|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Jenne ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: so květen 08, 2010 9:28 pm Předmět: |
|
|
karas.Martinka napsal: | ahoj holky, listovala jsem si vláknem a hodně věcí me zaujalo. jako první věc jsem si chtěla ukuchtit balzám na rty, může mi prosím někdo napsat přesný návod?? nepochopila jsem jak to mám dělat  |
Já jsem to dělala takhle: ve vodní lázni jsem rozehřála kokosák a včelí vosk (toho vosku ne moc, aby to mělo správnou konzistenci). Bacha na vodu v lázni, nesmí se vařit - správně by teplota olejů a vosků neměla přesáhnout 60°C. No a prostě mícháš a zahříváš tak dlouho, dokud se to nespojí, pak to naleješ někam do dózičky, necháš ztuhnout a hotovo
Jinak pokud toho děláš větší množství, tak tu někteří doporučovali vitamin E jako konzervant (to jsem zatím nezkoušela). A samozřejmě olej můžeš dát jaký chceš, když dáš nějaký tekutý, tak bych dala víc vosku, chce to metodu pokus-omyl na trefení konzistence Plus třeba nějaké ty éteráky, ale pozor, aby byly přírodní (umělé dráždí kůži). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
EL3 81-160

|
Zaslal: út květen 11, 2010 12:31 pm Předmět: RADA OD ZKUŠENÝCH |
|
|
Ahoj, ráda bych se zeptala holek co tomu rozumí ....jak na přípravu domácí pletové vody?
..co jsem se tak dívala, tak u SALLOS ...mají u těch vod toto složení
* Čistý vodní destilát z levandulových květů
* Alkohol 2%
...např. stačí jen toto, nebo to mám i nějak "konzervovat?"
já bych to vyrobyla takto -. silný čaj a namíchat to pak s tím lihem, ted ale nevím jestli jen ty 2% nebo jak?
..předem díky za nějakou reakci. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: út květen 11, 2010 12:39 pm Předmět: Re: RADA OD ZKUŠENÝCH |
|
|
EL3 napsal: | Ahoj, ráda bych se zeptala holek co tomu rozumí ....jak na přípravu domácí pletové vody?
* Alkohol 2%
já bych to vyrobyla takto -. silný čaj a namíchat to pak s tím lihem, ted ale nevím jestli jen ty 2% nebo jak?
..předem díky za nějakou reakci. |
Tak pod vodním destilátem bych si nepředstavila čaj, ale spíš nějaký macerát (louhovaný za studena). A opravte mě jestli se mýlím, ale samotný alkohol by na konzervaci měl stačit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Herminka >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: út květen 11, 2010 12:47 pm Předmět: |
|
|
Cituji ze stránek Saloosu:
citace: | Květinové pleťové vody vznikají při výrobě éterických olejů parovodní destilací listů nebo okvětních lístků rostlin. Při tomto procesu na sebe vážou blahodárné látky: rostlinné vosky (hojí a regenerují pokožku) a rostlinné biostimulátory (obnovují přirozené funkce pokožky, hydratují, urychlují hojení). Jsou to skutečně čistá přírodní tonika s takovým množstvím účinných látek, jaké nenajdete ani u nejluxusnějších kosmetických výrobků (nikoli produkty vyrobené smícháním destilované vody a éterického oleje za použití syntetických emulgátorů, konzervantů a vonných látek). |
Já jsem si dřív dělala "pleťové vody" prostě tak, že jsem si udělala trošku silnější lapacho, rooibos nebo zelený čaj a nijak jsem to nekonzervovala, jen skladovala v lednici, kde to bez újmy cca 2 týdny vydrželo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
bobulka 41-80

![]()
|
Zaslal: st květen 12, 2010 10:24 am Předmět: Re: RADA OD ZKUŠENÝCH |
|
|
Jenne napsal: | EL3 napsal: | Ahoj, ráda bych se zeptala holek co tomu rozumí ....jak na přípravu domácí pletové vody?
* Alkohol 2%
Tak pod vodním destilátem bych si nepředstavila čaj, ale spíš nějaký macerát (louhovaný za studena). A opravte mě jestli se mýlím, ale samotný alkohol by na konzervaci měl stačit. |
no vidíte a já bych si představila to, že bylinky (prostě něco vonného) dám s vodou do destlilační baňky a destiluju... z chladiče pak kape to, co chceme (dělali sme to na škole a za 2 hodiny sem z toho dostala asi 4 kapky ale fakt koncentrovaná vůně) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: st květen 12, 2010 11:01 am Předmět: Re: RADA OD ZKUŠENÝCH |
|
|
bobulka napsal: | Jenne napsal: | EL3 napsal: | Ahoj, ráda bych se zeptala holek co tomu rozumí ....jak na přípravu domácí pletové vody?
* Alkohol 2%
no vidíte a já bych si představila to, že bylinky (prostě něco vonného) dám s vodou do destlilační baňky a destiluju... z chladiče pak kape to, co chceme (dělali sme to na škole a za 2 hodiny sem z toho dostala asi 4 kapky ale fakt koncentrovaná vůně) |
Tak to jistě, ale málokdo má doma destilační aparaturu, že  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
bobulka 41-80

![]()
|
Zaslal: st květen 12, 2010 3:36 pm Předmět: Re: RADA OD ZKUŠENÝCH |
|
|
Jenne napsal: | bobulka napsal: | Jenne napsal: | EL3 napsal: | Ahoj, ráda bych se zeptala holek co tomu rozumí ....jak na přípravu domácí pletové vody?
* Alkohol 2%
Tak to jistě, ale málokdo má doma destilační aparaturu, že  |
ehm asi znám moc zapálenejch chemiků  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
EL3 81-160

|
Zaslal: čt květen 13, 2010 1:31 pm Předmět: |
|
|
Ahoj holky, díky vám za vaše reakci.  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Lalaith >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: út červen 08, 2010 1:01 pm Předmět: |
|
|
Zkoušela jsem mytí vlasů jedlou sodou a opáchnutí jablečným octem a musím říct že super!
Vlasy mají skvělý objem a přijde mi, že nejsou tak přejemnělé jako po šamponech... Do toho oplachu z octa jsem přidala ještě pár kapek esenciálního grepového oleje.
Akorát konce byly dost vysušený, ale to jsem spravila nastříkáním jojobového oleje s vodou... Fakt je to skvělé, doporučuju aspoň zkusit, přijde mi, že těch vlasů mám 2x tolik co po šamponu!!! A krásně se lesknou... Určitě zopakuju...
Ještě uvidíme, jak dlouho vydrží v kondici... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: út červen 08, 2010 4:47 pm Předmět: |
|
|
Lalaith napsal: | Zkoušela jsem mytí vlasů jedlou sodou a opáchnutí jablečným octem a musím říct že super!
Vlasy mají skvělý objem a přijde mi, že nejsou tak přejemnělé jako po šamponech... Do toho oplachu z octa jsem přidala ještě pár kapek esenciálního grepového oleje.
Akorát konce byly dost vysušený, ale to jsem spravila nastříkáním jojobového oleje s vodou... Fakt je to skvělé, doporučuju aspoň zkusit, přijde mi, že těch vlasů mám 2x tolik co po šamponu!!! A krásně se lesknou... Určitě zopakuju...
Ještě uvidíme, jak dlouho vydrží v kondici... |
Můžu se zeptat na přesný postup toho mytí sodou? Tohle mě docela zaujalo  _________________ Swooping... is... bad. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|