My a móda
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 222, 223, 224 ... 237, 238, 239  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Krása, móda, zdraví + strava
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=c90086c0ae8e849f6c2949ba7ddc2364Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hawkey
321-600
321-600


Založen: 4.5.2014
Příspěvky: 395

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 5:26 pm    Předmět: Citovat

Vždycky když slyším tenhle argument, tak mě to nutí přemýšlet nad tím, v čem by takové slečny chodily před sto, dvěstě lety... Teďka je to naprosto běžná uniforma, člověk to na sebe natáhne a nemusí u toho moc přemýšlet, ale jen tak čistě zvědavostně... Question[/quote]

No tak čistě teoreticky, ony kdyby ty dřívější slečny taky neměly tyhle snahy uzpůsobit si oblečení svému životnímu stylu, tak bysme dneska nenosily kalhoty, nebo třeba kraťasy, a tak. Předpokládám, že tyhle všechny kusy v šatníku primárně nevznikly ani tak z touhy se odlišovat případně ukázat kus kůže navíc, aby byly zajímavé, ale prostě že se některé činnosti dělaly líp, když kolem ženy nevlály nařasené sukně Smile. V dnešní době se to, pravda, trochu zvrtlo, ale já třeba obdivuju lidi, co v tramvaji potkám ve vytahaných teplácích, nebo s barevně naprosto divokým oblečením. Závidím jim, že s kamennou tváří dokáží svoje oblečení předvést okolí a je jim jedno, co si o nich kdo myslí. Ale to je opravdu o odvaze a ne o módě. A co se týče divadel, tak je mi vždycky divné, že některým lidem ti herci, ostatní lidé ani to prostředí nestojí za to, aby se trošku ozvláštnili. Chápu, že to není pohodlné oblečení, i kvůli tomu, že mám problémy s podpatkama, tak si leckdy divadlo odepřu, necítila bych se, kdybych tam dorazila s křuskama, i když by mi byly pohodlné sebevíc. Je fajn, že můžeme nosit, co a kam se nám zamane, ale měli bysme vědět, co je slušné. Nakonec už Darwin říkal, že nás od zvířat odlišuje mimo jiné i rozvinuté estetické cítění a s tím spojený smysl pro krásno Smile.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nicole
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 6825

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 6:12 pm    Předmět: Citovat

Mně se ta iniciativa líbí. To outdoorové oblečení, tepláky a taky ještě různé modely z obchodu s pracovními oděvy člověk vidí doslova všude. Já osobně jsem to už viděla na banketu, v luxusní restauraci, v Národním i na pracovním pohovoru. To vše jsou místa, kam toto oblečení patří asi tak jako pyžamo Laughing Takže souhlasím s tím, že by člověk měl chodit upraveně a čistě oblečen podle příležitosti.
A i když se můj styl hodně vymyká a například sukni by na mě nedostali ani pod pohrůžkou smrti, do toho Národního si prostě svoje trika a košile s lebkama ani řetězy nevezmu. Prostě jsou příležitosti, kdy i já držím bezlebkovou dietu a vezmu si košili, nedžínové kalhoty a naleštěné polobotky. Protože to je prostě výraz respektu a úcty k dané společnosti a příležitosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
thel
161-320
161-320


Založen: 29.3.2010
Příspěvky: 238

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 8:35 pm    Předmět: Citovat

Jen bych ráda zkonstatovala, že jsem se svým příspěvkem nesnažila nikoho vysvléci z kalhot, nebo je dokonce hanit (haním jen vlastní vylonženě outdoor kalhotové období Very Happy ). Mluvila jsem hlavně o řekněme příhodném řešení situace s oblečením při přebíhání mezi lokalitami s různým dress codem. Pracuji v kultuře a je naprosto běžné, že končím neplánovaně v divadle či na koncertě. A ač se to odpůrcům sukní možná nebude líbit, přes den a tam kde by společenské kalhoty byly až nežádoucí se dobře volená sukně ztratí...

PS: A zmiňovaný obdiv byla dílem taková automatická reklama na zmiňované topy z naší dílny- za což se omlouvám, nepatří to sem. Jen jsme teď v aktivní fázi sebepropagace. Embarassed Very Happy
_________________
Ignoti nulla cupido...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jean Grey
8-20
8-20


Založen: 16.11.2014
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 7:24 am    Předmět: Citovat

Já té iniciativě fandím. Řekla bych, že nejde ani o zákaz vstupu jako takový, ale spíš právě o to rozvíření debaty o oblečení. Vždyť to, co máme na sobě je naše prvotní komunikace s okolím a spousta lidí si to ani neuvědomuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Adluska
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 30.10.2007
Příspěvky: 1458

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 2:33 pm    Předmět: Citovat

Já mám hrozně ráda sukně a šaty, ale prostě v létě jsou někdy pohodlnější kalhoty, obzvlášť, když pak máte odřenou kůži (tlustší stehna). Navíc při mém stylu sezení jsou kalhoty prostě lepší, i když mi přidělali v práci desku, takže si tam můžu sedět jako chlap v hospodě a nikdo to nevidí.
Ale možná že jsem teď spíš teda zas kalhotová.

