Tuhé šampony - zkušenosti
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Dlouhevlasy.cz -> Šampóny a kosmetické řady
 Vložte téma mezi Oblíbené&sid=52806d12193d0861734165b077a5253cZobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Klarusa
*** šéfredaktorka serveru ***


Založen: 10.11.2006
Příspěvky: 6037

PříspěvekZaslal: so červen 27, 2015 10:08 am    Předmět: Citovat

On je sice celkem drahý, ale zase fakt vydrží. Kupovala jsem ho víc než před měsícem a pořám ho mám skoro ho 3/4, s tím, že jsem i kousek dávala jako vzorek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Monere
81-160
81-160


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 105

PříspěvekZaslal: ne září 13, 2015 9:26 am    Předmět: Citovat

Tak jsem objednala dva šampony z mýdlotéky U Tří lilií tak jsem zvědavá Smile Tak před třema rokama jsem měla asi dva šampuky od Lush a celkem mi vyhovovaly, jen jsou cenově trochu jinde Confused Obecně teď tak nějak přecházím na přírodní kosmetiku, nějak mě to chytlo Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Slavinka
161-320
161-320


Založen: 29.6.2013
Příspěvky: 259

PříspěvekZaslal: ne září 20, 2015 8:06 pm    Předmět: Manna mydlá Citovat

Ahojte Smile máte niekto skúsenosť s Manna mydlami? veľmi ma zaujalo toto:

https://mannamydla.sk/produkty/mydlo-pre-zdrave-vlasy a toto:

https://mannamydla.sk/produkty/eben-mydlo-s-aktivnym-uhlim

sú ale dosť drahé a preto chcem veľmi dobre zvážiť, či si ich kúpim, či za to stoja, lebo nechcem aby ostali nepoužité ako doteraz každé mydlo, ktoré som doteraz mala ( lebo každé mydlo, ktoré som mala, mi všade nechávalo taký slizko-klzký pocit)
poznáte ich niekto a máte skúsenosti? Smile)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
e.Fee
41-80
41-80


Založen: 16.9.2013
Příspěvky: 64

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2015 7:28 am    Předmět: Citovat

Ačkoliv jsem to neplánovala, padl mi do oka v místním bylinkovém krámku tuhý šampon z Mýdlárny Š.IVA. Takže to dopadlo tak, že mám doma pěknou kostku tuhého šamponu s kopřivou (byl mi doporučen pro začátek s tuhými šampony) a jako vzoreček jsem si domů nesla s neutrální hennou. Včera jsem vyzkoušela ten kopřivový. Už při mytí vlasů jsem měla takový divný pocit, jako by vlasy byly ještě víc zmaštěný, divný na omak. Oplach jsem nepoužila. Po zaschnutí ty vrchní zničené vlasy působily dosti přesušeně. Tak jsem to všechno svázala do copu a šla spát. Ovšem po probuzení a rozčesání musím uznat, že vlasy vypadají daleko víc uhlazeněji, jsou poslušné, nikde žádné chemlon, přesto si zachovaly svůj objem. Uvidíme, jaké budou i po vícero umytí, ale zatím jsem tedy ze svých vlasů očarovaná, jsou tak jemné na dotek jak už dlouho nebyly Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
melissa
321-600
321-600


Založen: 18.10.2013
Příspěvky: 424

PříspěvekZaslal: čt listopad 26, 2015 10:03 pm    Předmět: Citovat

jdu se zeptat na tuhé šampony.. protože to, o čem tu je celou dobu řeč, jsou prý šamponová mýdla a tuhý šampon je až toto. na nějaké předchozí stránce už na to přišla řeč.. mluvím o šamponech bon savon. tuhé šampony - mýdla jsem používala jednu dobu dost a bylo to fajn, ale po čase to chtělo změnu. taky asi nemáme nejměkčí vodu.. filtr do sprchy to trochu zlepšil, ale stejně jsem u toho už nevydržela.
když TŠ-BS má v podstatě klasické šamponové složení, mohlo by mi to vyhovovat možná líp, tak uvažuju, jestli to nezkusit. jasně, jeden stojí 275,- a je ho většinou 70g. to by mělo odpovídat 200ml šamponu za cca 130,- .. já jsem na matiku mizerná, tak mě kdyžtak opravte... další věc je, že jsem si zvykla šampon ředit, takže mi i normální alverde vydrží věčnost... tak fakt nevím.
pokud to nemá jiné vynikajíci vlastnosti, asi bych spíš pro zpestření vzala zas klasický TŠ-mýdlo.
nemáte někdo důkazy o oněch vynikajících vlastnostech? Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jitt
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 14.9.2009
Příspěvky: 4030
Bydliště: Dedina za Brnem :P

PříspěvekZaslal: pá listopad 27, 2015 4:18 am    Předmět: Citovat

No ... ja nevim, ale mne to prijde jako to stejne (Tuhy sampon = tuhe mydlo na vlasy), jen tady okecane na vic jak A4 textu ...

