|
✿
|
Autor |
Zpráva |
psilocybe ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: ne září 06, 2009 8:15 am Předmět: |
|
|
tupírovanie vlasom určite neprospieva (moj vlasový porast je toho dokazom aj ked to uz bude par rokov, vlasy nezabudaju)...
myslím však že príležitostne tak 1-2 krá za rok, im to sice nepomoze, ale ani nejako katastrofálne neuškodí. a na rozcesavanie: vlasky umyt, a vela kondicioneru a pomaly pomalinky rozcesavat... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Kikuška 601-1200. Guru III. kategorie
|
Zaslal: ne září 06, 2009 8:39 am Předmět: |
|
|
psilocybe napsal: | tupírovanie vlasom určite neprospieva (moj vlasový porast je toho dokazom aj ked to uz bude par rokov, vlasy nezabudaju)...
myslím však že príležitostne tak 1-2 krá za rok, im to sice nepomoze, ale ani nejako katastrofálne neuškodí. a na rozcesavanie: vlasky umyt, a vela kondicioneru a pomaly pomalinky rozcesavat... | Dobře děkuji za radu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: st září 09, 2009 6:16 pm Předmět: |
|
|
Nedávno jsem si trochu natupírovala vlasy a to tak že jsem si pár pramenů přejela hřebenem jak se to dělá při tupírování.Opravdu jsem prameny jen nazdvihla a tupírované nebyly ani minutu, chtěla jsem mít pouze větší oběm.Myslím že takovéto tupírování neuškodí vlasům, ale přesto potřebuji radu kohokoli co o tupírovaní něco ví a nebo má nějakou zkušenost.Moc děkuji za vaše příspěvky
Kikuška |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Valkira 321-600
|
Zaslal: pá září 11, 2009 12:56 pm Předmět: |
|
|
Proč tupírování poškozuje vlasy?
Povrch vlasu je tvořen malinkými šupinkami, podobně jako třeba šiška.
Aby byl vlas pevný, zdravý, lesklý a dokázal v sobě udržet potřebnou vláhu, musí být šupinky uzavřené. Jakýmkoliv česáním proti směru vlasu, se ale šupinky dřou a otevírají, mohou se i různě odírat a odlamovat. Tím se vlas poškozuje jednak mechanicky - ztenčuje se a zeslabuje a druhak se otevírá. Takže je pak mnohem více zranitelný, suchý a zplstnělý.
Takže pak vypadá poničený vlas takhle.
_________________ Dnes je dobr?? den na smrt... Tvoji. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: pá září 11, 2009 1:50 pm Předmět: |
|
|
Valkira napsal: | Proč tupírování poškozuje vlasy?
Povrch vlasu je tvořen malinkými šupinkami, podobně jako třeba šiška.
Aby byl vlas pevný, zdravý, lesklý a dokázal v sobě udržet potřebnou vláhu, musí být šupinky uzavřené. Jakýmkoliv česáním proti směru vlasu, se ale šupinky dřou a otevírají, mohou se i různě odírat a odlamovat. Tím se vlas poškozuje jednak mechanicky - ztenčuje se a zeslabuje a druhak se otevírá. Takže je pak mnohem více zranitelný, suchý a zplstnělý.
Takže pak vypadá poničený vlas takhle.
| Jasně a to se stává i z nažehlenými vlásky? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 5:02 pm Předmět: |
|
|
Kataska napsal: | Přikláním se k názoru ostatních raději netupírovat. Ačkoliv si nemyslím, že by to pro většinu typů vlasů a jednou byla taková tragédie, tak chápu, že když se o ně člověk stará a snaží se pro ně dělat jen to nejlepší, tak si je pak přece nebude dobrovolně ničit, ani trošku, že...
Copánky jsou podle mě naprosto v pohodě, pokud je příliš neutahuješ a objem ti vytvoří také.
Proč je tupírování nezdravé? No, podle toho jak vím, že tupírování funguje, soudím, že když jezdíš hodně hustým hřebenem proti směru růstu vlasu, tak se můžeš za nějaké potenciální třepení tím hřebenem zachytávat a vlas ničit, takže se začně mnohem dřív třepit. Dělat z vlasů šmodrchanec taky nebude nic pro vlasy extra přínosného a hlavní hrůza nastává, když se to celé snažíš rozčesat a ono to nejde a vlasy se trhají a škubou. Takhle to chápu já. | Jasně ale vlasy zase mají skvělý objem.Teď si občas vlasy tupíruju ne každý den ale občas ano, zkouším to nějak omezovat, ale tupírovací manie je hodně silná |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
čečetka_wendeshki >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 10:50 pm Předmět: |
|
|
Kikuška napsal: | Marlene napsal: | Z copánků, si myslím, nemusíš mít strach Vlas to neponičí, pevné copánky jsou sice záběr na vlasové kořínky, ale za jednu noc se nemůže nic stát. Když si navíc potom třeba, až to rozpleteš, jemně promasíruješ pokožku hlavy, aby se dobře prokrvila, tak je všechno v pohodě | Dobře to jsem ráda.No jo, tak proč je tupírování "tak" nezdravé a poškozuje vlasy? |
když tupíruješ tak ty vlasy vlastně "parádně rozcucháš", takže jich potom i víc vytaháš. Krom toho když si vlastně hřebenem jedeš "proti srsti" vlasy můžeš zlomit či rozdvojit, takže si potom vlastně pěstuješ roztřepené kořínky... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: po prosinec 07, 2009 1:58 pm Předmět: |
|
|
čečetka_wendeshki napsal: | Kikuška napsal: | Marlene napsal: | Z copánků, si myslím, nemusíš mít strach Vlas to neponičí, pevné copánky jsou sice záběr na vlasové kořínky, ale za jednu noc se nemůže nic stát. Když si navíc potom třeba, až to rozpleteš, jemně promasíruješ pokožku hlavy, aby se dobře prokrvila, tak je všechno v pohodě | Dobře to jsem ráda.No jo, tak proč je tupírování "tak" nezdravé a poškozuje vlasy? |
když tupíruješ tak ty vlasy vlastně "parádně rozcucháš", takže jich potom i víc vytaháš. Krom toho když si vlastně hřebenem jedeš "proti srsti" vlasy můžeš zlomit či rozdvojit, takže si potom vlastně pěstuješ roztřepené kořínky... | Aha tak to díky za odpověď, pokusím se vlasy netupírovat protože jim chci dopřát co nejlepší péči |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Misshuliik 0-7
|
Zaslal: čt duben 08, 2010 2:53 pm Předmět: |
|
|
já si teda tupíruju vlasy každej den už tak 2 roky vtahu a ještě s vlasama nic nemám mám je do půl zad a vůbec se mi nelámou tk nwm co s tím všichni tk nadělaj |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
psilocybe ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: čt duben 08, 2010 3:39 pm Předmět: |
|
|
Tak to ich máš asi megasuper odolné...Ja by som mala asi ježka _________________ [img]http://www.TickerFactory.com/exercise/wOv1k7j/]
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|