|
✿
|
Měli jste někdy vši? |
a) ano, kdysi v dětství |
|
57% |
[ 8 ] |
b) mám je právě teď |
|
0% |
[ 0 ] |
c) ne, nikdy |
|
28% |
[ 4 ] |
d) občas zažívám tu slast: navštěvují mě čím dál odolnější druhy |
|
14% |
[ 2 ] |
|
Celkem hlasů : 14 |
|
Autor |
Zpráva |
RomanKaS 8-20

|
Zaslal: st duben 27, 2011 10:55 pm Předmět: RomanKaS - nováček |
|
|
Ahoj, hlásím se do klubu. Mé jméno je Romana.Vlasům jsem nevěnovala nikdy moc velkou péči, naopak jsem s nimi během svých "telecích let" prováděla psí kusy. Když už je to fórum o vlasech, tak se podělím :
BUDE TO DLOUHÉ: Takže jsem přírodní blondýna (viz foto), mám vlnité vlasy, které pro mě byly (hlavně na základce) utrpením, neboť mi maminka vytrvale stříhala ofinu (ve stylu "přečešeme dopředu co nejvíc vlasů a ušmikneme") a tak jsem měla na čele vlnitou deku, což je na všech fotkách, které prostě nenávidím. Tomu předcházela stížnost paní učitelky, že si neustále nasazuju a sundávám čelenku do vlasů. Moje jediná návštěva kadeřníka co se týče stříhání pochází ze 2. třídy, odešla jsem jako rendlík a i v šatech si mě cizí učitelky pletly s klukem (never more ). Potom už mě stříhal jen táta tzv. na živý plot - ufiknout pod bradou a všechno zarovnat.
K barvení jsem se dostala více méně omylem, když jsem v 17ti experimentovala s vymývatelnými přelivy a jeden jsem tam nechala tak dlouho, že mi zůstal natrvalo - z oříškově hnědé navíc byla černá. Asi si umíte představit, jak to vypadalo, když mi ty vlasy začaly odrůstat (bílé odrosty vypadají jako pleš.) Po několika měsících s černou hlavou jsem zašla ke kadeřnici podruhé – tentokrát požadavkem, aby mě toho zbavila. Za poplatek 650 Kč mi barvu „stáhla“ asi o půl odstínu. Jelikož jsem ale pronikla do tajů barvení (vysvětlila mi, že mi dá jen 6ti, nikoliv 12ti % peroxid), jsem se vydala do drogérky a nakoupila odbarvovač a tubičku 12% peroxidu navíc. Problém nastal ihned, jakmile jsem doma rozdělala krabičku – vysypala jsem ty modré granulky do misky, místo 6% TEKUTÉHO peroxidu jsem do toho přimíchala ten 12%, který byl podstatně hustší. Takže mi z toho vznikla silně hustá kaše, která ani nešla pořádně promíchat. Místo toho, abych se na to vykašlala, jsem si to plácla na vršek hlavy a snažila se rozetřít do zbytku vlasů. Efekt, který se mi odehrával přímo před očima, do smrti nezapomenu: vršek hlavy žloutnul až zbělel, zbytek vlasů zoranžověl, zhnědnul, zežloutnul, vždy v závislosti na množství přítomné kaše. Letěla jsem to umýt a výsledkem byly vlasy, které snad ani nejdou popsat. Druhý den ve škole se mi tlemili naprosto všichni. Vypadalo mi dost vlasů, ale přesto jsem to obarvila na jednotnou barvu. Ani nevím proč, ale následujících 5 let jsem stále jen dobarvovala odrosty, protože mi připadalo, že nemůžu trefit odstín ke svým vlasům a vypadalo by to hnusně. Pochopitelně jsem díky této „péči“ – i když potom už jsem barvila opatrně a plácala jsem na hlavu všechny možné elixíry – nikdy neměla vlasy delší, jak pár cm pod ramena. Lámaly se a třepily. Prostě zdánlivě nerostly. Jednoho dne jsem se na to vykašlala a řekla si, že to s těmi odrosty vydržím, i když to bude vypadat divně. No byla jsem překvapená, že odrůstající vlasy byly mnohem světlejší, než se mi zdálo, že budou. Dokonce to po pár cm nebylo ani poznat. Dneska je to už asi 5 let, co si vlasy nebarvím. Asi 15cm konečků ještě pamatuje doby lehkého barvení, ale není to na jejich kvalitě ani vzhledu už znát. Díky tomu, že jsem přestala, mi vlasy samy od sebe dorostly až do délky, o které se mi ani nesnilo (a mám ještě větší ambice) a zbývá mi pouhých 12 cm k mé vysněné délce – těsně nad zadek. Já vím, že reklamy a móda jsou jednou věcí, která nás přesvědčuje o neškodném barvení, ale za sebe můžu říct, že nic už takhle poškozené vlasy nedokáže napravit.
Od čerpání rad a informací z těchto stránek si slibuju, že mi vlasy expresně dorostou těch 12cm, budou houstnout, potom se nechám inspirovat nějakým perfektním střihem (na délku ale nesahat! ) a pak budu jen vhodnou péčí své vlásky udržovat Ohledně cenných rad jsem oproti ostatním členkám naprostý břídil, protože mým vrcholem jsou tekuté krystaly a Avon sérum na konečky. zato papiloty jsou mými kamarády a kulmu jsem vyhodila.
Pokud ovšem budete potřebovat poradit, jak se co nejlépe zbavit vší, tak se ROZHODNĚ obraťte na mě. Díky svým malým sourozencům mám bohaté a docela čerstvé zkušenosti což by se dalo nazvat jako "příběh o tom, jak jsem všechny své přátelé nakazila
vešmi a co se dělo dál." _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Jenne ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: čt duben 28, 2011 5:14 am Předmět: |
|
|
To je teda docela hororová story No ale tady jsi na správném místě Vítej
A tu maminkovskou ofinu jsem mívala taky, bléé. Od půlky hlavy a ještě se zubama, jak to mamka neuměla ostříhat Že si ji chci nechat odrůst jsem si vydupala až někdy ve 13 letech  _________________ Swooping... is... bad. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~

