|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Aha Admin ADMIN

|
Zaslal: so leden 17, 2009 1:47 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Katul, vítej u nás. Rád tu od ostatních slyším, že tu žádná antichemická diktatura nepanuje, protože někdy nad některými příspěvky jsem taky trochu kroutil hlavou ) Každému prostě vyhovuje něco jiného a tak tu to své určitě najdeš i Ty. _________________ DlouheVlasy.cz!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***

|
Zaslal: so leden 17, 2009 5:37 pm Předmět: |
|
|
Já se hlásím za ty biolasatice, i když je pravda, že trvalo delší dobu, než jsem našla, co mi úplně sedlo a moje zkušenosti s některými přírodními věcmi byly třeba úplně opačné než u někoho jiného. Ale jednoznačně jsou pro mě přírodní věci lepší, myslím, že i ty vlasy šly kvalitativně docela nahoru.
A dalším, dost důležitým, podnětem k používání přírodní kosmetiky je pro mě testování na zvířatech - ta skutečně přírodní kosmetika většinou testovaná nebývá, což se nedá o převážné části běžné drogerijní produkce říct (samozřejmě výjimky se najdou na obou stranách, pak nezbývá než studovat obaly a hledat certifikáty).
Ad barvení apod: vedle toho, že spíše preferuji přirozenost, si myslím, že stálé chemické (od)barvení vlasům moc neprospívá, tudíž bych ho s klidným srdcem nikomu nedoporučovala. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Nicole >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: so leden 17, 2009 10:30 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, vítám tě i já. Nejsem a nikdy jsem nebyla obarvená, melírovaná nebo jinak "chemicky upravená". Ovšem používala jsem šampony z reklam. Prostě jsem nevěděla o jiných možnostech.
Co ale chodím sem, vlasy šly kvalitou výrazně nahoru. Našla jsem spoustu šetrnějších šamponů a kondicionérů, aplikuju domácí zábaly a bezbarvou hennu. Takže mi zdejší parta pomohla najít způsob, jak ozdravit vlasy a taky jsem se díky nim vyvarovala zbytečných pokusů/omylů.
Chemie mému tělu nesvědčí a tak ji nepoužívám. Záleží hlavně na tom, jak se člověk cítí
Takže používej to, v čem se cítíš dobře
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Elli 321-600

|
Zaslal: so leden 17, 2009 11:26 pm Předmět: |
|
|
ja som sem prišla ako blondínka,taká úplne svetlá blond a vlasy do pasu ale vôbec nerástli a boli zničené..tvoje také nie sú ja som natom bola horšie,zašla som ku kaderníčke a síce som nechcela ostrihať ale skončila som s o desať cm kratšími vlasmi a popolavou farbou tak som skúšala všetko možné čo som dočítala vo fóre,prvé pokusy s prírodou nedopadlo dobre,predtým som používala čisto silikóny ale skúšala som dalej a dnes používam už iba čisto prírodu,prestala som aj striedať lebo po prírode mám oveľa hustejšie a zdravšie vlasy,tiež som presedlala na hennu a momentálne som ryšavá a tých desať cm rýchlo dorástlo späť ja osobne som veľmi spokojná že som prišla na toto fórum a dozvedela sa veci o ktorých som netušila..takže moja rada znie skúšaj pokiaľ chceš,ak nie a sadne ti chémia tak natom nie je predsa nič zlé používaj to čo ti sadne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kathory >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: ne leden 18, 2009 1:41 pm Předmět: |
|
|
Katul, pokud jsi četla všechny diskuze od začátku (jakože určitě ano), tak se nedivím, že tě přepadl tenhle pocit. Nejsem tu od začátku fora, tak se v tom nemohu nijak angažovat, ale prvotní členové zde nejvíc propagovaly právě ty přírodní věci a cestu spíš alternativní než chemickou a komerční. Jenže lidé se tady mění, staří odchází, noví příchází. Ono to jde krásně vidět, jak v jednom velice dlouhém a starém vlákně se kumulí spousta názorů, až dojde k rozkolu, jehož výsledek je vždy, ať si každý používá, co mu sedí. V podstatě je to správně, v těhle věcech vládne subjektivita a individualita. Teď si myslím, že jsme se dostali na bod, kdy je tady spousta lidí, co preferuje přírodní věci a stejná spousta lidí, která preferuje klasicky dostupné "drogerkové" a "reklamové".
Na druhou stranu si troufám tvrdit a zaznělo to i výš, že je zde nespočet informací, které jinde na českém netu k těmto tématům nenajdeš. O přírodních a nechemických cestách se hold nikde nemluví, není na to žádná reklama v televizi, v drogeriích jsou nesehnatelné, málo kdo v dnešní době ví, že vůbec něco takového existuje. Proto je tady tak silný "přírodněcestný" základ. A jsem za něj hodně vděčná. Nebýt toho, tak se plácám pořád v drogerijních věcech a moje tři chlupy by byly jen zkázou, ta metamorfóza na nechemické přípravky mi hooodně pomohla a cítím se o dost líp. A vidím, že to tak má i víc lidí tady.
Nenech se zmást, přístupné to tady je všem. Ta převaha je také často v tom, že je mnohem víc lidí, kterým zničila vlasy chemie, než příroda. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Clondyk >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: po leden 19, 2009 10:07 am Předmět: |
|
|
Není proč by jsi se za ně styděla, je to přece každého věc co má či nemá na hlavě - myšleno tím vlasy,jak jsou dlouhé či barevné, vždy je hlavní to, aby se dotyčný majitel hlavy, v tom co na ní má, cítil dobře a spokojeně  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Berenger 8-20

|
Zaslal: so leden 24, 2009 9:23 am Předmět: |
|
|
Ahoj!!!Můj názor na barvení,melír moc pozitivní.Třeba moje mama nikdy v živote nebarvila vlasy,ale já ano,a to už od 16 let…a kvalita vlasu je stejná.Ted už jiná doba, a chemické barvení stalé vyvěje…Barvy jsou kvalitnější a šetrnější k vlasům…než z doby našich babiček. Já mám blond vlasy a moc bílou kůži, tak vypadám jako přízrak, proto nejlepší volba pro mne je barvení.Zkoušela jsem i hennu ale nemá tak velkou paletu barev, proto jsem se vrátila k chemickým barvám.Používám L’oreal,a jsem spokojena…Ted ještě vyzkouším profesionální barvy…Když člověk nemá od přírody hezky vlasy, tak musí nějakém způsobem to zlepšit…Nemám hezký vlasy,a vždy jsem záviděla holkám co má na hlavě hotový poklad…ale nedá se s tím nic dělat, proto jsem se rozhodla(po 3 letech hrůzy na hlavě) nechat to střihat na krátko…jo,jo OSTŘIHÁT a hodně na krátko.Mám slabý vlas od přírody,jemní a tenký.A když chci mít něco hezkého na hlavě , tak prosté musím nechat ostřihat vlasy na krátko na nejvhodnější pro mne účes…Vím že tady je hodné příspěvku o špatných zkušenostech s kadeřnici, ale já si myslím že existuje hodné kadeřnic které mají fakt zlaté ruce…a doufám že jednou taky vstoupím do řady profesionálu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: ne leden 25, 2009 5:10 pm Předmět: |
|
|
Clondyk napsal: | Není proč by jsi se za ně styděla, je to přece každého věc co má či nemá na hlavě - myšleno tím vlasy,jak jsou dlouhé či barevné, vždy je hlavní to, aby se dotyčný majitel hlavy, v tom co na ní má, cítil dobře a spokojeně  |
Súhlas, a vitaj! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jahoodka 161-320

|
Zaslal: st únor 04, 2009 9:59 am Předmět: |
|
|
Ahoj Katul . Když jsem tu přišla, tak jsem měla uplně stejné pocity, všude samá henna, přírodní šampony, nenávist k silikonům atd... a já byla taková normální holka, co si koupí v drogerce šampon a taky jsem se barvila chemicky.
Postupně jsem tu nacházela různé tipy, jak vlasy ozdravovat a jak o ně víc pečovat. Sice jsem pak zkusila hennu a dodnes se jí barvím, protože mám po ní krásné vlasy, ale tím moje dobré zkušenosti s přírodou skončily
Nikdo tě tu nebude nutit, že si máš přestat barvit vlasy chemicky a kupovat jen přírodní šampony... ale je tu hodně rad a diskuzí a každý si tu určo něco najde... navíc i ta chemie se dá s přírodou kombinovat - třeba nějaké přírodní domácí zábaly a tak- ale to už je na tobě, abys si našla, co ti nejvíc vyhovuje. Každý máme jiné vlasy, ale naším společným cílem je, aby vypadaly dobře a zdravě, a o tom to je, ne?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|