Terpeny a co je obsahuje

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Barvy a henna
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jitt
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: ne květen 30, 2010 1:55 pm    Předmět: Terpeny a co je obsahuje Citovat

Drazí chemici a chemicky, potrebovala bych poradit:

Dle doporuceni z Top Temat o hennovani, kterak docilit nez zrzave ale cervene barvy henny, jsem pridavala do kasicky 100% tea tree oil .. asi patnact az dvacet kapek na celou plochu kase. Pry obsahuje terpeny (terpenoidy) a "vytahne" z te henny cervenou, nikoli jen zrzavou, respektive vysledna barva je vice do cervena a tmavsi.

Chtela bych se zeptat, ktere prirodni latky, krom levanduloveho a Tea tree oil oleje obsahuji tyhle terpeny, pripadne co je pravdy na tom, ze po nich jde henna do cervena? Smile (Mne se sice zda ze jde, ale kdo chce co videt, ten to tam vidi ... OSmile a TTO je pomerne drahy, proto se ptam, jestli ho mohu necim nahradit)

Diky za odpovedi Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Alka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: ne květen 30, 2010 9:17 pm    Předmět: Citovat

taky dávám tea tree, a jde do červena Very Happy , a drahý sice je, ale i při tom dávkování mi přijde že neubývá. Tak jiný ani nehledám Wink
Jitt
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: ne květen 30, 2010 10:17 pm    Předmět: Citovat

No, ja mela ten 10ml, uz pouzitej, tak ho tam bylo cca 8 a po dvou hennenich mam dole takovou zivou trosku ze zacinam premyslet, co do te henny za ty ctyri tydny zase vrznu Smile proto se ptam .. jinak kdyz to nepujde jinak, zustanu u TTO Smile
Titania
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2010 8:19 am    Předmět: Citovat

Já co jsem tak četla, tak ten tea-tree a levandule těch terpenů měly nejvíc. A ty, co jich měly míň, byly možná ještě dražší (vybavuju si cedrovej - nebo to byl cypřiš, ehm, no jedno z toho) a asi by se jich muselo dávat i o trochu víc. Takže bych bejt tebou zůstala u tea-tree (případně levandule, ale mám takovej dojem, že ten tea-tree těch terpenů měl fakt nejvíc, levandule se doporučovala těm, kdo nesnáší smrádek tea-tree.
Já to kdysi taky vyzkoušela, ale nějak mi přišlo, že mi to k červenější moc nepomáhá, že jsou ty vlasy spíš celkově o trochu tmavší do hněda. Ale možná to teď po čase zase prubnu, navnadily jste mě- navíc mi od tý doby přibylo šedin, takže by to mohlo bejt víc vidět. Twisted Evil Wink
Herminka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2010 10:53 am    Předmět: Citovat

S obsahem terpenů neporadím, ale poradím, kde koupit levný TTO - v DM mají poměrně velkou lahvičku (cca 30 ml? - nevím přesně, můžu se podívat doma) za stovku. Olej používají i holky z jedné "hodně eko" diskuse, které by hned tak nějaký šunt nepoužily, tak snad bude i kvalitní.
Alka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2010 7:53 pm    Předmět: Citovat

já jsem zkoušela dát dvacet kapek jen jednou, a to mi šlo opravdu až do hněda. Prvně jsem dávala zase moc málo (myslim 5kapek), nevěděla jsem co to udělá a aby mi neslzly vlasy. Tak od té doby dávám max 10 kapek na cca 100g henny, a dobrý Very Happy
Jitt
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: po květen 31, 2010 9:20 pm    Předmět: Citovat

S tim DMkem dekuju za tip Smile vyzkousim a napisu podrobne info pro ostatni Smile

Jinak ja su typ ktery nemuze mit svetle vlasy, jinak vypada "vyblite", proto tolik TTO a mam to skutecne hodne tmavy, tmavocerveny az tmavocervenohnedy (zaklad je stredni hneda), a na slunci nadherny cerveny lesky Smile Jinak tim dycky tesne pred zalitim horkou vodou "pokapu" celou plochu te henny v misce a trosku prostoucham, davam jen HC Bordo, jeden az dva citrony dle velikosti, ten TTO a zalivam varici vodou ... a kdyz to trochu prezenu a je to ridky, tak dosypavam zazvor, skorici a dalsi mnamky aby se to zahustilo Smile Bez oleje a dalsich pridavku a jsem naprosto spokojena Smile jen se mi zatim nepodarilo sehnat ochotneho cloveka s fotakem aby mne vyfotil ... OSmile takze dokumentace zatim veskera zadna ...

EDIT: TTO Das Gesunde Plus, cena 99,- obsah 30 ml Smile ja ho nasla v oddeleni pro nozni hygienu (znacky scholl, balea, gelove vlozky do lodicek a dalsi porobny sortiment Smile )
Wentyl
81-160
81-160

PříspěvekZaslal: ne září 18, 2011 5:04 pm    Předmět: Citovat

Já dávám na 200 gramů henny 50ml tea tree olejíčku...někdy trochu eukalyptovýho...u toho je ale lepší, nepořizovat ho z číny, ten obsahuje terpenů míň, než kvalitnější odjinud Wink ....a výsledek je takovej hnědozrzavej:)

[/url]
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

Přejdi na: