|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Anonymní Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: čt říjen 19, 2006 8:43 pm Předmět: |
|
|
Zde je šampon. Ale k mému překvapení těch přípravků zas tak moc není.... http://www.patro.cz/p/objects/1074574402.html
Kafi, koukala jsem na Tvé stránky. Už jsem se divila, že by tu chyběli satanisté a metaláci . Jsme tu samý historik. Takže vítej |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Chaluzska 321-600
|
Zaslal: čt říjen 19, 2006 8:43 pm Předmět: |
|
|
Není pravda, že ,,slušní lidé" nemívají vši. Vším je jedno jako máš hlavu, prostě přeskočej a máš je. Já se například za ,,slušnou" považuji, ale jednou se mi stalo, že jsem je prostě od jedné malé také ,,slušné" holčičky chytila. Dlouho jsem se jich nemohla zbavit a nakonec jsem se jich opravdu zbavila tím hustým hřebínkem. Navíc teď už jsou, bohužel, vši často na Diffusil resistentní. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá říjen 20, 2006 7:48 am Předmět: |
|
|
ahoj, děkuju za radyi povzbuzení...
snažím se bojovat a nestříhat, ale nějak mě napadají kacířské myšlenky, že bych si to tím celé zjednodušila....já na nich zase až tak moc nelpím....
KAfine, i tobě díky za rady....pro jistotu teda vlasy češu mokré i suché spousta se mi jich polámala (fakt hodně) a přikaždém dalším vyčesávání se lámou a lámou a lámou.... Ale zas lepší než mít vši, že.... dokonce i na ten malý hřebínek došlo, je to teda fuška a občas se mi někde zasekne a nede vyplést, ale chci se těch malých sviní zbavit co možná nejrychleji....
Fairy, děkuji za tipy na šampony a olejičky, ten zeleny šampon už mám doma, tak doufám, že pomůže...byl k němu i ten malý hřenínek, nekup to Za těch pár dní už mě to dovšivování stálo asi pětistovku, ach jo... Co sem za to mohla mít!
chaluzsko, chytla sem je od dětiček z romske osady na Slovensku, tak doufám, že ty ještě s difussilem moc čest neměli a že tím pádem nejsou resistentní....(ale vyděsila jsi mě tím) Doma jim to určitě teda nestříkají, leda tak ve škole....No zatím zdá se jedno postříkání na všechny živé vši zabralo (zaklepu teda Ťuk, ťuk, ťuk) a já se teď musím zbavit tech vajíček...ale je to teda fuuuuj Mějte se |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá říjen 20, 2006 7:50 am Předmět: |
|
|
tedy ne dovšivování, ale odvšivování pokud budu chtít někdy trošku dovšivit, určitě si poradím sama:-) a zadarmo |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kafin >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá říjen 20, 2006 10:41 am Předmět: |
|
|
To je známá metoda.Česání za mokra samozřejmě vlasy ničí,ale vyčesávání vší se tak má provádět.Já sem teda nikdy vši neměl,jenom říkám co o tom vím .Jinak Fairy:díky za přivítání,škoda,že na ty stránky nemám čas . A jak sem psal víš vši mě naštěstí nikdy nepostihly (taky sem hodně dlouho nosíval holou hlavu,než sem si nechal narůst dlouhý vlasy ).
Naposledy upravil Kafin dne pá říjen 20, 2006 4:35 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá říjen 20, 2006 1:20 pm Předmět: |
|
|
Ahoj všichni
Kdyby náhodou někoho v budoucnu potkalo stejné neštěstí, přikldádám seznam možných zbraní , jak jsem je vyčetla z nejrůznějších diskusí (upozorňuji- většinu jsem nezkoušela, tudíž ÚČINEk JE BEZ ZÁRUKY):
Chemie:
- DIFFUSIL H a jeho mutace reagující na resistenci vší k účiné látce permethrinu, mokré spreje - DIFFUSIL H 92 P, DIFFUSIL H 92 M, DIFFUSIL H forte
- PARASIDOSE ? šampon, 2 mytí po 3 minutách
- JACUTIN GEL- aplikuje na umyté, vlhké vlasy, nechá se 3 dny působit, nesmí používat děti do 3 let, těhotné a kojící ženy
- ORTHOSAN- lidská verze se už asi nevyrábí, ale lidé používají (prý úspěšně a bez následků) Orthosan pro psi a kočky
Přírodnější prostředky- komerční produkty:
- CAPISSAN-šampon
- DEPAROL- aromaterapeutická sestava přípravků na bázi vybraných esenciálních olejů: masážní olej, šampon a oplachová mixtura
- NEEMOXAN lotio - kondicionér na vši, obsahuje Neem oil
TEA TREE OIL ANTIDANDRUFF SHAMPOO- Šampon proti lupům s olejem čajovníku australského
- QUIT NITS- eliminátor vší, obsahuje přírodní esenciální oleje
Přírodní prostředky
-olivový olej- zabalit do něj hlavu alespoň na hodinu
-Eukalyptový olej (trochu zředit vodou, dát na hlavu, nechat působit cca hodinu)
-Tea Tree Oil
-Neem oil
-Máslo
-Ve vodě nechat vyluhovat špačky cigaret, přidat pelyněk, černobýl a česnek- rozmixovat v mixéru , nechat na slunci 2 dny. Namočit vlasy., zamotat do ručníku.
Další rady:
- obarvit vlasy
- použít žehličku na vlasy
- Použít petrolej nebo denaturovaný líh (nanést do vlhkých vlasů, přikrýt sáčkem a ručníkem ? vydržet 10-20 minut. Tady bych teda asi varovala! ASI TO NENÍ MOC BEZPEČNÉ ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Anonymní Anonymní
|
Zaslal: pá říjen 20, 2006 4:59 pm Předmět: |
|
|
citace: | Jinak Fairy:díky za přivítání,škoda,že na ty stránky nemám čas . A jak sem psal víš vši mě naštěstí nikdy nepostihly (taky sem hodně dlouho nosíval holou hlavu,než sem si nechal narůst dlouhý vlasy ). |
Holá hlava? Brrrr...To mám radost, že jsi zmoudřel! Určitě ti to sluší daleko vís a vsadím se, že holky na to letí [/quote] |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kafin >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá říjen 20, 2006 5:26 pm Předmět: |
|
|
Vetšina lidí mě taky říká,že vypadám líp .Ale co se holek týče tak půlce se to líbí a půlka to absolutně odmítá . |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nika >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: pá říjen 20, 2006 7:29 pm Předmět: |
|
|
Ahoka Kafi, nemohla bych se taky kouknout na tve stranky? ja jsem asi hrozne moc zvedavaaaa |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|