Ahoj, prosím o radu, jak přejít z hnědé na zrzavo

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Jste u nás noví? Představte se, zeptejte se, uvolněte se :)
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=a87334a890c500ef4f1bfa5e1f6a64b1Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
GABY
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2013 9:20 pm    Předmět: Ahoj, prosím o radu, jak přejít z hnědé na zrzavo Citovat

Ahoj, rozhodla jsem se, že vyzkouším hennu (i kvůli zotavení vlasů atd). Jsem v tom ale úplný nováček a nevím, jak na to. Mám, řekla bych, středně až tmavě hnědé vlasy s lehkým nádechem do zrzavo-červené-mahagon. Snažím se přejít na pěknou zrzavou barvu. Nechtěla bych, aby mi výsledná barva házela odstíny červené!

Nejdříve chci vyzkoušet hennu z drogerie DM (podle toho, jak bych byla s hennou spokojená, tak potom třeba i nějakou dražší značku), a ráda bych, kdybyste mi doporučili, jestli si mám koupit klasickou hennu a přidat citron (jak jsem se dočetla z diskuzí), nebo v nabídce jsem viděla ještě červeno-měděnou (plus přidat citron), měděná by byla fajn, ale děsím se té červené, že pokud bych přidala citron, tak stejně i tak by to házelo odlesky.

Dále bych chtěla barvu celkově trochu zesvětlit a dočetla jsem se, že tomu pomůže skořice nebo med, v dalším příspěvku to už ale neplatilo. Tak nevím.

Prosím ještě, pokud byste mi mohli doporučit, jakou teplotu vody mám použít a jak dlouho mít směs nanesenou, jsem z těch všech příspěvků trochu zmatená. Díky moc

ahoj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jitt
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2013 9:35 pm    Předmět: Citovat

Ahoj a vitej u nas Smile

V prve rade male upozorneni: henna ti vlasy sama o sobe nikdy nezesvetli ... nepronika do vlasu jako chemicke barvy a zaroven ani nijak nemanipuluje s pigmentem vlasu (at jiz chemickym nebo prirodnim) naopak, ho pouze prekryva.
Takze pokud mas ted tmave hnede vlasy, zrzave z nich udelas jen tezko .. maximalne docilis zrzavych odlesku nebo nadechu.

Resenim by bylo pouzit ted na chemicky barvene vlasy stahovac (nikoliv odbarvovac ci vymyvaci lazen, ale stahovac, holky tu psaly o Colour4B remover nebo tak nejak, je tu o nem vlakno) a tim stahnout tu "nejvetsti" hnedou.
Stahovac vlasy nenici jako peroxid, pouze vymyva chemicky pigment z vlasu. Hnede vlasy se pak nasledne "zmeni" na zrzave (vice ci mene, hnede barvy se vetsinou vymyvaji do zrz).

Pak take zalezi na tve prirozene barve vlasu, zda mas vlasy svetle nebo tmave a jak moc. Jinak bude vypadat henna na stredne hnedych vlasech a jinak bude vypadat na blond hrive.

Henna z DM vetsinou (a vetsine) chyta do zrz bez ohledu na odstin, je to takove jeji specifikum a zaroven to neni zrovna nejkvalitnejsi henna, nicmene pro zacatek (pro predstavu) postaci.
Pro co nejzarivejsi zrzavou barvu pridej cca pulku az cely citron (vymackanou stavu) a zalij primerenym mnozstvim horke vody. Kolik presne vody se tezko vysvetluje, vysledne blato by melo mit konzistenci ridsiho jogurtu (nesmi to vylozene tect, ale zaroven se to musi pekne tahnout). Pak to bez odstati plesknout na hlavu (lepsi se aplikuje na vlasy umyte bezsilikonovym samponem/kondicionerem), zabalit pod igelit a do rucniku a nechat par hodin.

Po smyti (muzes vymyt i samponem) bude barva nejzarivejsi a behem nasledujicich par dni jakoby lehce ztmavne a zavadne (nebude tak intenzivni a bude vypadat prirozeneji). Na slunci ale bude intenzivni vzdy (semaforova oranzova vubec neni prehnane oznaceni).

Je dost mozne, ze se ti tahle prvni vrstva bude rychle vymyvat a za chvili budou mit vlasy zase jen zrz odlesk, nebo ti eventualne "nechyti" vubec. Neni ceho se bat, obcas to tak henna dela bez ohledu na znacku a pri dalsim barveni to bude uz jen lepsi.
Barvit hennou muzes jak casto chces, henna vlasy nenici, nicmene je muze vysusovat. V takovych pripadech se do ni pridava troska oleje (libovolneho, snad jen motorovy bych nechala radsi do auta Razz).

Pozor, cim vice vrstev henny na vlasech, tim vice ma pak tendence tmavnout. Neni to skokovy proces, vsimnes si toho eventualne az po nekolika hennovanich, ze na koncich (kde je vrstev nejvice) je trochu tmavsi nez u hlavy. I takova vec se da resit vhodnym namixovanim hennoveho blata (obvykle mix bezbarve a zrzave henny v urcitem pomeru).

No, snad jsem te moc nezahltila, kdyztak se ptej, kdyby ti nebylo neco jasne Smile Mame tu i Top Tema o henne a hennovani, kde je vetsina dulezitych informaci prehledne shrnuta Smile

Nezbyva mi, nez poprat hodne stesti Smile Doufam, ze se ti zmena barvy zadari Smile
GABY
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2013 9:56 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, nečekala jsem, že mi bude odpovězeno tak rychle, ale každopádně moc děkuji za vyčerpávající odpověď Wink Smile Kouknu se po tom stahovači, ale zezačátku asi vyzkouším nějakou hennu a uvidím, jestli mi to chytne nebo ne, zas nechci mít extra zářivou zrz Very Happy No začnu experimentovat a uvidím Smile a děkuji Ti moc za všechny rady, měj se krásně
Jitt
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2013 10:07 pm    Předmět: Citovat

Za malo Smile

Jen pozor, pokud budes nejdriv hennovat a pak se rozhodnes stahovat, muze to delat problemy (stahovac se pres hennu nemusi poradne dostat). Dobre je to treba nejdriv vyzkouset bud na prameni nekde zespoda a nebo na vycesanych vlasech (staci vybrat kartac). Uplnou predstavu z toho asi neziskas, ale muze to hodne napovedet o tom, jak intenzivni a zariva ta barva bude (nebo nebude) a podle toho se muzes dal rozhodovat.

Da se pak "vyoslit" i takova hnedozrzava (resp zrzravohneda abych byla presnejsi, proste tlumena zrz s nadechem do hneda) to uz je pak otazka toho, jak se to namicha a co se do toho da Smile

Ovsem v 90% pripadu jde henna do zrz, at uz barvy ci nadechu nebo odlesku Smile
verisek
601-1200. Guru III. kategorie
601-1200. Guru III. kategorie

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2013 10:10 pm    Předmět: Citovat

Jen bych dodala, že pokud se chceš vyhnout červenému odstínu ve vlasech, tak bych hennu nezalívala horkou vodou.
Já používám Hennecolor (v přepočtu na množství vyjde levněji než z DM cca 70 Kč/30g, Hennecolor cca 120Kč/100g) odstín měděná, což je myslím čistá henna bez příměsí: Hennu zaleju citronovou šťávou, zamíchám, poté vlažnou vodou, pořádně promíchám a jakoby upěchuju lžičkou, zatáhnu to fólií a dám na topení/slunce na 3-4 hodiny. Před použitím domíchám trochu oleje a žloutek, to je proti vysušení, nemusí to být. Další plus takto připravené henny je, že jí stačí mít na hlavě třeba hoďku a půl, protože barvivo se uvolňuje už v té misce (někdo má hennu třeba 4 nebo víc hodin, to já bych nevydržela, tak po dvou hodinách mi začne bolet hlava a je mi blbě, nesnesu nic takhle dlouho na hlavě).
Hlavní na tomhle studeném postupu je, že henna chytá do zrz, zrzohnědé (na blond vlasech spíš žlutozrzavě). Zalívání horkou vodou má výsledek opravdu odstín alá měděný drát (hlavně ve stínu jde do temně rudé). Henna je taková domácí alchymie, na každý vlasy chytá jinak a na všechno si časem najdeš svůj postup, kterej bude nejlepší. Ale rozhodně bych zkusila nejdřív hennu na studeno, protože já tu temně rudou z vlasů už nesundala (a to dobrý rok a půl nebo možná dva barvím na studeno, ale délky mám pořád rudý z doby, kdy jsem cca rok barvila na teplo)
GABY
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2013 10:46 pm    Předmět: Citovat

holky, moc díky za rady! prvně to vyzkouším na pramenu vlasu nebo na vlasech z kartáče, jak píše Jitt a taky to zkusím zastudena, díky moc za upozornění Smile o víkendu se na to vrhnu Smile
Welwet
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 4:37 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

no já měla taky hnědé až tmavě hnědé vlasy. Nyní je mám v celku zrzavé, a to díky egyptské přírodní henně od Lambdy. Použila jsem ji asi třikrát a musím říct, že vlasy zrzavější mám. Kdyžtak se můžeš podívat na můj profil, tak mám fotku mých vlasů asi 2 měsíce starou. Čím to je ale netuším, protože henna opravdu nezesvětluje.
Jitt
~ Strážkyně tématu ~

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 5:45 pm    Předmět: Citovat

Welwet: Henna nezesvetli, ale tim, ze vlasy obali a doda jim zrz nadech se zdaji byt svetlejsi nez byly predtim. Je to tim, ze je castecne translucentni a tak propousti i puvodni barvu vlasu.

Opticky se tedy muze zdat, ze henna vlasy zesvetlila, ale v praxi tomu tak skutecne neni, puvodni vlasovy pigment (prirodni ci chemicky) zustava nedotceny.
Welwet
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: ne únor 03, 2013 11:28 pm    Předmět: Citovat

To já vím, jen jsem tím chtěla naznačit, že z mých obyčejných hnědých vlasů je krásná zrz. O funkci henny jinak vím Smile
GABY
0-7
0-7

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 2:27 pm    Předmět: Citovat

Ahoj holky, tak mi ta henna vůbec nechytla! Sad Poprvý jsem to vyzkoušela, jak psala Jitt, měla ji na sobě něco přes 3 hodky a nic, ted jsem zkoušela podruhý, tu jsem si ale připravila večer a nechala ji přes noc odstát, nanesla dopoledne a měla ji na sobě tak 3,5 hodiny a zase nic ... Je to málo? Měla bych ji mít na sobě dýl? Nebo je to hennou? Koupila jsem ji z prodejbylin.cz, tak předpokládám, že by mohla být kvalitnější než z DM ... ale barva mi nechytla ani na mých odrostech, což mě zaráží nejvíc ... nebarvené odrosty by přece měly pěkně chytnout ne? Přemýšlím co s tím, zkousit nějakou jinou hennu?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď

Přejdi na: