|
✿
|
Autor |
Zpráva |
verculina 41-80
Založen: 6.3.2007 Příspěvky: 71
|
Zaslal: so leden 10, 2009 8:53 am Předmět: Kombucha a mlecna houba |
|
|
Pestujete nekdo jednu z techto hub? Ja ji pred par dny dostala, ale nejsem si jista kterou Vsude jsem se docetla, ze Kombucha je takovy rozplacnuty kolac, ale ja mam spis neco co pripomina hrudkovity rosol. Poradite nekdo co to teda vlastne mam? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rumjana 601-1200. Guru III. kategorie
Založen: 25.9.2007 Příspěvky: 614
|
Zaslal: so leden 10, 2009 9:43 am Předmět: |
|
|
mám doma obojí, tedy nevím, jestli mi kombucha ještě obživne, ale rozdíl je velký, poznat se dají Kombucha je opravdu rozplacla, takova béžova, az hneda, dava se do caje. Kefirova houba vypadá jako malý květák (takový ten kousek z květáku, ne cela hlavka), je hrudkovitá a bílá, dává se do mlika |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
verculina 41-80
Založen: 6.3.2007 Příspěvky: 71
|
Zaslal: so leden 10, 2009 10:31 am Předmět: |
|
|
tak jsem nasla na internetu obrazek toho co mam doma http://www.fisar.net/tibi/tibi-priprava.php Je to neco jineho nez ta houba co se dava do mleka? na tech strankach pisi ze se pro pripravu pouziva voda a nechava se kvasit 2 dny |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rumjana 601-1200. Guru III. kategorie
Založen: 25.9.2007 Příspěvky: 614
|
Zaslal: so leden 10, 2009 11:10 am Předmět: |
|
|
aha, tak tuhle nemám, nevím, ale asi bych se řídila podle návodu. A dej pak, prosím, vědět, jak to chutnalo;) kefírek mám ráda, i kombuchu, když se povede, je dobrá, jen jsem jí teď měla hodně a šoupla jsem sklenice na balkon, tak snad ještě obživnou když to necháě moc dlouho kvasit, chutnají dost kysele..a někdy se ani nedají pít |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
*Leontýnka* >RADA STARŠÍCH<
Založen: 24.6.2007 Příspěvky: 1543
|
Zaslal: so leden 10, 2009 11:16 am Předmět: |
|
|
Já teda kombuchu nepěstuji ale mám ji hrozně ráda tak si ji kupuji už "naflaškovanou". Samozřejmě že co výrobce to jiná chuť a perlivost ale nejradši mám tu v zeleném čaji-ta je fakt výborná. Strašně mi voní a to všem v rodině smrdí Asi je v ní něco co moje tělo potřebuje no |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
verculina 41-80
Založen: 6.3.2007 Příspěvky: 71
|
Zaslal: so leden 10, 2009 11:28 am Předmět: |
|
|
tak uz vim jak je to s tim mlekem a vodou. To co mam je Tibi vodni kefir, k priprave napoje se pouziva voda, cukr a par kousku suseneho ovoce (rozinky, fiky). Potom existuje jeste Tibetska houba a ta se pestuje v mlece |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
Založen: 21.11.2006 Příspěvky: 2752
|
Zaslal: so leden 10, 2009 11:57 am Předmět: |
|
|
Já jsem se asi dvakrát pokusila pěstovat tu mléčnou houbu a pokaždé to dopadlo blbě. Prostě takové věci u mě nepřežijou, podobné je to s kytkama. Zviře si aspoň řekne, že má hlad nebo něco (teda jak které, ale kočka jo), ale tyhle věci, na které se musí myslet, to není nic pro mě. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rumjana 601-1200. Guru III. kategorie
Založen: 25.9.2007 Příspěvky: 614
|
Zaslal: so leden 10, 2009 12:51 pm Předmět: |
|
|
Danko, to mlíko by mělo být nepasterované, nějaké z těch bio třeba, nebo domácí převařené. a myšlením to je stejné, hlavně jsem neměla čas pořád je přendávat do nových nálevů, tedy hlavně kombuchu a když se mi rozrostla, to bylo něco.. zatím se mi povedla lépe než kdysi, to byly hodně zoufalé pokusy, ale stejně je trošku kyselá, řesila jsem to doléváním vody a přislazením (sirupem- to jsem odpozorovala v čajce, mňamky mňamky, tedy aspoň si to myslím, ale jsem na svůj objev náležitě hrdá ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Misch 161-320
Založen: 25.8.2008 Příspěvky: 286
|
Zaslal: so leden 10, 2009 1:57 pm Předmět: |
|
|
O mléčné houbě slyším poprvé, ale dvakrát jsem koupila kombuchu, abych mohla dělat domácí. Poprvé v létě před rokem a půl, používala jsem ji dva měsíce, ale pak se ochladilo, tak jsem ji vyhodila, protože by nekvasila a nechtěla jsem ji přes zimu skladovat. A minulý rok jsem ji koupila znovu, jenže hned při první várce, když jsem asi po 8 dnech sundala látku, tak jsem objevila úplně odporně nechutnou plíseň po celé hladině, kombucha tam ani nebyla vidět. Bylo mi z toho špatně a vše jsem vylila do záchoda i s houbou. Nevím, co jsem zanedbala. Už se bojím ji koupit znovu, abych zase nevyhodila peníze. Jak ji skladujete přes zimu Myslím, že se může dát zmrznout. Děláte to tak |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
rumjana 601-1200. Guru III. kategorie
Založen: 25.9.2007 Příspěvky: 614
|
Zaslal: so leden 10, 2009 2:42 pm Předmět: |
|
|
Misch, poprvé jsem ji nechávala kvasit asi krátce a ve špatné teplotě (asi moc chladno), takže jsem to nechala tak, a po dvou týdnech ejhle, něco se rýsovalo na hladině jako nově vyrostlá houba..ale nebylo to pořád ono, nakonec mi taky zplesnivěla, nestarala jsem se o ni - protože pořád se nálev nedal pít, bylo to dost jiné od originálu(dost fuj) když jsem ji po nějaké době chtěla koupit zas, koupila jsem ji levněji na aukru spolu s tibetskou houbou; jsou ale lidé, kteří darují buď za poštovné nebo za vyzvednutí - bydlíš daleko, takže já Ti ji dát nemůžu, ani nevím, jestli jsou moje kombušky ještě živitaschopné, po zkouškovém asi zkusím resuscitaci někde na webu byla stránka - seznam lidí, kteří houbu darují z různých lokalit. Mimochodem, tahle "druhá" kombucha mi začla kvasit hned, narozdíl od kupované, í idykž problém připisuji více faktorům. A taky je důležité ji správně vložit' (správnou stanou) a dát dostatek cukru..vyvarovat se kovových věcí..už jsem pozapomněla co a jak. Jo a momentálně jsou kombuchy vynesené na balkoně, ovšem v nálevu (čaj, cukr) a fakt nevím v jakém jsou stavu, o znražení jsem taky četla, ale asi neměli na mysli to, co jsem jim provedla já |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|