|
✿
|
Jaký olej mám nejraději? (po-u-žití v kuchyni) |
Olivový |
|
67% |
[ 31 ] |
Slunečnicový |
|
23% |
[ 11 ] |
Řepkový |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Celkem hlasů : 46 |
|
Autor |
Zpráva |
* >RADA STARŠÍCH<
Založen: 26.3.2008 Příspěvky: 5571
|
Zaslal: čt únor 12, 2009 9:38 pm Předmět: |
|
|
Nicole, jak to čtu zní to dobře. Několikrát jsem na něj koukala, ale nevěděla jsem zada je to máslo, nebo něco s příchutí. Ale ted jej určitě vyzkoučím _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wKnrlto/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
Založen: 10.11.2006 Příspěvky: 6037
|
Zaslal: čt únor 12, 2009 10:38 pm Předmět: |
|
|
Morganna napsal: | Kathory napsal: | To, že je máslo tvrdé a musím jak ichtyl čekat než změkne (a mezitím na něj přestanu mít i chuť) mě na něm vážně dost štve... |
No ja ho zacala normalne krajet na tenke platky a kdyz si delam treba chlebik s rajcatama, tak naplatkuju maslo, na to hodim rajčo a jedu. |
Hmm, já teda máslo na mazání používám naprosto minimálně, sem tam když mě popadne chuť na chleba/rohlík s máslem a marmeládou, jinak s něčím slaným skoro nikdy. Ale jinak ho teda taky nakrájím na tenounké plátky, a pak to jde roztírat líp.
Máslo na lince mě pobavilo. Kdyby náhodou zůstalo neporušené, tak by se asi zkazilo, protože nám vydrží docela dlouho, pokud zrovna něco nepeču. Ale počítám, že spíš by ho sbalily kočky... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sammael 161-320
Založen: 10.11.2007 Příspěvky: 168
|
Zaslal: čt únor 26, 2009 10:51 am Předmět: |
|
|
Já mám nejraději asi palmový a sezamový olej,samozřejmě v mé kuchyni má velké zastoupení i olivový. Slunečnicový nepoužívám je to pro mě zlo. Slunečnicový olej má příliš velké množství omega9 který je ve větším nožství pro srdce škodlivý
Jinak pro zajímavost...sezamový olej má největší tepelnou stabilitu a proto je nejlepší při vaření |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Bambi >RADA STARŠÍCH<
Založen: 8.3.2008 Příspěvky: 780
|
Zaslal: čt únor 26, 2009 10:53 am Předmět: |
|
|
A jaký ej ten sezamový olej? Už dlouho ho chci zkusit! Chutná nějak? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Herminka >RADA STARŠÍCH<
Založen: 10.8.2007 Příspěvky: 3260
|
Zaslal: čt únor 26, 2009 12:11 pm Předmět: |
|
|
Bambi napsal: | A jaký ej ten sezamový olej? Už dlouho ho chci zkusit! Chutná nějak? |
Kolegyně říkala, že není moc výrazný, prý je spíš jemnější. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sammael 161-320
Založen: 10.11.2007 Příspěvky: 168
|
Zaslal: čt únor 26, 2009 12:55 pm Předmět: |
|
|
Je trošku nahořklý,ale ne tolik jako sezamová semínka.
Ale jinak je pravda že je hodně jemný na chuť |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
kristyna. 41-80
Založen: 7.4.2007 Příspěvky: 46
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 1:43 pm Předmět: Oleje |
|
|
Ahoj, doma používáme na pečení extra panenský olivový olej - dávám ho do sladkého pečiva, smažím na domácím vepřovem sádle do babičky, na chleba si mažeme poctivé máslo. Zkusila jsem bio za studena lisovaný slunečnicový olej - moc dobý, voní po slunečnicích:-) Ráda bych zkusila avokádový olej. Zkoušel jste ho někdo? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 13.12.2007 Příspěvky: 3906
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 5:21 pm Předmět: |
|
|
Avokádovej jsem zkoušela, v salátu je to mňamka. Střídám s panenským olivovým, dýňovým, konopným - a sezam taky nemusí bejt špatnej, už si na něj brousím zuby. Na vaření a pečení dávám slunečnicovej nebo kokosovej, případně máslo nebo sádlo. Panenskýho olivovýho (a vůbec za studena lisovaný oleje) jsou podle mě na tepelnou úpravu škoda - a matně si pamatuju, že jsem někde četla, že na tepelnou úpravu vůbec nejsou vhodný. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Jitt ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 14.9.2009 Příspěvky: 4030 Bydliště: Dedina za Brnem :P
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 6:41 pm Předmět: |
|
|
S panenskym olivovym olejem mam zkusenosti, ze se uplne udesne pripaluje a prska ... na smazeni doma pouzivame potom recky olivovy olej z pokrutin a na tom uz se smazi lip (ten dokonce ani tak moc neprska ve srovnani s klasickymi oleji). _________________ Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
*Housenka 1201-2400. Guru II. kategorie
Založen: 22.2.2011 Příspěvky: 1524
|
Zaslal: čt únor 21, 2013 10:49 pm Předmět: |
|
|
Já používám do salátů ořechový a bodlákový olej, obojí je za studena lisované. Kupuju to v obchodě, kde to stáčí do lahviček |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|