Bylinky (nejen) pro krásné vlasy
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Péče o dlouhé vlasy
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=55a12f7af198b7b77c8feab45e4324f6Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Herminka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 7:36 pm    Předmět: Citovat

Zkusila bych kontryhel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
verushka1992
601-1200. Guru III. kategorie

PříspěvekZaslal: út duben 09, 2013 8:20 pm    Předmět: Citovat

Já vím, že jsem objevila objevené, ale při posledním mytí vlasů jsem zkusila vlasy opláchnout heřmánkovým čajem (samozřejmě neslazeným Smile ) s trochou jablečného octa . Nečekala jsem žádný zázrak, ale ty vlasy málem hází prasátka Shocked Heřmánek se mi líbí a nejspíš u něho i zůstanu (jako občasné přelívání).
Renča1232123
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: út duben 30, 2013 2:16 pm    Předmět: Citovat

Takze hlasim sa znovu, zas s dalsim problemom Very Happy Kedste ste tu vzdy vsetky take mile odpovedat idem sa vas spytat jednu chulostivu otazku ktora ma moc trapi Twisted Evil

Doma som si vyrobila vlasovu vodu, tinkturu alebo neviem ako to mam nazvat...

Takze

Do alkoholu (okolo 30%) som dala luhovat lopuchovy koren, zihlavove listy, zihlavovy koren, suseny (alebo drveny? Very Happy ) rozmarýn a chcem tam pridat este bazalku a kavu (pocula som kofein povzbudzuje rast vlasov ) Myslite si ze ked to necham odstat cely mesiac (alebo neviem ako dlho, vraj staci aj 15 dni tak sa neviem rozhodnut Rolling Eyes ) na nejakom tmavom mieste v tomto alkohole potom to zriedim pol na pol prevarenou vodou bude to pomahat ci uz na rast vlasov alebo na vyzivu vlasovej pokozky?

Nestratia sa tie cenne latky ?? Rolling Eyes A nikde na nete som nenasla ze by niekto robil takymto sposobim vyluh z rozmarinu a bazalky ale kedze som sa ci uz na domacich alebo zahranicnych forach dozvedela, ze su vlaskom prospesne chcela som ich tam pridat Twisted Evil Experimentujem raaaada ale mam strach ci nie je skoda toho rozmarynu a bazalky ... ci sa to neposkodi prave tym luhovanim :/
Dufam ze ma chapete a pomozete mi Smile
Jitt
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: út duben 30, 2013 2:25 pm    Předmět: Citovat

Ja bych rekla, ze louhovanim se to urcite neposkodi, ale nakolik to bude ucinne, to nedokazu rict. Minimalne lopuch, kopriva a briza by mely trosku fungovat, vyluh kafe do alkoholu nevim, nakolik bude ucinny ...

Ono je to stejne vzdycky o zkouseni a pokusniceni Smile Vlasy ti z toho urcite nevypadaji, tak louhuj co hrdlo raci Smile
Klidne i cely mesic, latky "jen tak" nezmizi Smile Ale obcas bych to protrepala Smile
Renča1232123
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: st květen 01, 2013 7:49 am    Předmět: Citovat

Ja tiež neviem či tam ta kava pomože ... le niekto o tom písal že to robí tiež tak, prečo by som to neskusila Very Happy
Jasne, každý den to pretrepávam, mám z toho taký pocit že konečne som si niečo vyrobila sama
Twisted Evil
Inak čo myslíte dievčatá bude účinne keď si vyrobím vlastnu zmes byliniek, z ktorými by som po každom umývaní vlasy prelievala? Chápete, nebolo by to len prelievanie lopuchom alebo žihlavou ale napríklad žihlava + lopuch + bazalka + rozmarýn + citronová kora (alebo skor listy?Very Happy) + šalvia + petržlenový vňať + koreň lopúchu + koreň žihlavy ? že by som si to všetko zmiešala do nejakej nádoby a potom používala len jednu hrsť ? Rolling Eyes
Neviem či by mi to vlasy nevysúšalo skor Rolling Eyes

A čo poviete na tento postup výroby dom. šampónu ? Stiahla som to z netu tak čitajte! Very Happy
Domáci šampón z bazalky
Hodvábne vlasy dosiahnete vďaka domácemu šampónu pripravenému z jednej polievkovej lyžice sušenej bazalky, mäty a nastrúhanej citrónovej kôry, ktoré spolu povaríme v 1,5 dl vody. Necháme chvíľu vylúhovať, precedíme a po zmiešaní so šampónom na každodenné použitie môžeme vyskúšať, aký skvelý účinok bazalkový šampón má.

Vadilo by keby som to pridala do Brezového DIXI šampónu ?
Kikuška

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 3:58 pm    Předmět: Citovat

Jak se uklidnit od stresu a psychosomatických pocitů na zvracení?
Díky holky. Trápí mě hodně věcí a než zajdu k homeopatovi, bude to chvíli trvat, tak pro to chci udělat zatím něco sama.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Fli6py
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: ne prosinec 01, 2013 8:05 pm    Předmět: Citovat

Na tohle je dobrá meduňka a hodně vitamínu C. A těch psychosomatických pocitů se zbavíš jedině meditací nebo autosugescí Smile
Svejnohova
161-320
161-320

PříspěvekZaslal: st leden 29, 2014 2:40 pm    Předmět: Bylinné recepty pro vlasy Citovat

Pro zájemce přidávám pár receptů. Mám je z knížky "Věčně zelené naděje," kterou napsal Josef A. Zentrich a Josef Jonáš a kterou opatruju jako oko v hlavě, jelikož recepty z ní už se mi několikrát osvědčily a občas jsem až žasla, jak fungují. Mám na mysli různé, nejen vlasové. Sami autoři - tento lékař a bylinář - nasbírali tyto předpisy z různých obdobích a od různých národů. Jde většinou o starší a ověřené návody.

"Hygiena vlasů"
(neuvádí originálního autora)
Vezmeme stejné díly kopřivových listů, listů vlašského ořešáku, březového listu a nati vlaštovičníku. Podle běžných zásad připravíme asi litr odvaru (odvar=zalít bylinu studenou vodou, přivést k varu a vařit cca 10 min, slít; pozn.) Polovinu užijeme na umytí hlavy pomocí jemného žloutkového šamponu, druhou polovinou čaje vlasy proplachujeme. Vlasy lépe rostou, tlumí se tvorba lupů, vlasy nabývají pěknýmatový lesk.
(Janez Vidmajer, Jugoslávie)
Vezmeme po 4 dílech kořene lopuchu a květu měsíčku, 3 díly chmelu a 50g směsi vaříme 10 min ve 3/4 litru vody. 10 min necháme ustát, potom cedíme, doplníme destilovanou vodou na 1 litr a používáme k mytí hlavy a masáži vlasových kořínků, nejlépe 2x týdně.
(Dr. A. Popov - SU)
Na podporu růstu vlasů a proti jejich vypadávání můžeme po umytí hlavy šetrným žloutkovým šamponem použít mast připravenou tak, že 20g kořene lopuchu vaříme v 250ml vody tak dlouho, že zbyde cca 100ml zahuštěného výtažku. Ten smícháme se 100g vepřového sádla, v nádobce dobře utěsníme a postavíme na několik dní na teplé místo. Sádlo je hydrofobní, takže vodu nepřijímá, proto ji vylejeme a mast parfumujeme oblíbenou vůní. Do vlasů ke kořínkům vtíráme jen minimální množství a provádíme intenzivní masáž. (mast jsem zkoušela a namísto sádla jsem dávala kvalitní máslo a jako ustalovač a zároveň parfemaci smrkovou pryskyřici - povedlo se též pozn.)

"Proti vypadávání a pro zlepšení růstu vlasů"
(Alois Gaiser, Tyrolsko (vyučen u nejslavnějšího tyrolského bylináře))
100g semen nebo listů lichořešnice větší (Tropaeolum majus L.), 100g listů kopřivy, 100g listů zimostrázu vždyzeleného (buxus sempervirens L.) a 50g listů pelargónie nejvoňavější (Pelargonium odoratissimum L.) se po 2 týdny maceruje v 600ml 60-65% etanolu. Používají se zásadně čerstvé listy. Po scezení se výtažek ředí destilovanou vodou na celkový objem asi 700ml. Po umytí hlavy kvalitním žloutkovým šamponem se tinktura vtírá k vlasovým kořínkům.

"Vypadávání vlasů"
(M.A. Nosal, Ukrajina)
3x týdně mýt hlavu v odvaru z puškvorce a kořene lopuchu 1:1. V těžších případech ještě přidat stejný díl chmelových šištic.
claruse
8-20
8-20

PříspěvekZaslal: st duben 30, 2014 5:32 pm    Předmět: Citovat

Ahojte Smile
Tak jsem dneska byla v prirode pro nejake rostlinky. Dala jsem do zavarovacky brezove listy, koprivove listy a stonky, lopuchove koreny a listy (bylo umeni ho vydolovat), salvej kvety se stonkama a pampelisove koreny s par listama a zalila jsem to alpou, za nejaky cas to zcedim a zredim. Cetla jsem o vsech techto rostlinach ze pomahaji vlasum. Ale nekde jsem cetla, ze to mam nechat na tmavem miste, jinde zase na slunci. Kde je tedy pracda? Smile
Ivana909
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: čt září 11, 2014 6:25 pm    Předmět: Citovat

Ahoj
Chtěla bych se podělit o zkušenosti s bylinkami.Začalo to tím že jsem byla u kadeřnice a po ostříhání jsem se naprosto zděsila co mi to zůstalo na hlavě po všech těch letech žehlení řídké, jemné, bez lesku no hrůza. Hned jsem šla na kopřivy pila je a přelévala vlasy výluhem každý den, později jsem zkusila heřmánek, ale ten mi vlasy docela vysušuje,takže ho ke kopřivám jen přidávám stejně jako březové listy.Koupila si BioHair a biosil plus a každý večer používala olejíčky:kokosový, olivový. A výsledek? Nádhera! Vlasy jsou pevné, lesklé, velký objem :3
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Další

Přejdi na: