HENNA JAKO POMERANČ

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kody
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: ne listopad 14, 2010 9:51 pm    Předmět: HENNA JAKO POMERANČ Citovat

Poraďte mi někdo prosím, jak docílit odstín henny jasně oranžovou-pomerančovou, jako má prostřední kočka u fota mého profilu. Děkuji za každou radu, jo používám egyptskou hennu a postupně tmavnu a tmavnu.... Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jitty
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: ne listopad 14, 2010 11:12 pm    Předmět: Re: HENNA JAKO POMERANČ Citovat

Kody napsal:
Poraďte mi někdo prosím, jak docílit odstín henny jasně oranžovou-pomerančovou, jako má prostřední kočka u fota mého profilu. Děkuji za každou radu, jo používám egyptskou hennu a postupně tmavnu a tmavnu.... Crying or Very sad

přidáváš hodně kyselého?a nebo to jde smíchat buď s heřmánkem nebo i to jde s nějakou zlatou blond hennou nebo cassiou,to by mělo hennu udržovat světlou a zářivou. a buď splachovat heřmánkem nebo vodou s citronem aby se udržela světlost.

jinak nevímSad
Margueritte
321-600
321-600

PříspěvekZaslal: ne listopad 14, 2010 11:39 pm    Předmět: Re: HENNA JAKO POMERANČ Citovat

jitty napsal:
Kody napsal:

přidáváš hodně kyselého?a nebo to jde smíchat buď s heřmánkem nebo i to jde s nějakou zlatou blond hennou nebo cassiou,to by mělo hennu udržovat světlou a zářivou. a buď splachovat heřmánkem nebo vodou s citronem aby se udržela světlost.

jinak nevímSad

Přidej třeba 2 citrony a dvě lžičky jablečného octa. Wink Já dávala dost kyselého a henna mi spíš vlasy zesvětlovala. Smile
Jenne
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 6:43 am    Předmět: Citovat

A samozřejmě základní předpoklad - mít světlé vlasy. Z tmavých vlasů hennou takovýhle odstín neuděláš, ani kdyby ses rozkrájela Smile
verisek
601-1200. Guru III. kategorie

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 8:14 am    Předmět: Citovat

V honbě za světlým odstínem jsem zkoušela kdecos - kupodivu i po henně rozmíchané jen ohřátém citronu mi vlasy stejně tmavly Sad i když jen trochu. Přidání blond henny taky nic moc - spíš naopak, přišlo mi to míň zářivý. Co se mi osvěčilo je pomalá příprava henny. tj. s vodou tak 50-60° zalít, zamíchat a nechat stát alespoň 6 hodin, potom přimíchat citron, olej (nedoporučuju víno, skořici atd. všechno dělá spíš červenej nebo hnědší nádech - aspoň mě teda) a šup s tím na hlavu. Docela mi přijde, že u takhle připravený henny chytá barva dobře v kratší čase nechám kolem 2 hodin.

edit: odstát to nechávám na topení, případně na okně na slunci, když je hezky - aby si to drželo teplotu (ovšem netuším jestli je to tolik důležitý) Razz
Janis

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 1:05 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

vcelku zodpovědně se ti přznávám, že pro zachování svélé zrz jsem vyskoušela 100 + 1 způsob přípravy a to s různými poměry různých ingrediencí. S těžkým srdcem jsem opustila hennu (regenerace neměla obdoby) a s ní i červenou-hnědou barvu na vlasech.
Mám to zrzavý jak veverka a to přelivem. Já na to jak hennou světle a zářivě prostě nepřišla.

[/url]
Kody
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 5:50 pm    Předmět: Citovat

Děkuji moc za rady, hned při příštím barvení je určitě vyzkouším. Jenne, jak píšeš o původní barvě vlasů, tak u mne (přestože nejsem zdaleka babičkou) z velké většiny převládá šedá. Šedivění v brzkém věku je v našem rodě velice rozšířeno, už jako malé dítě jsem si tatínka i mamču pamatovala jen zcela šedivé. Wink Wink Wink
Kody
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: út prosinec 07, 2010 8:30 pm    Předmět: Citovat

Děvčata, tak jsem včera "hennila". Abych dosáhla světlejšího odstínu, postupovala jsem takto: uvařila jsem heřmánkový čaj, přidala šťávu z jednoho citronu a dvě lžíce vinného octa (jablečný nebyl), zamíchala jsem hennu a napatlala na hlavu. Po dvou hodinách to pálilo jako ..... (no prostě hodně), tak jsem to po dvou a půl hodinách smyla, vyfoukala a výsledek SUPEEEEER krásná, jasná, lesklá, pomerančově oranžová. Moooc děkuji za rady, příště ale dám asi méně toho octa, kamarád chemik mi řekl, že jsem blázen a mohu být ráda, že mám vlasy na hlavě Smile Tak jsem ráda, že mám vlasy na hlavě a ještě k tomu krásně pomerančové Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

Přejdi na: