Dl.vl. rodinné tradice
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Dlouhé vlasy a tak dál...
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jak jste na tom ve Vaší rodině s dlouhovlasostí?
Naše rodina je tradičně dlouhovlasá, dokonce i u mužů
4%
 4%  [ 5 ]
Naše rodina je tradičně dlouhovlasá, alespoň po ženské linii
5%
 5%  [ 6 ]
Tradice by tu byla, byť byla přerušena
8%
 8%  [ 10 ]
Tradice ne, nicméně pár dlouhovlásek či vlasáčů by se našlo
41%
 41%  [ 47 ]
V rodině jsem v tomto zcela osamělá(-ý), moje vlasy jsou chloubou rodiny
17%
 17%  [ 20 ]
V rodině jsem v tomto zcela osamělá(-ý), moje vlasy jsou zbytku rodiny "trnem v oku"
22%
 22%  [ 26 ]
Celkem hlasů : 114

Autor Zpráva
Woky
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út srpen 25, 2009 10:25 pm    Předmět: Dl.vl. rodinné tradice Citovat

Inspirací k této otázce pro mě bylo, když jsem se před časem dozvěděl o mé prababičce, kterou jsem já už tedy bohužel nezažil, a která nosila cop, který končil až pod zadkem, ale obvykle ho nosila smotaný kolem hlavy, až do své smrti. Přitom babička ani máma nikdy dl.vl. neměly. Prapor dlouhovlasosti tak u nás zase pozvedla až ségra.
Vlastně i informaci o prababičce jsem dostal až vlivem toho, že jsem promluvil o DV.cz, o jejím copu se doma prostě nikdy nemluvilo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 6:32 am    Předmět: Citovat

Tak já jsem klikla, že moje vlasy jsou chloubou rodiny, ale tak horké to zas není, akorát jsou všichni vždycky pryč z toho, že je ještě mám a že rostou Smile
Dlouhovlasou si pamatuju akorát sestřenici, ale ta vlasy shodila tradičně po svatbě. A pak myslím babička se zmiňovala, že mívala cop, ale opět se poroučel po svatbě. Druhá babička byla dokonce krátkovlasá celý život. Ale na prababičky jsem se nikdy neptala, tak možná tam něco bylo.
ADMIN

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 6:37 am    Předmět: Citovat

Od prababičky, přes babičku, moji máti až ke mě - vše dlouhé vlasy. Teda máti to pak na vysoké šmikla.
Sestřenice měla úžasné dlouhé blond vlasy. A ostříhala to po lopatky. Crying or Very sad Takže jsem v rodinně zůstala jen já a neteř. Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ivet
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 6:59 am    Předmět: Citovat

Tak u nás v rodině nemá dlouhé vlasy skoro nikdo, dala jsem sice, že pár dlouhovlasých by se našlo, ale ti mají takové "delší" vlasy maximálně na ramena. V současné době jsme se sestřenicí jediné dlouhovlásky v celé rodině. U nás je to ale dáno spíš tím, že většina příbuzných má hodně kudrnaté vlasy (z máminy strany), možná by i dlouhé vlasy chtěli, ale nerostou jim do délky, ale do výšky (afro). Very Happy
Určitě máme černošské předky, jsem vážně šťastná, že mám rovné vlasy po tátovi. Very Happy
KačBeth
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 7:25 am    Předmět: Citovat

u nás nikdy nikdo v rodině dlouhé vlasy neměl ... s bráchou sme je oba nosili po ramena, a fčil je brácha na krátko a začíná plešatět, a mě se pořád povalují po ramenou a lehce začínají přepadávat k lopatkám, s mým přírustkem to asi daleko nedotáhnu, ale stejně je mám nejdelší z celé i vzdálené rodiny ...
Allean
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 7:46 am    Předmět: Citovat

V naší rodině, i té vzdálené, jsem měla dlouhé vlasy vždycky jen já. Sestřenice jen když byla malá, potom se ostříhala a od té doby jsem jediné dlouhovlasé stvoření v rodině.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
janah
81-160
81-160

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 8:02 am    Předmět: Citovat

U nás v rodině byla dlouhovlasá babička z matčiny strany.Nosila vlasy rozpuštěné,délky pod zadek.A vyprávěla nám, jak jí všichni kluci naháněli, byla to kráska.O to víc mě těší, že mi každý říká, že mám kvalitu vlasů po ní
Soniczka
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 8:05 am    Předmět: Citovat

Hm tak u nás všechny ženy z mamčiné i taťkovy strany nosily květák. Mamča má teď ale pěkný slušivý krátký střih, sestra, ač má krásné vlnité vlasy, taky je má krátké. Zbývám jen já, suverénně mám nejdelší vlasy z celé rodiny. Jedině jedna ze sestřenek má také dlouhé vlasy, do půli zad. A to je vše. Dokonce ani v přítelově rodině žádná dlouhovlasost nefrčí... Všechny ženy mají velmi krátké vlasy. Tak jsem za hvězdu i tam;-)
vesper
161-320
161-320

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 8:09 am    Předmět: Citovat

u nas mela v damske linii nejdelsi vlasy asi moje mamca- ta je mela pod zadek a az jak se blizila 40 tak je zacla zkracovat a ted je ma do pasu a sestrihane a porad ji rostou jako dive Smile coz se teda bohuzel na me sisce neprojevuje, protoze oproti maminym rovnym ´zinim´ je mam takove jemne, sem tam vlnitejsi a proste uplne jine Evil or Very Mad potom babicka nosila porad takovy tupirovany drdol a nebyla sance ji videt bez nej ci jak si ho teprve dela, tak presnou delku nevim, ale urcite-vzhledem k velikosti drdolu-byly tak do pasu. no a muj deda- je hluboce verici takze vlasy nechava rust volne stejne tak jak vousy- je mu uz pres 70 takze totalne prosedivele a vypada jak dedecek z pohadky Very Happy ma takovy culicek a ten tak ruzne omotany vzadu na hlave a prichyceny vlasenkami, nevim teda jak moc jsou dlouhe, ale zeptam se Cool
Klarusa
*** šéfredaktorka serveru ***

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 8:31 am    Předmět: Citovat

Hmm, tak u nás jsem momentálně nejdlouhovlasější já. Jinak babička často vzpomíná, kterak si trucovitě v dětství odstříhla copy, protože ji strašně nebavilo se česat a zaplétat to. Pak v dospělosti měla delší, nosila dlouho drdol. Máti mívala jako dítě dlouhé, pak šla nakrátko a dnes je má zase delší, ale ne moc. Jinak mužská část rodiny (otec, strýcové) byla v průběhu 60.-70. let máničkovitá, ale postupně to všichni sundali. Můj bratr míval coby správný metalista dlouhé vlasy, pak to pod nějakým záhadným vlivem střihl (je fakt, že už mu trochu řídnou), ale teď je má zase někam po ramena.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Přejdi na: