|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Aha Admin ADMIN
|
Zaslal: po duben 09, 2007 6:03 pm Předmět: článek "Dlouhovlasý (nejen) středověk" |
|
|
Náměty, poznámky a komentáře prosím sem. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Lucifer 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: po duben 09, 2007 7:40 pm Předmět: |
|
|
Jednoduše hezký článek s hezkou tématikou... Docela by mě zajímalo něco víc o Sisi. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kopretina >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: po duben 09, 2007 9:09 pm Předmět: |
|
|
Lucifer napsal: | Jednoduše hezký článek s hezkou tématikou... Docela by mě zajímalo něco víc o Sisi. |
S tím naprosto souhlasím |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Hana K. 41-80
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
hapers2 161-320
|
Zaslal: st duben 11, 2007 10:58 am Předmět: |
|
|
Hani, děkuji za hezký, příjemný a čtivý článek |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
kkk >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st duben 11, 2007 4:08 pm Předmět: |
|
|
Pěkně se to četlo, člověk by se až chtěl do těch dob podívat |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: st duben 11, 2007 7:52 pm Předmět: |
|
|
Můj táta Sissi odjakživa nesmírně obdivuje, má dokonce u postele zarámovaný plakát jí a císaře Franze Josefa.Máme doma nespočet knih o Habsburcích, asi všechny, které tu od revoluce vyšly. A táta je všechny postupně čte. Dost jsme se najezdili do Vídně a prošli všechny Habsburské reálie .Takže jsem viděla Sissiny šaty a nádobí, prostě vše. Její pas byl neuvěřitelně tenký, měla ovšem od šněrovačky typicky rozdělená játra...
Jinak s článkem souhlasím. Dlouhé vlasy patří k ušlechtilosti a k urozenosti a patří také k ideálu krásy. JE to jedne z mnoha důvodů, proč je nosím nejsme přec prostý kmán, ale dám žijící v překrásném "zámeckém" domě . A co bych to byla za dámu, mít na hlavě štětku? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kopretina >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st duben 11, 2007 8:43 pm Předmět: |
|
|
Já jsem taky viděla Sisiny šaty a tělocvičnu....a ten její pas....to jsem nevěřila vlastním očím... Ale asi bych takový nechtěla... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Chaluzska 321-600
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
jan schmidt 21-40
|
Zaslal: út červen 26, 2007 11:24 pm Předmět: |
|
|
K módě dlouhých vlasů v gotice bych upozornil na gotické obrazy v anežském klášteře v Praze, viděl jsem to teď při noci muzeí a byla to síla. Nemyslím jen dlouhé vlasy, je to úplně jiné vidění světa , jinak to dokazuje, že dlouhé vlasy až někam po kotníky, hlavně zobrazení Marií. Je tam taky jedna kuriozita - Marie Egyptská. Byla to nevěstka z Alexandrie, která po konverzi ke křesťanství žila v poušti a Bůh její nahotu milostivě zahalil dlouhými vlasy a chlupy. Zobrazují ji vpodstatě jako takový chodící sloup dlouhých vlasů. Tak se tam někdy běžte podívat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|