|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Bonemína ***moderátorka***

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Sidonie ADMIN

|
Zaslal: po srpen 03, 2009 11:51 am Předmět: |
|
|
Díky! Asi ju objednám. Ještě se chci podívat na zahrádkářských trzích v neděli. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kamikaii 0-7

|
Zaslal: st září 09, 2009 2:19 pm Předmět: |
|
|
Marion napsal: |
Mytí vlasů - když zadáte do vyhledávače no poo, dostanete spoustu článků o mytí vlasů bez šampónu. Většinou se doporučuje pro kudrnaté a vlnité vlasy, ale mně to vyhovuje, ačkoliv mám rovné vlasy. Jednou z možností je mytí kondicionérem, to mně nefungovalo, další je kombinace jedlé sody a jablečného octa. V misce smícháte jedlou sodu s trochou vody, až vznikne hustá kaše a nanesete na vlasy. Spláchnete vodou a pak ještě jednou vodou s trochou jablečného octa. Vlasy jsou lesklé a nadýchané (u mně nadýchané až druhý den, ale to i s šampóny). V těch článcích se většinou dočtete, že vlasy budou i několik týdnů mastné, než si zvyknou, ale moje byly normální hned po prvním umytí, protože jsem předtím používala jen přírodní šampony. Také používám hodně sody (o dost víc než u lávové zeminy, ale vlasy to nevysuší přehnaně) a jen trošku jablečného octa, takže nejsou mastné. Někdo doporučuje během toho období, kdy jsou mastné, přidávat k jedlé sodě trochu přírodního mýdla.
Deodorant - účinný je, patří k nejúčinnějším deodorantům. Mě neštípala, někteří lidé s citlivou pokožkou tvrdí, že jim nevadí, ale citlivou pokožku může hodně podráždit, po holení se vůbec nedoporučuje. Já jsem z použití samotné jedlé sody neměla příjemný pocit, i když nebyla nějak moc podrážděná. Míchám 1 lžičku jedlé sody se 2 lžičkami kukuřičného škrobu, upravila jsem si tak původní recept s 1 lžičkou olivového nebo kokosového oleje, 1 lžickou jedlé sody, 1 lžičkou kukuřičného škrobu a pár kapek EO. |
ahoj,
Taky jsem "no ´poo" a je to nejlepší. Ještě někdy taky používám před mytím přírodní oleje na masáž hlavy a nechám působit, nebo žloutek, nebo syrovátku.
Syrovátku i jako masku na obličej (skvělá) a nebo do koupele.
Jsem ve fázi kdy si chci vyrobit deodorant, ale chybí mi kakaové máslo. Podle tohohle receptu: http://angrychicken.typepad.com/angry_chicken/2008/07/homemade-deodor.html?cid=120766932
Jinak taky používám kokosák různě, na co je potřeba. V domácnosti sodu a ocet  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Chatny >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: st září 09, 2009 8:47 pm Předmět: |
|
|
Ty jo, ten deo asi vyzkoušim...a řekla bych, že místo kakaovýho můžeš dát víc toho bambuckýho, nebo kokosový máslo. a tomu pocení zabraňuje ta soda? Moc tomu textu nerozumim, moje angličtina není nic moc  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: pá září 11, 2009 3:26 pm Předmět: |
|
|
Kamikaii, jestli sháníš kakaový máslo, tak rozumný množství za rozumnou cenu prodává v dobrý kvalitě (teda alespoń pokud to dokážu posoudit - zase tak bohatý zkušeností s kakaovým máslem nemám ) Karel Hadek (www.karelhadek.eu). Já si ho teda většinou plácám do masek na vlasy (ehm, jak jinak), ale přijde mi fakt příjemný.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
bloodQUEEN >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: pá září 11, 2009 4:56 pm Předmět: |
|
|
Titania a ako vyzerá to kakaové maslo od Hádka? Je čisté? Lebo ja mám doma kakaové maslo, ktoré sa používa v lekárni a sú to také "šupinky". A koľko ho dávaš do masiek prípadne ak si ho dávala do henny?
Toľko otázok mám na teba . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: pá září 11, 2009 6:13 pm Předmět: |
|
|
Jen se ptej!
Mám ho ve formě prášku (takovej lehce nažloutlej) - to se dělá prej hlavně kvůli snazší manipulaci a dávkování (tuším že se nějak mrazí nebo co, určitě by se tam neměla přidávat žádná chemie - podle mě tak vznikají i ty šupinky, co máš ty). Co můžu laickým okem posoudit, je to máslo čistý (a příjemně voní po kakau) - Hadkovi v tomhle ohledu dost věřím.
Do masek a henny ho dávám tak čajovou lžičku (ale fakt od oka, prostě tam trochu usypu, případně ještě míchám s mangovým máslem (stejnej zdroj ) nebo s riciňákem - když se trochu nahřeje, krásně se rozpustí. Ale určitě by šlo i samotný - to jenom já jsem takovej matlal, kterej si pokaždý řekne: Proč tam dávat jedno mastidlo, když mám po ruce rovnou tři?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
bloodQUEEN >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: pá září 11, 2009 6:23 pm Předmět: |
|
|
Ďakujem za odpovede.
Tak vyskúšam dať pol na pol riciňáku a kakaového masla. Zatiaľ som kakaové maslo skúšala len na telo a do končekov ale tam sa mi prišlo nie moc dobré. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Kamikaii 0-7

|
Zaslal: so září 12, 2009 8:04 pm Předmět: |
|
|
Titania napsal: | Kamikaii, jestli sháníš kakaový máslo, tak rozumný množství za rozumnou cenu prodává v dobrý kvalitě (teda alespoń pokud to dokážu posoudit - zase tak bohatý zkušeností s kakaovým máslem nemám ) Karel Hadek (www.karelhadek.eu). Já si ho teda většinou plácám do masek na vlasy (ehm, jak jinak), ale přijde mi fakt příjemný.  |
Titania dík moc za super tip, kouknu na to.
Chci to na to deo, balzám na rty a tak  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Herminka >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: ne září 13, 2009 11:42 am Předmět: |
|
|
Tak jsem taky vyzkoušela umýt vlasy jedlou sodou (opláchla jsem pak vodou s citronem, jablečný ocet nemám) a vypadají slušně. Děkuji Marion za zajímavý tip, mám tak další možnost na střídání pro mé mlsné vlasy
Když jsem sodu splachovala, zdálo se mi, že vzala i hodně henny (přitom od hennění uplynul už měsíc), ale po uschnutí se zdá, že henna naopak vynikla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|