Pro-ana
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi OblíbenéZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zetonek
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 11:20 am    Předmět: Citovat

wensdy napsal:
zetonku, aha, mě se to zdálo divné Laughing

JInak co mohu poradit já, je jist často. A vyhýbat se vyloženě dietbím věcím. To znamená, že si nemusíš ničit žaludek smaženým jídlem, ale ani by si neměla jíst ligt věci, odtučněné mléčné výrobky, nebrat margarín-radši kvalitní máslo. A pokud možno kvalitní věci. (tedy ty, co nejsou nastavovány škrobem a sójou)

Já dietní ani odtučněné nejím, margaríny taky ne, jím tak 5 jídel denně, bohužel nesním moc velké porce, takže si asi už nepomůžu. Jím co to dá, nebo spíš se neustále přecpávám a pak je mi blbě z toho, že jsem přežraná. Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nermeen
161-320
161-320

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 2:24 pm    Předmět: Citovat

zetonek napsal:
Mě nejvíc naštvalo, když jsem šla za obvoďačkou, že bych chtěla přibrat, ať mě nasměruje k nějakému odborníkovi nebo doporučí nějaké doplňky a ona mě hned poslala a psychologovi, kterej si myslel, že mám anorexii. Teď to mám ve zdravotní kartě, že jsem byla u psychologa. Prostě úžasný. Přitom od základky až dotěž min 10 let vážím + - na 2kg stejně. Kosti mi výrazněji snad nikde nelezou. Rozhodně na anorektičku nevypadám. Takže jak říkáte, když je holka hubená, hned je anorektička. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Přitom jsem jí jasně říkala, že celá moje rodina je hubená.

Od té doby nemám odvahu někam jít. U nějaké endokrinoložky jsem byla a ta mi doporučila hranolky, plnotučné mléko, každý den jíst zákusky. No prostě rady za všechny prachy. Akorát zkažený žaludek od chipsů a smažených věcí.

Takže se nedivím, pokud někdo nemůže přibrat, vyhledá pomoc odborníka a bude mít zkušenosti jako já tak to vzdá. Ono opravdu nepomůže když vás naženou k psychologovi a doporučí smažené jídlo jíst každý den.

Vždycky když si na to vzpomenu, tak se akorát naštvu a je mi smutno z toho, že vám v dnešní dobře nepomůžou ani studovaní "lékaři".

EDIT: místo endokrinoložky jsem chtěla napsat dietoložky Very Happy

Nechápu, jak tě mohla poslat za psychologem, když jsi přišla kvůli tomu, že chceš přibrat..za psychologem snad patří ty, které se tomu zuby nehty brání, ne? Já tomu sice moc nerozumim, jen v pubertě, kdy jsem měla nějaké to kilčo navíc, jsem si užila pár dobře mířených poznámek. Ale maminka je hodně štíhlá a ve svém věku musí odrážet dobře mířené útoky a poznámky prakticky pořád. Všichni okolo mají pocit, že je zaručená anorektička a že už by měla být dost stará na to, aby pochopila, že život je o něčem jiném než o vzhledu a dietách. Je podle mýho názoru dost hezká a ty poznámky jsou leckdy závistivé, jedna pani v supermarketu jí jen tak řekla: A co kdybychom se někdy trochu i najedli??? No málem jsem po ní skočila! Přitom vím, že máma je normální, jí dost, ale je ten typ trochu jako Veronika Žilková, bude vždycky drobná a štíhlá. často si právě přes její špatné pocity z těhle poznámek uvědomím, že nejenom ti silnější to mají kvůli kousavým kecům těžké, ti nadmíru štíhlí to mají úplně stejně a může je to taky dost trápit, jen to okolí není tak jednoduché vysvětlit.
Pawluška
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 2:34 pm    Předmět: Citovat

zetonek : Tak jak to čtu tak tvoje obvodačka je pěkná slepice Twisted Evil
Jestli ti mužu poradit zajdi za vyživovým poradcm,ten si sestavý jidelníček přesně pro tebe,aby si jedla zdravě a při tom nabirala.Jiný tam chodějí spíše s opačným problémem než ty,ale určitě ti dokážou pomoci..
Adluska
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2012 12:14 am    Předmět: Citovat

Soufflet napsal:
Adluska napsal:

Teď je mým vzorem taková postava, abych dokázala souložit na vaně

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Promiň, že se směju jak puboš, ale to jsem ještě neslyšela Laughing Zhubnout do plavek nebo do šatů, to už jsem slyšela milionkrát, ale souložit na vaně, to je originál Laughing

No hele jako pozor, to není z mojí hlavy. Jedna osoba z mého okolí to provozovala a i z toho něco měla, takže tohle je takový můj vyvážený vzor hudenosti a zároveň síly a ohebnosti Wink Very Happy
Aria
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2012 8:08 pm    Předmět: Citovat

Viděla jsem dokument, ve kterém tvrdí, že lékaři se neučí výživě (míněni asi praktičtí). Nevím, do jaké míry je to pravda, ale vzhledem k tomu, jakým způsobem lidem léčí špatné stravovací návyky - vysoký cholesterol a krevní tlak, tak tomu i věřím. I každý medicínu nestudující laik, který si zjistí základní věci o výživě, musí dojít k závěru, že většina takzvaných civilizačních nemocí je dána špatnou stravou a netřeba je léčit prášky s krásnými vedlejšími účinky, které navíc jen potlačují projev a neřeší problém (který se může odrazit například zkrácením délky života).
Pak se nelze divit, že nevidí problém ani rodiče natož pak děti. Přijde mi, že váha a vše tákající se vzhledu těla je tabuizované téma, o kterém neradi mluvíme i s blízkými. Avšak na internetu jsme zcela anonymní a děti bez všímavých rodičů (unavenými z práce, protože se špatně stravují a energie jim prostě nevydrží) a bez jejich poučení (protože často sami netuší) jsou náchylné k podobným zhovadilostem. Zavedla bych na základce povinně něco o výživě (když už máme tu sexuální výchovu) a na střední filosofii, aby se mladí lidé naučili přemýšlet, tvořit si vlastní názory (ne přejímat slepě ty druhých) a dokázat si za nimi stát navzdor těmto hloupostem.
wolfishness
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2012 11:49 am    Předmět: Citovat

Pokud si to nepletu, ten ksicht u toho těla patří Evě Herzigové a očividně je to fotomontáž.

Studies show:
Intelligent girls are more depressed
because they know
what the world is really like
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Přejdi na: