanilkou dělá Oxalis, ale na kombinaci se zeleným čajem jsem nikde nenarazila... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
egle ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: pá červenec 22, 2016 12:28 pm Předmět: |
|
|
A co koupit čistý zelený a smíchat ho s vanilkovým luskem? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Mydloch 0-7

![]()
|
Zaslal: ne srpen 14, 2016 9:40 pm Předmět: |
|
|
Co dát na pár dní lístky zeleného čaje mezi vanilku, on by měl aroma do sebe natáhnout. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Nicole >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: út srpen 16, 2016 8:55 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, chystáte se na Čajomír? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|