|
Zaslal: čt duben 28, 2011 11:49 am Předmět: |
|
|
Jojo, maminkovskou ofinou jsem si prošla, taktéž účes na rendlík se v dávné minulosti na mojí hlavě vyskytl (a vyskytoval se opakovaně, protože maminka s babičkou byly tou dobou silnější a vždycky mě přepraly).
Vítej u nás ! Z té Tvojí hororové story mi běhal mráz po zádech, umíš to krásně podat. Ať se Ti tu líbí a vlasy fofrem zdolají poslední vytoužené centimetry!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Majduschka 321-600

|
Zaslal: čt duben 28, 2011 7:44 pm Předmět: |
|
|
Hoj RomanKaS, hele neudělala sis fofo po tom experimentu s dvanáctiprocentním? jinak barvičkovým obdobím jsem si taky prošla fialová co pak byla zrzatá a tak dál...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
RomanKaS 8-20

|
Zaslal: po květen 02, 2011 10:02 pm Předmět: |
|
|
Fotku bohužel nemám, tehdy jsem sice měla mobil, ale ještě neměl foťák Ale někde mám doma klasické fotky - jedna je z doby, kdy jsem právě měla ty tmavě hnědé vlasy, které už nešly smýt a druhá společná školní, kde už mám krásně vidět ty bílé odrosty. Jestli ji najdu, tak to naskenuju a pochlubím se  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Majduschka 321-600

|
Zaslal: po květen 02, 2011 10:06 pm Předmět: |
|
|
tak zvlášť ta odrostová by byla hodně zajímavá až na ní teda někdy narazíš  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|