To samé je s tričánkama. Nosila bych klidně košile, nebo košilové halenky (ne na knoflíky, jedině patentky Very Happy), ale všechno mi sedí na tuku nad zadkem a vypadám jako krabice, což elastický materiál nedělá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ilona
***moderátorka***


Založen: 13.10.2006
Příspěvky: 7425

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 3:44 pm    Předmět: Citovat

Very Happy - tak kdyby na mě za dveřmi obchodu číhal takovýto vyfiknutý mužík, jako je pan Kučera ,zřejmě bych tam měla strach vkročit - navíc ty boty uzamčené ve vitrinkách jako šperky - no já se svou mizernou hotovostí v penežence bych v tomto obchodě určitě nenakoupila Laughing ..pro mě za mě - at si tam lepí zákazy jaké chce .

Navíc .. ten pohled na vhodnosti či nevhodnost oblečení je docela relativní. Například loni se u nás pořádal zájezd do divadla (Brno) - všichni si oblékli to nejlepší, co doma měli ,po příjezdu do divadla nám šatnářka řekla - vy jste určitě z vesnice - tam berou návštěvu divadla jako svátek a vždy přijdou slušně oblečení. Jenže kdyby na tu naši skupinu mrkla svým přísným okem třeba v článku zminovaná paní Františka ( která z mého pohledu občas nastoupí před kameru zmalovaná hůř než prodavačka ve střelnici ) - zřejmě by omdlela hrůzou , poněvadž ty různé kousky oblečení sice byly do divadla vhodné - ale v různých dobách , takže boty sice černé - ale všelijakých tvarů (ani nevím,zda momentálně jsou v kursu špice u bot kulaté, hranaté či špičaté) , určitě se by se tam našlo pár štastných jedinců, kteří nepřibrali ani gram a tudíž se mohli obléct do kvádra, které pamatovalo totáč Laughing

Funkční bundy a boty jsou základ mého šatníku - když třeba člověk táhne nákup ve dvou taškách ,chybí mu třetí ruka na deštník - a tehdy je taková nepromoková bunda k nezaplacení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bonemína
***moderátorka***


Založen: 30.8.2007
Příspěvky: 6526

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 11:03 pm    Předmět: Citovat

Dobře majitel obchodu, jedna blbá cedule a reklamy tolik, že by ji nezaplatil Smile

A já si dnes po mnoha letech pořídila zase džíny. Už jen ta softshellka a rejoicky mi chybí Smile
_________________
A co hadi, krtek a vypelichany sokol?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
maybeee
41-80
41-80


Založen: 14.2.2009
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 1:29 am    Předmět: Citovat

Mně se iniciativa líbí moc. Trošku to pošťouchnout, protože musím přiznat že to tahání outdoorového oděvu do města je taková naše specialitka... Třeba tady (ve Stockholmu), kde by takové pěkně vyteplené a nepromokavé oblečky měli i skutečné oprávnění, na takový model takřka nenarazíte.
Jen zdejší dámy se rády módí do fitness outfitů, ale ty jsou ve městě pořád přijatelnější.

Ani ta záležitost s taháním jeansů do divadel a jiných kulturních institucí na severu co vím neexistuje. To je ale dost vymezeno i tím fenoménem, že je to převážně mužský prohřešek a páni švédi si hodně potrpí na styl. (Můj muž běžně utrácí za oblečení měsíčně daleko více než já a prý je to běžné i v etnicky jednotných domácnostech)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Adluska
>RADA STARŠÍCH<


Založen: 30.10.2007
Příspěvky: 1458

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 5:50 pm    Předmět: Citovat

Musím se outdoorového oblečení trochu zastat. Vezměme situaci, že dojíždím do práce (reálně 30 km), protože spojení je fakt naprd. Nedokážu si představit, kdyby mi nejelo auto, musela bych vlakem (což je reálně busem od nás, vlak a 20 minut od vlaku do práce pěšo), že bych si v dešti kráčela v sáčku s deštníkem. To radši batoh (kvůli notebooku) a softsheelku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
astrid
***moderátorka***


Založen: 1.8.2010
Příspěvky: 1774

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 6:09 pm    Předmět: Citovat

Vždyť ta iniciativa netvrdí, že je outdoorové oblečení (nebo tolikrát zmiňované kalhoty na ženách) špatné. Nabádá jen k tomu, aby se na určitá místa, svou povahou už poněkud formální, volil decentnější dress-code. Nelze nic namítat proti tomu, když v každodenním spěchu někdo volí oblečení praktického a pohodlného rázu: jestliže se ale jde do společnosti, snad se dá najít vhodný kompromis. Přece, když se ráno člověk obléká, už předem tuší, co ho bude přes den čekat a podle toho volí šaty...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 222, 223, 224 ... 237, 238, 239  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.