|
✿
|
Autor |
Zpráva |
*Ama_Lgama 21-40

|
Zaslal: st červenec 04, 2012 10:32 am Předmět: |
|
|
Nevim, nevim, ale od te doby co nepouzivam sls a silikony, vlasy pomalu ziskavaji svuj puvodni objem a nevic nesvedi mi pokozka hlavy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
porcelainswan >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: čt červenec 19, 2012 6:53 pm Předmět: |
|
|
Je zde nějaký chemik, který by mi osvětlil látku sodium C 14-17 sec. alkyl sulfonate? Popř. srovnání "škodlivosti" se SLS a SLES? Díky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Nikinka >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: pá červenec 20, 2012 12:09 am Předmět: |
|
|
porcelainswan napsal: | Je zde nějaký chemik, který by mi osvětlil látku sodium C 14-17 sec. alkyl sulfonate? Popř. srovnání "škodlivosti" se SLS a SLES? Díky  |
Jediný co jsem našla je to, že se skrývá pod obchodním názvem Hostapur SAS-30, anebo jinýma zde.
Zde další info... Srovnat to bohužel nedokážu... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Nelianna 81-160

![]()
|
Zaslal: st srpen 22, 2012 2:31 pm Předmět: |
|
|
V diskusii na tému Konský šampón (áno mám ho a teším sa z neho) ma Housenka upozornila na to, že je v ňom SLS. Začalo mi to vŕtať v hlave, lebo som sa obhajovala tvrdením, že aj keď sa tomu možno vyhnem v šampóne, nájde si ma to niekde inde a tak som teda nabehla do kúpe+ne a náhodne zobrala 4 najčastejšie používané produkty. Balea sprchový šampón Cocos&Tiarebluten: SLES, sodium lauroyl glutamate (počujem prvý krát), Balea pena na holenie mlieko-citrón: štyri druhy parabénov, Bioderma Sébium Hydra krém: dimethycone, methylparaben a strašne vela iných chemikálii. Rexona pod pazušky: to som radšej nemala ani vidieť, to má asi 100 zložiek...
V už spomínanej diskusii som sa obhajovala tým, že aj keď možno nájdem šampón bez SLS/SLES, nevyhnem sa tomu v laku alebo tužidle na vlasy, ktorých zloženie som si čítala minule (na moje prekvapenie fialové tužidlo od syossu obsahuje panthenol).
a to som sa nepustila do dekoratívnej kozmetiky...
Otázka teda znie, dajú sa nájsť produkty bežnej dennej potreby BEZ chemikálii, o ktorých sa na DV vedú diskusie, aké sú škodlivé?
Má zmysel sa im krvopotne vyhýbať v jednom prípravku, keď ich do seba dostávame v iných prípravkoch? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Nikinka >RADA STARŠÍCH<

|
Zaslal: st srpen 22, 2012 3:07 pm Předmět: |
|
|
Nelliano, je to běh na dlouhou trať, já se snažím těmhle látkám vyhejbat ve veškerý kosmetice, nejen v šamponu. Najít se dá, ale chce to hodně hledat. Ale třeba laky a tužidla nepoužívám. Dekorativku Alverde, řasenku moc neřeším, mám citlivý oči a ta alverdí mě moc nesedla. Šampony Urtekram, kondiše to samý, maj i sprcháče. Alverde a Alterra nemaj SLS ani parabeny ani další chemický látky. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Nelianna 81-160

![]()
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ivanka.i 161-320

|
Zaslal: čt říjen 04, 2012 7:20 pm Předmět: |
|
|
Podla par prvych odkazov z googlu je to latka podobna Sodium Lauryl Sulfate alebo Sodium Laurethl Sulfate. Ak ti ide o silikony, sampon sa mi zda silicone-free. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Nelianna 81-160

![]()
|
Zaslal: pá říjen 05, 2012 6:41 am Předmět: |
|
|
Ivanka ďakujem, ja by som rada vedela v porovnaní so SLS a SLES či je sodium myreth sulfate "horší" alebo "lepší"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Ivet >RADA STARŠÍCH<
![]()
|
Zaslal: pá říjen 05, 2012 7:16 am Předmět: |
|
|
Nelianna napsal: | Ivanka ďakujem, ja by som rada vedela v porovnaní so SLS a SLES či je sodium myreth sulfate "horší" alebo "lepší"  |
Snad by měl být malinko šetrnější než SLES, jak jsem kdysi vypátrala, ale ruku do ohně bych za to nedala Něco málo z mého pátrání je zde. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
ivanka.i 161-320

|
Zaslal: pá říjen 05, 2012 7:21 am Předmět: |
|
|
V diskusiach, ktore som pri svojom vcerajsom patrani citala ja, pisali (ak sa dobre pamatam), ze je to len ine meno pre SLS/SLES. Rozdiel asi az taky velky nebude.
Inak o SLS/SLES a inych sulfatoch je to vlakno, na ktore odkazuje Ivet. Navrhujem presunut tuto otazku tam. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|