|
✿
|
Autor |
Zpráva |
ailleyscha 21-40

![]()
|
Zaslal: st únor 02, 2011 7:26 pm Předmět: Ailleyscha |
|
|
Ahoj, jsem tu nová i když už vás pár dní pročítám.
S vlasy jsem problém nikdy neměla, po porodu mých dětí se to však změnilo. Vlasy mi padaly po hrstech, byly suché, lámavé.Zkoušela jsem na ně všelicos patlat, ostříhala se na krátko atd. Je to už 25 let nazpět ale dodnes mi zůstaly kouty na spáncích kde rostou pouze krátké slabé vlásky, které vypadnou hned sotva mají 2 až 3 cm.
Nejlepší vlasy jsem měla asi před 8-mi léty kdy jsem používala hennu.
Vlasy mi tehdy zhoustly, nebyly suché, měly pěknou barvu, dobře se udržovaly. Jenže pak mi začaly vlasy šedivět a Henna tehdy pouze z DM na ně nechytala. Takže jsem přešla na chemii a postupně i na krátké vlasy.
Momentálně mám už pár let kratší světle oříškové vlasy s melírem.
Po tom všem co jsem tady přečetla bych chtěla zkusit vrátit se k henně a zase si trochu vlásky zregenerovat
Koupila jsem si hennu Lush Caca Marron i egyptskou hennu a chystám se to v pátek zkusit, popřípadě v neděli opakovat.
Poradíte na co si dát pozor, popřípadě nějaký nápad co udělat proto abych hennou překryla šediny ? Chtěla bych si časem nechat dorůst vlasy aspoň po ramena protože ty krátké jsou furt stejné a skoro nic s nimi nejde dělat a nerada bych něco zkazila hned na začátku. Díky moc a ahoj  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Sidonie ADMIN

|
Zaslal: čt únor 03, 2011 10:06 am Předmět: |
|
|
Ahoj ailleyscho, vítej u nás.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: čt únor 03, 2011 11:07 am Předmět: |
|
|
Ahojky Ailleyscho a vítej u nás! Moc držím palce, ať se s hennou i s vláskama po ramena zadaří.
A hlavní rada, jak na hennu a šediny, je trpělivost. Nemá smysl čekat, že ti to dokonale chytí po prvním (a dost možná ani po druhým barvení) - tak abys nebyla zbytečně zklamaná. Ale na druhou stranu možný je všechno, třeba budeš mít kliku hned napoprvé.
A jinak volbu značek schvaluju - lushku sice používám čistě červenou, ale kamarádka s dost prošedivělejma vlasama teď přešla na Lush hnědou a zdá se, že je to první henna, která chytla i na šediny, aniž by nechala nějaký výrazně červený odlesky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ailleyscha 21-40

![]()
|
Zaslal: čt únor 03, 2011 6:58 pm Předmět: |
|
|
Ahojky děvčata, děkuji za odpověď a přivítání, to jsem moc ráda že se mi někdo snaží poradit
No abych pravdu řekla mám z toho hennění zítra taky trochu strach, ale zkusím nechat přes noc a ráno se uvidí a když tak napatlám v neděli znovu - snad tím nic nezkazím. Jen nevím jestli mám přidávat citron, čaj nebo něco jiného ? Barva henny mi docela sluší ať je do rezave nabo do červena, jen nesmí být do fialova
A mě se stejně nejvíc jedná o to aby to překrylo ty šediny.
Ještě bych chtěla vědět jak často pak barvíte odrosty aby nebyly moc vidět ?
Chemií jsem barvila jednou za dva a půl nebo tři měsíce, měla jsem udělanou barvu tak aby odrosty nebylo až tak vidět, častěji jsem chemií svoje problémové vlasy barvit nechtěla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: pá únor 04, 2011 5:42 pm Předmět: |
|
|
TAk jestli budeš barvit Lushkou, tak snad ani nic přidávat není potřeba, mají ty ingredience docela zmáknutý. Teda já přidávám většinou med, ale spíš tak pro dobrej pocit.
Jinak já to mám naopak - zase by se mi docela líbilo, kdyby mi henna chytala do fialova (takže do ní cpu různý vína, řepný šťávy, ibiškový čajíčky a tak), ale pořád to není tak studená barva, jak bych si představovala. Ale jinak co jsem koukala na tu kamarádku s hnědým lushem, tak jsem žádný nafialovělý odstíny neviděla, takže by to snad mělo bejt v pohodě.
Co se týká barvení odrostů, tak mě vlasy rostou pomalu, a těch šedin zase ještě namám tak kor moc, takže mi stačí barvit tak jednou za měsíc až měsíc a půl. Ale šedivější kamarádka s expersním růstem vlasů vždycky tak po čtrnácti dnech až třech tejdnech dobarví odrosty (a mám dojem, že to nechává působit kratší dobu) - a po dalších čtrnácti dnech/třech tejdnech dává hennu zase celoplošně. Uvidíš, jak to budeš mít Ty.
A držím palce na první experimenty! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ailleyscha 21-40

![]()
|
Zaslal: so únor 05, 2011 2:05 am Předmět: |
|
|
Titania - díky za odpověď Tak jsem dnes napatlala vlásky kostičkou a půl Caca Marron smíchanou s egyptskou hennou asi tak půl na půl, trochu citron. štávy a černý čaj a nechám přes noc, ráno uvidím. Doufám že to pokryje ty šedivý vlásky aspoň trochu Byla bych moc ráda Tak snad se zadaří, držte palce, pak napíšu jak to dopadlo |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ailleyscha 21-40

![]()
|
Zaslal: so únor 05, 2011 5:30 pm Předmět: |
|
|
Tak dopadlo to celkem úspěšně, mám obarvené i odrosty a melír, na hlavě mám červené nebo spíš zrzavé vlasy ale asi díky přidání egyptské henny k lush caca marron a možná i proto že jsem schovala pod igelit.
Chtěla bych to trochu tmavší takže zítra zkusím jen Caca marron umíchat ve vodní lázni a neschovám to pod igelit a pak uvidím  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|

|
Zaslal: so únor 05, 2011 8:45 pm Předmět: |
|
|
Už jsem Ti psala do jinýho vlákna - ale ještě zopakuju to nejhlavnější a) možná to ještě do zejtřka trošku ztmavne, b) hlavně už nepřidávej citron.
A jinak myslím, že na ten už jednou nahennovanej základ by to mohlo chytat dobře. Takže nadále držím palce!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|