|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Titania ~ Strážkyně tématu ~
|
Zaslal: po březen 23, 2015 8:28 am Předmět: |
|
|
Raketko, zní mi to spíš jako nějaká alergie na některou složku těch chemických šamponů, se kterou se stejně celkem houby udělá, člověk se může leda alergenu vyhýbat a najít si něco, co mu funguje. A člověk tu věc mohl předtím pár let používat bez problémů, ono se to někdy prostě kumuluje a pak to najednou propukne (mně se třeba kdysi, když jsem si koupila fructis s ovocnejma kyselinama a používala ho asi měsíc, rozjela alegrie na téměř veškerý "chemkový šampony" - s podobnejma příznakama, jako máš ty, a vlastně díky tomu jsem se oklikou dostala sem na fórum.
Ale jestli Ti to fakt dělá starosti, tak si pro jistotu k nějakýmu doktorovi zajdi, nemá cenu se zbytečně trápit.
Jo a abych taky nebyla úplně OT - můj mycí interval má momentálně silnou tendenci se prodlužovat, ale docela se tomu bráním. Prostě mi ten tejden přijde tak akorát, jednak je příjemný mejt vždycky jeden den v tejdnu a nemuset to napasovávat mezi tréninky, návštěvy u rodičů a různý další akce, jednak si říkám, že při životě ve velkoměstě a dost početnejm sportovním aktivitám to alespoň jednou za tejden umejt chce. Ale začíná mi to bejt skoro líto, když někdy vlasy před mytím rozčesávám a přijou mi hezčí a tvárnější než těsně po umytí... Určitě mi to dělají schválně, potvory. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Heather 161-320
|
Zaslal: po březen 23, 2015 4:32 pm Předmět: |
|
|
Chtěla bych se zeptat, jak často myjete vlasy, když cvičíte? Přešla jsem po no poo na tuhé šampony a Visaku a myla 2x týdně a bylo to ok, jenže zhruba před měsícem jsem se rozhodla změnit trochu životní styl a začala jsem cvičit, zlehka pozvolna s Bobem Harperem, ale dávám si do těla čím dál víc (cvičím denně tak 45min) a čím dál víc se samozřejmě potím a potýkám se se 2 problémy:
1. více se mastí hlava, jak se zpotí, tak mě kouše, takže jsem začala mýt obden a je to hned poznat na kvalitě
2. když si vlasy svážu a zpotí se mi, tak jsou děsně krepaté, na dotek drsné, nepříjemné a když je rozvážu tak z původního "účesu" je nijaké cosi...neforemné, trčí to ze všech stran a už to moc nejde upravit, vlasy jsou po tuhých šamponech jakoby natužené, takže zůstanou v takové poloze, v jaké se zpotí
Jak to řešíte? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: po březen 23, 2015 11:40 pm Předmět: |
|
|
Já cvičím v podstatě denně - teda jednou týdně mám odpočinkovej pilates, tam se moc nezpotím, ale jinak dělám HIIT tréninky (polde Marušky z Rutiny nebo Zuzky Light) a irský tance. A mně pot na vlasy funguje tak, že mi je spíš celkem příjemně natuží, jak jsou jinak jemný. A kupodivu z nich ani není nějak nelibě cítit a ani pocitově mi nepřipadají nějak špinavý(jinak by mi nezbývalo než mýt častjěc). Víc se mi taky nemastí. A cvičím většinou v účesu, který nazývám bobek major Houlihanové - předklonit chytit vlasy jakoby ve vysokým culíku, motat na jednu stranu, až se začnou samy kroutit do spirály, obtočitdo "bobku" a chytit skřipcem - má to u mě tu výhodu, že pak mají u kořínků objem (navíc je ten účes dobrej v tom, že se bez nějakýho přemejšlení dají dělat v pohodě i cviky na zádech, a když se to umotá šikovně a v tý správný vejšce, dá se to nosit i v civilu, než ty vlasy proschnou. Cop ani culík mi zdaleka tak nevyhovujou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Heather 161-320
|
Zaslal: út březen 24, 2015 8:53 am Předmět: |
|
|
Jééé to zní dost lákavě ten objem dneska zkusím, děkuji za tip |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Mays 321-600
|
Zaslal: út březen 24, 2015 10:33 am Předmět: |
|
|
Ještě mě tak napadá, co ty vlasy potom propláchnout jen čistou vodou? Smyje se ten agresivní pot a zároveň ty vlasy neumyješ tím mýdlem. Já teda necvičím, tak nevím, jen tak logicky dedukuju _________________ Diamond on a landmine waiting to explode... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: út březen 24, 2015 11:38 am Předmět: |
|
|
Mně třeba zpravidla jenom umytí vodou nepomůže, navíc nemůžu vlasy jenom nechat uschnout a jít, jak jsou jemný, tak je potřeba jim dodat nějak objem a nějakej ten styling a tak, takže je to na dlouhý lokte a momentálně jsem ráda, že tam tyhle seprepetičky patlám jednom jednou týdně.
Ale lidem, u kterých vlasy vypadají hezky, i když je po umytí nechají jenom volně uschnout, by to fungovat mohlo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Harik 1201-2400. Guru II. kategorie
|
Zaslal: út březen 24, 2015 4:36 pm Předmět: |
|
|
Možná by pomohlo po cvičení dojít domů v uhlazenym drdolu a spláchnout lávovou zemí. Je docela dobrá, když nejsou vlasy moc mastné . Podle mně to bez namočení nepůjde, takže bych se poohlídla po jemným mycím přípravku.
Nebo..! Choď někdy místo cvičení plavat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Zaslal: út březen 24, 2015 6:55 pm Předmět: |
|
|
Tak zrovna mně plavání v bazénu bohužel z vlasů udělá docela chemlon, i když pak meju třeba kondišem. A lávovka mi při častějším používání taky dost vysušuje. Holt to máme každej jinak - ale Heather by to třeba pomoct mohlo.
Ale jak jsem psala, mně vlasy zpocený od sportu nijak nevaděj (možná by to bylo jiný, kdybych třeba běhala/jezdila na kole v prašným prostředí) - prostě nejsou špinavý, akorát mokrý (a lehce natužený). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
tanka777 >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: út březen 24, 2015 7:46 pm Předmět: |
|
|
ma to niekto tiez tak, ze ho to umyvanie vlasov proste uz nebavi? kedysi som sa v tom vyzivala, ale teraz sa mi nikdy nechce. co malo za nasledok, ze som si predlzila interval umyvania asi na tyzden... pokial niekde nenasmradnu, to potom umyjem skor _________________ Ak sa nechce?? c???????????Âti?? s??m, o??e?? sa. Ak sa nechce?? c???????????Âti?? smutn??, opi sa. Ak nechce?? by?? nikdy zraden??-zadov???? si psa. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Harik 1201-2400. Guru II. kategorie
|
Zaslal: út březen 24, 2015 9:57 pm Předmět: |
|
|
tanka777 napsal: | ma to niekto tiez tak, ze ho to umyvanie vlasov proste uz nebavi? kedysi som sa v tom vyzivala, ale teraz sa mi nikdy nechce. co malo za nasledok, ze som si predlzila interval umyvania asi na tyzden... pokial niekde nenasmradnu, to potom umyjem skor | Já! Taky mě to dřív bavilo a těšila jsem se. A teď je jenom chci mít čistý a nejlíp kdybych nemusela pro to hnout prstem. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|