Vlasy, vlasy. ..kde si rostou, když né u mě?:o)

 
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=25260605579ac4fc013fb4b96c5e9538Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DanaJ
161-320
161-320


Založen: 12.10.2009
Příspěvky: 181
Bydliště: Vysocina.

PříspěvekZaslal: út říjen 13, 2009 1:36 pm    Předmět: Vlasy, vlasy. ..kde si rostou, když né u mě?:o) Citovat

Všechny zdravím,
už delší dobu chodím na dlouhovlasy.cz a čtu si tady. Je tu spousty zajímavých článků a diskuzí, tak jsem se rozhodla se připojit.
O čem bych vám napsala? O vlasech? Very Happy
Už od základky si pěstuju dlouhý vlasy. Vždycky se mi to líbilo a zpravidla na všech. Byl to pro mě celkově boj sám o sobě a ještě k tomu naši nemají rádi "máničky", takže jsem je dorazila svým přítelem, který má špinavý blond dlouhý vlasy, teď aktuálně do půl pasu. Jsem s ním už pět let a to, co má na hlavě mu hladově závidím, protože sama si pěstuju třepící se kudrdliny. Mad
Na střední škole a chvilku po ní jsem měla vlasy pod pas. A tady se stala velká chyba. Začala jsem kouřit, chodit do hospody, brát hormonální antikoncepci a po nějakým tom roku jsem si uhnala astma, takže vlasy se mým vlivem horšily a horšily. Rolling Eyes Teď už nekouřím, do hospody skoro nechodím, hormonální antikoncepci neberu, s astmatem bojuju tak, že už skoro neberu léky, ale vlasy jsou pořád spíš horší. Naštěstí se mi podařilo před nějakým tím rokem s kouřením skoro vymítit lupy, takže o problém míň. Teď jen kdyby ty vlásky zase vyrostly aspoň pod lopatky, byla bych jak v ráji. Smile
Co je zvláštní je to, že se mi rok od roku čím dál tím víc zakudrnacujou. Už na střední jsem na vlasy začala používat difuzér, abych si ty moje mírně vlnící vlasy trošku víc s pomocí tužidla navlnila. Teď nepoužívám nic a někdy se ráno vzbudí skoro jako beránek. Fén už teď vůbec nepoužívám.
Vlasy si stříhám sama. A jako většina citlivých vlasomilů jsem na kadeřnici zanevřela po několikanásobném zmaření účesu.
Tak to je zatím o mně vše. Jo a omluvte mou gramatiku. Mám problém s chybama, který si nejsem schopna všimnout, ať dělám, co dělám. A někdy to je zase bez problémů. Tak snad to se mnou přežijete. Embarassed
Jo a budeme si tykat ne? Wink
EDIT: To na fotce jsem já.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Titania
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 13.12.2007
Příspěvky: 3906

PříspěvekZaslal: út říjen 13, 2009 1:50 pm    Předmět: Citovat

Ahoj a vítej u nás! Ať vlásky zdravě rostou - a kudrnatěj se tak akorát! Cool Very Happy Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ilona
***moderátorka***


Založen: 13.10.2006
Příspěvky: 7425

PříspěvekZaslal: út říjen 13, 2009 3:45 pm    Předmět: Citovat

Ahoj! Někdy se to tak stane, že po vysazení HA se vlasy začnou kroutit - ony by se asi kroutily i dřív, ale hormony v antikoncepci tomu mohly zabránit. Možná až zplodíte potomka ( jak píšeš v profilu) vlasy se narovnají - a pak zase zvlní - změna je život Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DanaJ
161-320
161-320


Založen: 12.10.2009
Příspěvky: 181
Bydliště: Vysocina.

PříspěvekZaslal: st říjen 14, 2009 8:14 am    Předmět: Citovat

Jé, asi to vyznělo s těma vlasama trochu jinak než to je.
Já když byla malá, tak jsem měla vlasy rovný jako dráty. Pak začaly házet sem tam .. dalo by se to nazvat jemný velký vlny, vypadalo to hrozně. V pubertě to byl děs, to jsem s tím nemohla nic dělat, nosila jsem mikádo a natupírovanou patku Laughing . No a jak se věkem kroutí čím dál víc, tak teď už to nejsou jen vlny, ale někdy až kudrdliny. A přijde mi, že ještě nějakej ten rok a budu mít na hlavě afrotenisák. Laughing Takže si myslím, že ta HA na to vliv nemá, možná to mohla třeba urychlovat nebo i víc nakroutit, ale to postupný větší a větší vlnění jde na mě od dětství. Je zvláštní, že u nás nikdo tak kudrnatý vlasy nemá, ale jsem celej taťka v obličeji. Wink
HA jsem brala hodně dlouho. Začala jsem přibližně v 18 letech a přestala před dvouma rokama, takže dohromady to je 12 let.
Spíš bych antikoncepci hodila na krk zhoršení kvality vlasů, ale samozřejmě jsem i kouřila. Teď už nekouřím 3 nebo 4 roky. A vlasy nic, jen lupy zmizely. Pořád musím zastřihávat třepící se konečky, takže vlastně vypadají, že nerostou.
Mě nevadí, že jsou vlásky kudrnatý, ale kdyby byly aspoň dlouhý, né tak drátovatý a lesklý. To, že i když dám do nich tužidlo a nebo i lak na vlasy je marnej boj s přírodou k dovedení kroutících se drátů do dokonalosti jsem už vzdala a smířila se s tím. Už je ani každej den nečešu (byly z toho krepatý), jen na ně dávám takovej balzámek na rozčesání den před mytím.
Asi by to chtělo zapracovat na nějaký speciální stravě? Ale pilule teda nemusím nebo když už, tak nějaký přírodní složení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DanaJ
161-320
161-320


Založen: 12.10.2009
Příspěvky: 181
Bydliště: Vysocina.

PříspěvekZaslal: st říjen 14, 2009 11:51 am    Předmět: Citovat

Tak už jsem nastudovala několik zajímavých článečků a zjistila jsem, že vlásky asi moc často stříhám. Confused Zastřihnu je vždycky tak o 1-2cm i jednou za měsíc. Embarassed Žila jsem v domnění, že se to tak má, aby se netřepily.
Tak teď je budu čas jen kontrolovat a vystřihovat zničené konečky a uvidím.
Jo a stříhám je už skoro dva roky podle lunárního kalendáře ve lvovi nebo panně a fakt se mi to osvědčilo. Jsou takový kompaktnější, tolik netrčí (i když trčí) a dělají hezčí vlnky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
*
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 26.3.2008
Příspěvky: 5571

PříspěvekZaslal: st říjen 14, 2009 1:19 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

no mě rostou vlasy 8mm za měsíc...stříhat je každy měsíc o 1-2 cm..sem za chvili do hola Laughing
Určitě to stačí jednou za pul roku Wink já osobně mam rada interval osmiměsíční Wink
_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]

[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ivet
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 11.2.2009
Příspěvky: 780

PříspěvekZaslal: st říjen 14, 2009 2:00 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
já bych k těm kudrnatějícím se vlasům jen dodala, že to máš možná normálně dané a nic s tím bohužel neuděláš. Vlasy se věkem mění, v pubertě právě nejvíc, to by vysvětlovalo, proč se ti začaly kudrnatět na střední a pokračují dále, četla jsem, že teprve kolem dvacátého roku by se změna vlasů měla zastavit. Smile
Shodou náhod jsem si před několika dny prohlížela fotky z dětství a divila jsem se, jaké jsem měla hladké, rovné, lesklé vlasy, jako hřebíky bez jediného náznaku nějaké vlnky, teď je mám sice také "rovné", ale do úplně rovných vlasů mám už hodně daleko a čím dál tím víc se mi vlní, zatím tedy jen na koncích. Naštěstí jsem zdědila rovné vlasy po tátovi, ale mamka má na hlavě beránka už od mala a všichni z mamčiny strany také, takže kroucení mých vlasů přiřazuji stále většímu prosazování se mamčiných genů, možná nakonec také skončím s vlasy jako černoušek. Wink
Takže možná se ti nekroutí vlivem nesprávné péče, antikoncepce aj., možná máš prostě v genech kudrnaté vlasy a časem k nim teprve dospěješ. Wink (vím, asi jsem moc nepotěšila)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DanaJ
161-320
161-320


Založen: 12.10.2009
Příspěvky: 181
Bydliště: Vysocina.

PříspěvekZaslal: st říjen 14, 2009 3:19 pm    Předmět: Citovat

Zdravím. Very Happy

Wensdy, tak ještě, že jsem to stopla včas. Laughing

Ivet, však mě by tak nevadilo, že se čím dál tím víc vlněj, ale spíš, že nerostou (což si asi můžu za to sama tím stříháním) a že snadno krepatěj (to jsem vlastně nenapsala Embarassed ). A to krepatění je vošklivý. Třeba stačí, že je venku teplo a vlhko a zakroutěj se a zkrepatěj. Confused ..ať jsem měla na hlavě, co měla, tak prostě neporučím větru, dešti. Wink A jak jsou krepatý, tak vlastně nemají ani lesk. Taky máte ve vlhku ošklivý vlasy? Mě kolikrát ani holky nevěřily, že nemá trvalou, když mrholilo.
_________________
http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/187631-problemy-mezi-pribuznymi-resi-terapie-v-podobe-rodinne-konstelace.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ewča
161-320
161-320


Založen: 9.10.2009
Příspěvky: 171

PříspěvekZaslal: út říjen 20, 2009 2:37 pm    Předmět: Citovat

Mám také isté neposlušné vlasy.Ráno si to upravím a kým prídem do práce je to nasiaklé vlhkom a skrútené.Ale keby to bolo aspoň rovnomerne skrútené,ale ja večne pôsobím dojmom ,že som strapatá.No a mne nerastie taký pútec vlasov po poskednom šoku Shocked u kaderníčky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.