Nebezpečné látky v šamponech - SLS apod.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 26, 27, 28  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Šampóny a kosmetické řady
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=92ff0754377af0f993507b4ca732e5eaZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
*Ama_Lgama
21-40
21-40

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2012 10:32 am    Předmět: Citovat

Nevim, nevim, ale od te doby co nepouzivam sls a silikony, vlasy pomalu ziskavaji svuj puvodni objem a nevic nesvedi mi pokozka hlavy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
porcelainswan
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 6:53 pm    Předmět: Citovat

Je zde nějaký chemik, který by mi osvětlil látku sodium C 14-17 sec. alkyl sulfonate? Popř. srovnání "škodlivosti" se SLS a SLES? Díky Smile
Nikinka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 12:09 am    Předmět: Citovat

porcelainswan napsal:
Je zde nějaký chemik, který by mi osvětlil látku sodium C 14-17 sec. alkyl sulfonate? Popř. srovnání "škodlivosti" se SLS a SLES? Díky Smile

Jediný co jsem našla je to, že se skrývá pod obchodním názvem Hostapur SAS-30, anebo jinýma zde.
Zde další info... Srovnat to bohužel nedokážu...
81-160
81-160

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2012 2:31 pm    Předmět: Citovat

V diskusii na tému Konský šampón (áno mám ho a teším sa z neho) Very Happy ma Housenka upozornila na to, že je v ňom SLS. Začalo mi to vŕtať v hlave, lebo som sa obhajovala tvrdením, že aj keď sa tomu možno vyhnem v šampóne, nájde si ma to niekde inde a tak som teda nabehla do kúpe+ne a náhodne zobrala 4 najčastejšie používané produkty. Balea sprchový šampón Cocos&Tiarebluten: SLES, sodium lauroyl glutamate (počujem prvý krát), Balea pena na holenie mlieko-citrón: štyri druhy parabénov, Bioderma Sébium Hydra krém: dimethycone, methylparaben a strašne vela iných chemikálii. Rexona pod pazušky: to som radšej nemala ani vidieť, to má asi 100 zložiek...
V už spomínanej diskusii som sa obhajovala tým, že aj keď možno nájdem šampón bez SLS/SLES, nevyhnem sa tomu v laku alebo tužidle na vlasy, ktorých zloženie som si čítala minule (na moje prekvapenie fialové tužidlo od syossu obsahuje panthenol).
a to som sa nepustila do dekoratívnej kozmetiky...

Otázka teda znie, dajú sa nájsť produkty bežnej dennej potreby BEZ chemikálii, o ktorých sa na DV vedú diskusie, aké sú škodlivé?

Má zmysel sa im krvopotne vyhýbať v jednom prípravku, keď ich do seba dostávame v iných prípravkoch?
Nikinka
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2012 3:07 pm    Předmět: Citovat

Nelliano, je to běh na dlouhou trať, já se snažím těmhle látkám vyhejbat ve veškerý kosmetice, nejen v šamponu. Najít se dá, ale chce to hodně hledat. Ale třeba laky a tužidla nepoužívám. Dekorativku Alverde, řasenku moc neřeším, mám citlivý oči a ta alverdí mě moc nesedla. Šampony Urtekram, kondiše to samý, maj i sprcháče. Alverde a Alterra nemaj SLS ani parabeny ani další chemický látky.
81-160
81-160

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 6:58 pm    Předmět: Citovat

Holky, vedeli by ste mi povedať čo to je SODIUM MYRETH SULFATE? Ešte som sa s tým nestretla a zaujal ma tento šampón http://www.webareal.sk/domacepotreby/eshop/2-1-PRODUKTY-ORGANIC-MISSION/23-2-Supra-Naturals-Cosmetic/5/627-REVIVE-Zihlavovy-sampon
ivanka.i
161-320
161-320

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 7:20 pm    Předmět: Citovat

Podla par prvych odkazov z googlu je to latka podobna Sodium Lauryl Sulfate alebo Sodium Laurethl Sulfate. Ak ti ide o silikony, sampon sa mi zda silicone-free.
Nelianna
81-160
81-160

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 6:41 am    Předmět: Citovat

Ivanka ďakujem, ja by som rada vedela v porovnaní so SLS a SLES či je sodium myreth sulfate "horší" alebo "lepší" Laughing
Ivet
>RADA STARŠÍCH<

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 7:16 am    Předmět: Citovat

Nelianna napsal:
Ivanka ďakujem, ja by som rada vedela v porovnaní so SLS a SLES či je sodium myreth sulfate "horší" alebo "lepší" Laughing

Snad by měl být malinko šetrnější než SLES, jak jsem kdysi vypátrala, ale ruku do ohně bych za to nedala Wink Něco málo z mého pátrání je zde.
ivanka.i
161-320
161-320

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 7:21 am    Předmět: Citovat

V diskusiach, ktore som pri svojom vcerajsom patrani citala ja, pisali (ak sa dobre pamatam), ze je to len ine meno pre SLS/SLES. Rozdiel asi az taky velky nebude.
Inak o SLS/SLES a inych sulfatoch je to vlakno, na ktore odkazuje Ivet. Navrhujem presunut tuto otazku tam.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 26, 27, 28  Další

Přejdi na: