|
✿
|
Autor |
Zpráva |
BoGotha 8-20
Založen: 16.1.2009 Příspěvky: 12
|
Zaslal: pá únor 06, 2009 7:30 pm Předmět: |
|
|
Já teda moc nejsem na složitý recepty, většinou tak spatlam co se dá a pak je to ňam ňam. Třeba jsem si dělávala těstoviny, na ně jsem plácla několik druhů sýra (včetně mazacího), kečup a koření, nechala sem to pořádně ohřát v mikrovlnce a zamíchala...
Taky jsem u nás teď sháněla tortilly, ale bydlim v malym městě a nikde nejsou, tak jsem zapátrala na síti a našla recept na tortilly z obyčejné hladké mouky. Smícháte jen tu hladkou mouku, vodu a trošku soli. Je možné přimíchat i tuk a prášek do pečiva (ani jedno ale podle mě není potřeba). Pak se těsto rozdělí na části, které se rozválí na jednotlivé tortilly. Ty se hodí na rozpálenou pánev a tam se smaží/pečou jen asi 10 vteřin po každé straně.
Je to poměrně rychlé a jednoduché a také dobré, zvlášť když to vycpete nějakou mňamkou. Navíc v tom nejsou žádná éčka.
Nemáte někdo nějaký recept na dobrý jogurtový dressing? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Bonemína ***moderátorka***
Založen: 30.8.2007 Příspěvky: 6526
|
Zaslal: pá únor 06, 2009 8:25 pm Předmět: |
|
|
Nemají být tortilly z kukuřičné mouky? Jinak jsou to podle toho receptu úplně klasické placky respektive lokše |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
BoGotha 8-20
Založen: 16.1.2009 Příspěvky: 12
|
Zaslal: so únor 07, 2009 9:36 am Předmět: |
|
|
Bonemína napsal: | Nemají být tortilly z kukuřičné mouky? Jinak jsou to podle toho receptu úplně klasické placky respektive lokše |
No normální tortilly bývají z kukuřičné mouky, ale řekla bych, že málokdo ji doma má. Tyhle jsou z pšeničné a poslouží úplně stejně. Jak jsem psala, nejsem žádná velká kuchařka |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
egle ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 20.5.2007 Příspěvky: 2607
|
Zaslal: so únor 07, 2009 10:15 am Předmět: |
|
|
BoGotha napsal: | No normální tortilly bývají z kukuřičné mouky, ale řekla bych, že málokdo ji doma má. Tyhle jsou z pšeničné a poslouží úplně stejně. Jak jsem psala, nejsem žádná velká kuchařka |
no, já ji doma mám (ale já zas nemám tu pšeničnou ) a ten recept asi vyzkoušim, přece jenom po půlroce už mi nějaké to pečivo i trochu chybí, tak ochutnám a uvidim |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nicole >RADA STARŠÍCH<
Založen: 10.7.2008 Příspěvky: 6825
|
Zaslal: so únor 07, 2009 6:40 pm Předmět: |
|
|
Nesnědla jsem Šalamouna, ale myslím, že tortilly se dělají s obojí mouky. Měkké z pšeničné, a křupavé (na tacos) z kukuřičné. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
* >RADA STARŠÍCH<
Založen: 21.11.2006 Příspěvky: 2752
|
Zaslal: ne únor 08, 2009 8:50 am Předmět: |
|
|
Já jsem se o domácí tortilly jednou pokoušela a byl hrozný problém to rozválet. To těsto bylo prostě hodně tuhé a vracelo se do původního tvaru (tzn. když jsem rozválela placku o průměru 20 cm, tak měla za chvíli 15.)Je to normální nebo jsem někde udělala chybu? V každém případě jsem si po tomhle zážitku řekla, že si ty tortilly jednou za čas koupím. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Ally 321-600
Založen: 6.5.2007 Příspěvky: 435
|
Zaslal: so únor 28, 2009 5:46 pm Předmět: |
|
|
http://vitakucharka.blog.cz/rubriky/omacky
Neustále aktualizovaná vitariánska kuchárka v češtine - na spestrenie jedálnička pre odvážnych (ktorým sa nechce tráviť varením hodiny) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|