|
✿
|
Autor |
Zpráva |
z.pepa 321-600
|
Zaslal: po srpen 03, 2009 6:54 pm Předmět: |
|
|
Mě to přijde taky jako hloupost, každopádně se nejedná o mytí ve smyslu odstranění nečistot a mastnoty. Měl bych strach, že časem mi to ty vlasy tak "zaplácá", že už bych je nerozčesal.
Ale nezkoušel jsem, takže teoretizuji, no praktickou zkušenost si v tomto případě odpustím. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Xandy 321-600
|
Zaslal: po srpen 03, 2009 7:14 pm Předmět: |
|
|
z.pepa napsal: | Mě to přijde taky jako hloupost, každopádně se nejedná o mytí ve smyslu odstranění nečistot a mastnoty. Měl bych strach, že časem mi to ty vlasy tak "zaplácá", že už bych je nerozčesal.
Ale nezkoušel jsem, takže teoretizuji, no praktickou zkušenost si v tomto případě odpustím. |
v pohode:) nekde jsem tu cetla, ze i kondicionery obsahuji myci slozky (emulgatory?) takze ty vlasy take umyji. A co takhle vejcomedovy sampon? Do nehoz se pridava dokonce i olej a emulgantem by tam melo byt vajicko.
Toz take pouze teoretizuji |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Chatny >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 6:43 am Předmět: |
|
|
Xandy napsal: | z.pepa napsal: | Mě to přijde taky jako hloupost, každopádně se nejedná o mytí ve smyslu odstranění nečistot a mastnoty. Měl bych strach, že časem mi to ty vlasy tak "zaplácá", že už bych je nerozčesal.
v pohode:) nekde jsem tu cetla, ze i kondicionery obsahuji myci slozky (emulgatory?) takze ty vlasy take umyji. A co takhle vejcomedovy sampon? Do nehoz se pridava dokonce i olej a emulgantem by tam melo byt vajicko.
Říkáš to dobře....akorát v těch kondicionérech bejvá často i SLS, takže ti to ty vlasy taky trochu umeje. Jinak ve žloutku je lecitin-emulgátor a z emulguje opravdu hodně tuku.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ivanka.i 161-320
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 9:25 am Předmět: |
|
|
Tiez patrim medzi kucerave a kondicionerom sa vzdy podarilo z vlasov umyt aj oleje, ani mastnota by preto nemala byt podla mna problem. Tiez zalezi na vybere kondicionera, napriklad od Alverde mi dost vysusuju... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Xandy 321-600
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 10:33 am Předmět: |
|
|
Chatny napsal: | Xandy napsal: | z.pepa napsal: | Mě to přijde taky jako hloupost, každopádně se nejedná o mytí ve smyslu odstranění nečistot a mastnoty. Měl bych strach, že časem mi to ty vlasy tak "zaplácá", že už bych je nerozčesal.
Říkáš to dobře....akorát v těch kondicionérech bejvá často i SLS, takže ti to ty vlasy taky trochu umeje. Jinak ve žloutku je lecitin-emulgátor a z emulguje opravdu hodně tuku.... |
Jee, moc ti dekuju za objasneni Po umyti kondisem totiz vubec nepocituji zadnou mastnotu, pouze jakoby vlhkost, ktera prave usnadnuje rozcesavani. Tak jsem rada, ze jsem se nepletla a ze si nemusim pripadat jako "spinavy vlas" Jo a prosim te, co to je to SLS. Cetla jsem nekde, ze je jeste SLES, ale nevim co to je.
Zrovna dneska jsem si umyla vlasy kondisem cerny rybiz od Baley a parada!!! Az nabiju fotak, hodim foto do galerky pro pripadnou predstavu |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Xandy 321-600
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 10:39 am Předmět: |
|
|
ivanka.i napsal: | Tiez patrim medzi kucerave a kondicionerom sa vzdy podarilo z vlasov umyt aj oleje, ani mastnota by preto nemala byt podla mna problem. Tiez zalezi na vybere kondicionera, napriklad od Alverde mi dost vysusuju... |
Me Alverde take dost vysusuje. Oleje jsem smyvat kondisem nezkousela, ale nemam kudrnate vlasy, takze ty moje by byly asi u hlavy dost splihle. Ale verim, ze to jde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Marion 321-600
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 12:13 pm Předmět: |
|
|
Kondicionér vymyje i dost velké množství oleje, ale musí se nechat déle působit. Já dávám oleje hodně, nechápu, jak může někdo rozetřít lžíci oleje nebo i méně po celých vlasech, ale možná jsem jen nešikovná. Pokud ho s něčím nesmíchám, používám nejméně 4 lžíce jen ke kořínkům a další na délku.
Sice po kondicionéru mám krásně hladké vlasy, ale málo objemné a hlavně používám jen přírodní a vzhledem ke spotřebě by mě to vyšlo draho. Ale uvažuji o tom, že bych se podívala po nějakém levném, který obsahuje co nejméně chemikálií. Objem teď stejně nemám po ničem a docela mě láká mít tak hedvábné vlasy jako má tolik lidí po mytí kondicionérem, i za tu cenu, že se vrátím k nepřírodní kosmetice.
Příště se v DM podívám na složení té rybízové Baley. Neobsahuje silikony, že ne? _________________ http://prirodni-kosmetika.blogspot.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Xandy 321-600
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 12:42 pm Předmět: |
|
|
Marion napsal: | Kondicionér vymyje i dost velké množství oleje, ale musí se nechat déle působit. Já dávám oleje hodně, nechápu, jak může někdo rozetřít lžíci oleje nebo i méně po celých vlasech, ale možná jsem jen nešikovná. Pokud ho s něčím nesmíchám, používám nejméně 4 lžíce jen ke kořínkům a další na délku.
Sice po kondicionéru mám krásně hladké vlasy, ale málo objemné a hlavně používám jen přírodní a vzhledem ke spotřebě by mě to vyšlo draho. Ale uvažuji o tom, že bych se podívala po nějakém levném, který obsahuje co nejméně chemikálií. Objem teď stejně nemám po ničem a docela mě láká mít tak hedvábné vlasy jako má tolik lidí po mytí kondicionérem, i za tu cenu, že se vrátím k nepřírodní kosmetice.
Příště se v DM podívám na složení té rybízové Baley. Neobsahuje silikony, že ne? |
take toho oleje musim davat vetsii mnozstvi. Takze kdyztak nesikovna nejsi sama Prave ze Balea stoji 30 kc, tak mi prijde vic nez vhodna. Prave ze jsem v te rybizove zadne nenasla, coz me dost prekvapilo, zrovna jsem nejaky silikonak hledala, ale na slozeni jsem se podivala az doma. Ale nevadi, je i tak fajn. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Herminka >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 1:19 pm Předmět: |
|
|
Nejapný dotaz - v tomto případě dáváte kondicionér i k hlavě? A "šampónujete" jednou nebo dvakrát? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarushka 8-20
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 1:24 pm Předmět: |
|
|
Asi jsem to nepochopila, ale kondicionér se dává až po šamponu a ne místo něj, ne? Aspoň já to tak dělám... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|