|
✿
|
Autor |
Zpráva |
kalakai >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st duben 08, 2009 9:00 pm Předmět: Jak vyrobit vlastní parfém? |
|
|
Ahojky nevíte, jak vyrobit vlastní parfém? láká mě zkusit vyrobit si ho z fialek, ale nevim jak na to. poradíte? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sidonie ADMIN
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 6:25 am Předmět: |
|
|
Nikdy jsem to nezkoušela, ale moje chytrá knížka zná pár receptů na "aromatické vody".
Maďarská voda
Pojmenovaná podle maďarské královny Isabelly, o které se říká, že tento tajný předpis používala k udržení svého mládí a krásy.
50ml etylalkoholu smíchaného s následujícími silicemi:
30kapek rozmarýnové
12kapek citrónové
5kapek růžové
5kapek nerolové
5kapek šalvějové
5kapek mátové
Kolínská voda
50ml etylalkoholu smíchaného s následujícími silicemi:
44kapek bergamotové
15kapek citrónové
4kapky nerolové
1kapka levandulové
1kapka rozmarýnové
Aromatické vody
Jsou vhodné jako pleťové tonikum, voňavka či parfém.
1 šálek levandulových květů, vonných růžových plátků či pomerančových květů (či cokoliv jiného hodně voňavého)
1/4 šálku alkoholu pokojové teploty
Macerovat 6dní v láhvi se šroubovacím uzávěrem a každý den důkladně protřepat. Poté scedit a slít do láhve z tmavého skla.
Vše uchovávat v lahvi se šroubovacím uzávěrem a před použitím protřepat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Soniczka ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 7:33 am Předmět: |
|
|
Jo tak to by me taky zajimalo! Ja bych to zkousela mozna s oleji,nvm jestli to je dobry napad,ale tak se to kdysi delalo-do ruzoveho(mozna i jineho,nevim) se davaly bylinky a vonne platky rostlin,nechalo se to dlouho louhovat. Ovsem tato olejova konzistence asi bude malokomu vyhovat,je to drahe a navic se daji dnes koupit rovnou hotove vonave olejicky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
kalakai >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 7:35 am Předmět: |
|
|
Soniczka napsal: | Jo tak to by me taky zajimalo! Ja bych to zkousela mozna s oleji,nvm jestli to je dobry napad,ale tak se to kdysi delalo-do ruzoveho(mozna i jineho,nevim) se davaly bylinky a vonne platky rostlin,nechalo se to dlouho louhovat. Ovsem tato olejova konzistence asi bude malokomu vyhovat,je to drahe a navic se daji dnes koupit rovnou hotove vonave olejicky. |
no já přemýšlím nasbírat hooodně fialek a zalít to jojobovým olejem..párkrát pomačkat a nechat odležet.. uvidíme co to udělá |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 8:10 am Předmět: |
|
|
Jé, já jsem kdysi sháněla něco na růžový parfém a někde jsem to vyhrabošila...ale už bohužel nemůžu přesně vzpomenout, kde to bylo. Možná něco v Receptáři? Zkusím se podívat doma, jestli jsem to někde neuložila, a když tak to sem hodím. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
felcharka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 8:28 am Předmět: |
|
|
kalakai napsal: |
no já přemýšlím nasbírat hooodně fialek a zalít to jojobovým olejem..párkrát pomačkat a nechat odležet.. uvidíme co to udělá |
No, obavam se, ze nic.... Z fialek se pry vune strasne tezko vytahuje.
(citace: Z jednoho celého akru drobných kvítků pěstovaných v chladném stínu olivovníků a citrusových stromů jizní Francie se získá pouze pár voňavých kapek.) _________________
Naposledy upravil felcharka dne čt duben 09, 2009 8:31 am, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
kalakai >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 8:31 am Předmět: |
|
|
felcharka napsal: | kalakai napsal: |
No, obavam se, ze nic.... Z fialek se pry vune strasne tezko vytahuje. |
to mi ani naříkej...sakra.. ale tak zkusit můžu |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Succuba >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 8:36 am Předmět: |
|
|
Pohrabu se odpoledne v knížkách, jestli budu mít čas, ale je to pravda, že fialky jsou na to blbé, je lepší něco aromatičtějšího, a hlavně něco, co má hodně silic, takže levandule, rozmarýn, nebo tak. _________________ Amor tollit timorem. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Caithlin ***moderátorka***
|
Zaslal: út březen 16, 2010 3:50 pm Předmět: Re: Jak vyrobit vlastní parfém? |
|
|
kalakai napsal: | Ahojky nevíte, jak vyrobit vlastní parfém? láká mě zkusit vyrobit si ho z fialek, ale nevim jak na to. poradíte? |
Tak přírodně nevím, ale u nás v Tetě prodávají takovou tu "kolínskou" jak byla ještě za komunistů údajně, je to malá hranatá lahvička za pár korun a docela pěknš voní, mají fialku, karafiát a konvalinku...Já si jí teda nekoupila, ale je od Alpy.
P.S.: Našla jsem link http://www.alpa.cz/cz/?class=1050 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Margarette 81-160
|
Zaslal: út březen 16, 2010 5:54 pm Předmět: |
|
|
Vlastní parfém těžko. Máchat jakoukoli kytku v oleji je nesmyslné, jediné, čeho dosáhnete bude, že kytka bude mastná. No vážne, do oleje nic nepřestoupí, zkoušela jsem to.
Takže v dnešní době asi lepší koupit.
Pokud by si ale někdo hodně chtěl hrát, tak jsem slyšela, že v nějakých arabských a afrických zemích (sorry, že jsem tak nekonkrétní), se vyrábí voňavky jinak. Smíchají se různá vonná dřeva a byliny a ty se normálně spolu vaří, až vznikne taková hnědá kaše. Dává se za uši. S jednou takovou vůní jsem se setkala a nic úžasnějšího jsem jaktěživ nečichala Bohužel nemám tušení, co v tom bylo.
Jinak pokud chceš provonět třeba jen byt, tak já místo oleje dávám do aroma lampičky (té se svíčkou) pupeny borovice. Není to tak intenzivní, ale voní to přirozeně. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|