|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Meadow ***moderátorka a Strážkyně tématu***
|
Zaslal: pá únor 08, 2013 8:37 am Předmět: |
|
|
Pozor na to trávení! Měla jsem dojem, že jojobový olej se nemá jíst, že je to psaný na lahvičce. Bohužel se nemůžu podívat na lahvičku neb už ho doma nemám, ale Wikipedie tvrdí:
jojoba oil is edible but non-caloric and non-digestible, meaning the oil will pass through the intestines unchanged and can cause a stool condition called steatorrhea.
tedy přeloženo: jojobový olej je jedlý, ale nekalorický a nestravitelný, což znamená, že olej projde střevy v nezměněné formě a může způsobit stav zvaný steatorrhea.
To poslední by měla být tukovitá stolice.
Takže pozor, on se nestráví!!! A navíc může způsobit zažívacímu systému paseku. Takže užití vnitřně nedoporučuju!
Ohledně hromadění v hlubších vrstvách kůže a následné lepší výživě nemůžu sloužit, nevzpomínám si, že bych to někde četla, ani že bych si v době užívání na vlasové zábaly něčeho takového všimla. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
astrid ***moderátorka***
|
Zaslal: pá únor 08, 2013 9:05 am Předmět: |
|
|
Z hlediska složení je jojobový olej vosk, proto se nepoužívá vnitřně.
S tím pronikáním do hlubších kožních vrstev je to možné: pokud vím, jojobák je známý právě tím, že udržuje přirozenou vlhkost pokožky - po proniknutí do kůže vytvoří film a zabraňuje tak ztrátě hydratace (zároveň působí jako nosič výživných látek).
Podobně by to mělo být s mandlovým a hroznovým olejem, které pokožka taky dobře a do hloubky vstřebává -složení obou olejů se podobá tukům našeho těla... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
víla 161-320
|
Zaslal: pá únor 08, 2013 3:33 pm Předmět: |
|
|
No, to vím, že by se jojobový olej neměl užívat vnitřně - myslela jsem to tak, že může účinkovat podobně jako když jiný olej je užíván vnitřně. Rozhodně by mě nenapadlo ho jíst...
Jinak díky za radu s hroznovým a mandlovým olejem - napadlo mě, že pokud bych chtěla častěji aplikovat jojobový olej ke kořínkům vlasů, bylo by dobré ho rozředit nějakým řidším lehčím olejem (jako hroznový, madlový i třeba meruňkový jsou), aby se jojobový lépe k těm kořínkům dostal. Ředit jojobový olej ricinovým mi nepřišlo úplně nejlepší, protože ten je dost hustý a moc by ho nerozředil, olivový je zase docela těžký a mohl by veškeré účinky jojobového potlačit. _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/counter/wfzW1Ih/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Harik 1201-2400. Guru II. kategorie
|
Zaslal: so únor 09, 2013 8:04 pm Předmět: |
|
|
Až někdo vyzkoušíte ten jojobák na kůži (na vlasové části hlavy ) nebo prostě zjistíte, jak to je, dejte vědět! Zní to zajímavě, mohlo by to vyřešit problémy s jemnými křehkými vlasy nebo možná omezit suchost. Podle mě by se dalo očekávat i omezení maštění. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
víla 161-320
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 10:24 am Předmět: |
|
|
Harik napsal: | Až někdo vyzkoušíte ten jojobák na kůži (na vlasové části hlavy ) nebo prostě zjistíte, jak to je, dejte vědět! Zní to zajímavě, mohlo by to vyřešit problémy s jemnými křehkými vlasy nebo možná omezit suchost. Podle mě by se dalo očekávat i omezení maštění. |
Jo, právě suché, jemné křehké vlasy, to jsem já.... Určitě by to mělo i omezovat maštění - regulovat ty mazové žlázy jako každý olej. Jinak na maštění by měl pomáhat lněný olej. Mě ten jojobový olej nádherně voní, je to taková kouřová vůně... _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/counter/wfzW1Ih/]
[/url] |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
gab 321-600
|
Zaslal: po listopad 25, 2013 9:25 pm Předmět: |
|
|
Konečky si vlhčím růžovou vodou a potom do nich dám trochu jojobového oleje. Zatím je to fajn, ale potřebuji prostě věci střídat. Asi je to i mou povahou - jak se začnu nudit, je problém . |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
_Darlinka_ 41-80
|
Zaslal: út prosinec 10, 2013 7:26 pm Předmět: |
|
|
tak asi si udělám radost a k Vánocům si koupím jojobový olej. už dlouho nad ním přemýšlím, i když teď mám doma olejů dost není nad to, mít po ruce další doufám, že mi alespoň dlouho vydrží, když už je dražší než ostatní oleje... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
_Darlinka_ 41-80
|
Zaslal: út prosinec 17, 2013 6:25 pm Předmět: |
|
|
tak, jojobák už mi došel. Velice mě překvapila jeho konzistence, je naprosto lehoučký. Nanášíte si ho jen na vlhké vlasy nebo někdy i na suché? Děláte z jojobáku také zábaly? Příjde mi docela škola ho použít na zábal, byl docela drahý, to raději použiju kokosák nebo makadamiový.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
zetonek ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: so prosinec 21, 2013 11:06 pm Předmět: |
|
|
Dorazil mi Jojobák a musím říct: PARÁDA!!!. Jeden večer jsem ho nanesla na konce a hned druhý den mi jedna holka z práce říkala, že ty vlasy mám nějaké lepší, že konce mám víc uhlazené a to mi za ty dva měsíce, co tam dělám nikdy neřekla. Takže spokojenost maximální. _________________ Jestli mate sluchatka (ne bednicky!) tak si pustte nahlas tohle video (je bez obrazu)
http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
A.S. 161-320
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|