|
✿
|
Autor |
Zpráva |
jasminova 0-7

![]()
|
Zaslal: ne prosinec 26, 2010 1:47 pm Předmět: Nováček - jak zkombinovat přípravky? |
|
|
ahoj,
tak jsem se po měsících nesmělého brouzdání okolo taky nalodila
motivací mi byl i Ježíšek, a toho se týká můj dotaz.
Moje rodina už zřejmě dál nezvládla snášet mé stěžování na vlasy a obdarovala mne (mimo obligázních svetrů apod) bioharem, lopuchovým výluhem, vitaminy z dm na vlasy (das gesunde plus haar vital komplex, vím, že mi asi doporučíte biosil, ale ten jsem brala před časem, nepomohl na vlasy ani na nehty a bylo mi po něm dost těžko)a kofeinovým šamponem také z dm.
Má rozsáhlá otázka zní, jak tyto výrobky kombinovat. Jasně,ideální by asi bylo cpát se vitaminy, biohar na noc a lopušák na den, nicméně tímhle tempem bych měla všechno po měsíci (tablety po 2 měsících) pryč a musela celou sadu kupovat znovu, což si, jako chudá studentka, nemůžu úplně dovolit, tedy jednou za čas ano,ale ne každý měsíc. Takže, co myslíte? Opravdu jsou biohar a lopušák nejúčinější v kombinaci? Mámnejprve, dokud je zima, vlasy vyživovat zevnitř vitaminy a s bioharem a lop. začít až zjara? jaké jsou vaše kombinační zkušenosti?
Jinak vlasy ám zatím takovéty nijaké pod ramena, docela jemné a nijak zvlášť husté či kvalitní. chtěla bych si je nachat narůst - vím, že nikdy nebudu mt husté háro, ale chtšla bych, aby alespoň vypadaly ( byly) zdravé. a kdyby rostly rychle, nebylo by to na škodu.
Jo a ještě jedna otázka, týkající se kokosového oleje. Spatřila jsem ho v arabské večerce, 250 ml za 60 korun, samořejmě jsem neodolala. Jenže....vůbec nevoní (to by mi nevadilo, kokosové aroma zrovna nemusím), a když jsem ho v prvotním našení napatlala na suché (míněno ne vlhké) konečky, zůstaly docela dlouho mastné, vsákl se tak po hodince, a to ne úplně. a to jsem ho dala málo. takže - vyhodit a utíkat do dm pro ten jejich, nanášet na vlhké vlasy, nebo je možné, že mi nesedne obecně a nnový by byy vyhozené peníze? setkal jste se s tím někdo někdy?
děkuji těm, co dočetli až sem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Lúthien >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: ne prosinec 26, 2010 2:28 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, vítám tě na DV, ať se ti u nás líbí
S kombinováním přípravků moc zkušeností nemám, ale myslím si, že je klidně můžeš používat postupně - začít třeba s vitamíny, a pak vlasové vodičky. Mylsím si, že používat jen jednu a jen jednou za den bohatě stačí. Jinak pokud ti bude lopušák vyhovovat, můžeš si ho připravit doma, vyjde to o hodně levněji, návod najdeš ve vlákně o něm. Toho že se ti kokosák nevstřebal se něděs, je spousta způsobů, jak se dá na vlasy použít. Mě se osvědčilo dávat oleje na vlhké vlasy. Pokud se ti nevstřebá ani potom, tak ho dej na vlasy třeba hodinu, dvě před mytím. Je i možné, že ti kokosák nesedí, mě taky moc nevyhovuje třeba na zábaly, ale zase do henny je pro mě nejlepší. Chce to trochu experimentovat, než si pro svoje vlasy najdeš to nejlepší, ale určitě kokosák nezavrhuj hned po prvním použití  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: po prosinec 27, 2010 2:10 pm Předmět: |
|
|
Ahojky a vítej tady!
A vcelku souhlas s Janičkou - pokud Ti kvalita vlasů nešla poslední dobou nějak rapidně dolů a není potřeba nějaká rasantní záchranná akce, tak klíďo můžeš najet na ty přípravky postupně, nebo vitamíny jíst třeba ob den, ob dva dny - jak Ti bude vyhovovat. Pro ty vlasy něco děláš tak jako tak. Vrozený dispozice sice úplně neošulíš, ale i tak se můžeou vlasy dostat do podstatně lepší formy.
Vodičky bych teda začala aplikovat spíš hned (ale zase klíďo napřed jednu a až po vypatlání druhou, případně na střídačku - a nemusíš dávat nějaký obrovský kvanta). Skoro stejně důležitý jako samotný ty vodičky (a to se mi obě osvědčily) mi připadá to pravidelný masírovnání pokožky hlavy).
Držím palce, ať se nová péče vláskům zalíbí a dělají Ti radost!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
jasminova 0-7

![]()
|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 10:42 am Předmět: |
|
|
díky moc za milé přívítání i za rady
ještě mi bude trvat, než se v těch výrobcích zorientuju, když pročítám diskus, občas na vědomosti zdejších nesačím zírat - to asi budou léta praxe...
ještě mne napadlo koupit si takovou tu obyčejnou lopuchovou lunu, část ji vyplácat a potom s tím lopušákem smíchat...? nebo je to blbost?
Z toho článku o růstu vlasů jsem pochopila, že biohar s lopušákem jsou nejučinnější asi v kombinaci (což asi jsou, ale na druhou stranu, jak pak poznat, že mi třeba pomáhá jen jeden, nebo tak)
Jo a ještě jeden dotázek, který se týká nošení vlasů v gumičce - snažím se mýt si vlasy jednou za tři dny, i když zatím jsem si je vždy myla obden. výsledek je, že je vždy druhý a třetí den nosím v gumičce. Neškodí jim to více, než kdybych si je umyla? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: út prosinec 28, 2010 2:03 pm Předmět: |
|
|
Jojo, léta (měsíce) praxe dělají svoje, neboj, za chvíli budeš taky ostřílenej mazák. Ono hlavně platí, že nic nefunguje univerzálně, nakonec si to musí každej vyzkoušet na vlastní vlasy. Koneckonců ono taky každýmu chybí něco jinýho - takže někomu jedny vitamíny/vlasová voda skvěle zabírají, protože zrovna trefil, co mu doopravdy chybí, někomu stejný přípravky nezaberou, protože nemá nedostatek ničeho, co obsahujou...
Lopuchovou lunu bych s lopušákem od naděje asi dohromady nemíchala, když už, tak bych je dávala třeba na střídačku ob den (ale to fakt neznamená, že to udělat nemůžeš - to že mně se nejlíp osvědčilo střídání, ještě neznamená, že Tobě nesedne líp něco jinýho). Luna mně osobně nijak nepomohla - akorát jako podklad k masážím hlavy, to už jsem si u těch levnějších přípravků líp rozuměla s reghaarem. Ale do jara není až tak daleko, potom si můžeš vyrazit na lopuchovej kořen, koupit si vodku a destilovanou vodu a udělat si vlastní elixírek. Sice ta počáteční investice je o něco větší, než když si koupíš lopušák v krámě, ale zase toho budeš mít slušnou zásobu, navíc si tam můžeš přidat další bylinky a dobroty...
A s těma gumičkama - ono dost závleží, jaký nosíš - chce to měkký a bez kovovejch spojů, a taky ne moc utahovat.A pokud to jde, nedávat ty gumičky furt na stejný místo. trochu ten culík posouvat. A třeba časem na střídačku vyzkoušet i nějakou tu jehlici.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|