Vegetarianske recepty
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=a3dc2928a88a1da3ae4787bfdc2c9444Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lucynqa
161-320
161-320


Založen: 30.4.2007
Příspěvky: 196

PříspěvekZaslal: pá červen 01, 2007 11:03 am    Předmět: Citovat

mnaaam Smakoun....Razz
kdyz jsem bydlela na jien koleji(kolej nic moc, v koupelne co byla jeste zrenovovana jako jedina byli v rozich cerne plisne) tak byla pobliz menza kde v jednom patre varili i vegeterianske pochoutky. Tam to bylo mnam mnam...smakouna mam rada.
a propooo, neni ten obchudek an Vaclavaku o neco prodrazenejsi? ciste financni duvody...
Ale meho pritele asi snist Smakouna nadonutim, on jemasickovy jako vetsina samecku ci samcu Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brett
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 3.4.2007
Příspěvky: 1103

PříspěvekZaslal: pá červen 01, 2007 11:22 am    Předmět: Citovat

Ve stredu jsem varila neco jako a la Cinu, a dala do toho sojove maso Bonavita, priteli nic nerekla a olizoval se az za usima, jake je to dobre. Pak jsme mu to rekla, pry si myslel, ze je to neco divneho, ale chutnalo mu moc a pry muzu tedy kupovat obcas.
Dokud to neochutnal, nechtel Very Happy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lucynqa
161-320
161-320


Založen: 30.4.2007
Příspěvky: 196

PříspěvekZaslal: pá červen 01, 2007 1:53 pm    Předmět: Citovat

Brett napsal:
Ve stredu jsem varila neco jako a la Cinu, a dala do toho sojove maso Bonavita, priteli nic nerekla a olizoval se az za usima, jake je to dobre. Pak jsme mu to rekla, pry si myslel, ze je to neco divneho, ale chutnalo mu moc a pry muzu tedy kupovat obcas.
Dokud to neochutnal, nechtel Very Happy.

tak to si mela stesti...mozna by to i memu chutnalo ale spis rekne ze by to chtelo maso Twisted Evil a hlavne on rad pomaha v kuchyni kdyz nema co delat.krasne na drobno kraji cibuli-sama koukam Shocked jak mu to de
zeleninku ji , ale jako ja moc ne.Ja muzu byt i bez masa, ale zas vic bilkovin dostanu z masicka...takze jednou az tri krat tydne maso je....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Awerin
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 27.5.2007
Příspěvky: 1069

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2007 12:08 pm    Předmět: Citovat

Né právě že vůbec není ten obchod na václaváku drahý =)On je takový zapadlejší(zato velký!) a málokdo tam chodí=)Já tam jsem skoro furt Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Soufflet
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 22.3.2007
Příspěvky: 2015

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2007 12:30 pm    Předmět: Citovat

Nj, šmakoun je zajmavý, mamka to jednou koupila jen tak "pro zajmavost", "na ochutnání" a celkem se to dalo, ale prostě....něco tomu chybělo Sad Nakonec jsme ho přidali na kostičky nakrájený do zeleninového salátu a byla to mňamka Razz Taky jsem měla nějaký přímo kupovaný šmakounový salát a byl takový...no docela se to dalo... Ale zase jsme to doma s něčím smíchali a bylo to výborné Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Daniela
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 11.11.2006
Příspěvky: 2201

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2007 1:38 pm    Předmět: Citovat

Sice nejsem vegetarián, ale taky dva přidám:

Nastavovaná kaše s pohankou:

- hrnek pohanky
- půl kila brambor
- česnek
- majoránka
- sůl
- trocha másla a mléka na bramborovou kaši

Uvaříme brambory a uděláme z nich obvyklým způsobem kaši. Uvaříme pohanku (nejlíp 4 minuty povařit a pak nechat půl hodiny dojít v peřinách). Všechno smícháme, přidáme rozmačkaný česnek (nemusíme šetřit,klidně 2 - 3 stroužky, podle množství). Přidáme majoránku (hodně) a vše smícháme. Je to úžasná dobrota!
(Nutno dodat, že když se tam přidá osmahnutá slaninka nebo uzené na kostičky, je to ještě lepší Embarassed Very Happy )

Granatýr

- půl kila brambor
- hrnek fleků
- sladká paprika (mletá)
- cibule
- sůl
- trocha másla a mléka na bramborovou kaši

Uvaříme brambory a uděláme z nich obvyklým způsobem kaši. Uvaříme fleky, aby byly spíš měkčí. Na pánvi zpěníme na másle cibulku, zasypeme červenou paprikou a všechno smícháme dohromady. Tohle je slovenský recept od mojí tychně a je to taky úžasná dobrota

P.S. Tohle množství je tak pro dva lidi, je lepší dělat toho daleko víc, třeba z kila brambor, protože jsou to samé úžasné dobroty Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ilona
***moderátorka***


Založen: 13.10.2006
Příspěvky: 7425

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2007 5:45 pm    Předmět: Citovat

Potvrzuji, že recepty vložené Danielkou jsou mňam, mňam - oba dva občas vařím - s úspěchem - hlavně Granatýr Wink (recept na něj nemám od tchýně, ale z kalendáře Smile )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nika
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 14.10.2006
Příspěvky: 841

PříspěvekZaslal: pá březen 07, 2008 6:17 am    Předmět: Citovat

Špenátové lasagne

Vhodnou obdélníkovou pečící formu vymažeme máslem a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nepředvařujeme, pokud to není výslovně uvedeno na obalu. (já je teda předvařuju dycky)
Nejprve si připravíme špenátovou náplň. Mražený špenát necháme trochu rozmrazit a poté ho krátce podusíme na olivovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek, případně smetanu a dochutíme pepřem a solí.
Tvarohovou náplň připravíme rozšleháním tvarohu, parmazánu, vejce a smetany. Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít ricottu.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Na vrstvu lasagní rozetřeme část špenátové náplně, na ni část tvarohové náplně a přikryjeme další vrstvou lasagní. Takto pokračujeme, dokud máme ingredience. Vrchní vrstvou by měl být špenát. Podle chuti tuto vrstvu můžeme posypat strouhaným eidamem. Pro zjemnění navrch přidáme pár kousků másla.
Špenátové lasagne zapékáme asi 40 minut.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nika
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 14.10.2006
Příspěvky: 841

PříspěvekZaslal: pá březen 07, 2008 6:20 am    Předmět: Citovat

BROKOLICOVÉ PLACIČKY.



INGREDIENCE: 500g brokolice, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 50g mouky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř. (já používám ještě strouhanku na zahuštění, porek, chilli)

POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme na a na oleji zesklovatíme. Utřeme česnek se solí, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Dochutíme, v lívanečníku opečeme na oleji po obou stranách. Místo brokolice můžeme použít i jinou zeleninu, třeba květák nebo kapustu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nika
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 14.10.2006
Příspěvky: 841

PříspěvekZaslal: pá březen 07, 2008 6:24 am    Předmět: Citovat

Babiččin gjuvec na pátek

Ingredience: 1/2 kg brambor, 1 lilek, 1 cuketa, 4 rajčata, konzerva fazolek, 3 cibule, 2 papriky, olej, sůl


Postup přípravy: Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na plech brambory s cibulkou, olejem a solí zapéct tak zhruba na 15 minut při 200 °C, pak přidáme lilek a cuketu, za dalších 15 minut přidáme rajčata s paprikou, nebo můžeme použít malou skleničku leča. Po 15 min. přidáme fazolky, promícháme, zapečeme a za 15 minut můžeme servírovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.