Aby ty oleje a bylinky penily, je treba je zmydelnit, coz se dela prave saponifikaci ... nikde tam nepise jak jinak to bez hydroxidu (zasadite slozky) dela, ale i kdyby nepouzil/a prave hydroxid sodny, tak potrebuje neco co tu reakci nastartuje ... coz z principu MUSI byt nejaka zasada.

Koneckoncu i prumyslove vyrabene i podobacku vyrobene mydlo/sampon/jar/cokoliv co ma neco umyt funguje tak, ze se narusi povrchove napeti vody ktera snaze prijme necistoty namisto aby po nich "klouzala" pryc, takze ten princip je porad stejny. Jen v prumyslu uz na to maji rovnou spesl latky a vari to jak gulas (sulfaty atd.)

Nejvic mne v tom blogu ale bavi srovnani tekutych a tuhych samponu Laughing Bez urazky, ale je videt, ze autor/ka o vyrobe tekutych pripravku toho moc nevi ... totiz i v domacich podminkach je mozno si vyrobit svuj vlastni tekuty sampon bez zbytecnych aditiv. Krom oleju (kysela slozka) se k saponifikaci vyuzije hydroxidu draselneho (zasadita slozka namisto hydroxidu sodneho), je mozno i pridat trochu boraxu (mineral s mirne desinfekcnimi ucinky, v zasade namlety sutr). Mydlo vyrobene timto zpusoben neprejde do tuhe faze ale po trech, ctyrech dnech zustane stale "gelovite" ovsem plne funkcni. Cimz nevznikne nic jineho nez "nenavideny" tekuty sampon/mydlo dle pouziteho oleje atd Smile

Nerikam, ze se presne takhle vyrabi prumyslove tekute sampony, prece jen, to uz je hodne vysoka chemie, ale je to zaklad ze ktereho se da vychazet. Ne kazdy tekuty sampon/mydlo musi obsahovat sulfaty a dalsi chemicka additiva aby "byl tekuty", jde to i prirodni cestou.

Ale zpet k tematu; spis nez "revolucni vyrobek" mi to prijde jako skvele okecane "obycejne mydlo", jehoz vlastnosti mozna byly vyladeny pomoci zvoleni vhodneho mnozstvi, druhu a kombinace pouzitych oleju a esenci tak, aby bylo vhodnejsi pro myti vlasu (mozna je mene alkalicke, nevim), ale na principu vyroby (a tim padem i vysledku) to dle meho nazoru nic nemeni. (Jinymi slovy, kdyz budu pect kure, tak muze skoncit na pomerancich nebo ala bazant, ale nikdy z nej neudelam veprove i kdybych z nebo udelala burger nebo steak).
_________________
Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lakrimozita
321-600
321-600


Založen: 2.1.2014
Příspěvky: 361

PříspěvekZaslal: pá listopad 27, 2015 1:45 pm    Předmět: Citovat

Tuhý šampón a šampónové mydlo ale naozaj nie je to isté. Tuhé šampóny obsahujú tenzidy, vďaka ktorým penia a netreba ich zmydelňovať - nie sú to mydlá. Po mydlách na vlasy treba použiť kyslý oplach, pretože sú príliš zásadité, po tuhých šampónoch to nutné nie je.
Ja vidím výhodu tuhých šampónov (oproti tekutým) v tom, že mne sa na moje husté vlasy podstatne ľahšie aplikujú a netreba ich baliť do plastu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jitt
~ Strážkyně tématu ~


Založen: 14.9.2009
Příspěvky: 4030
Bydliště: Dedina za Brnem :P

PříspěvekZaslal: pá listopad 27, 2015 2:54 pm    Předmět: Citovat

I mydlo samo o sobe je tenzidem, protoze porusuje povrchove napeti vody a umoznuje tak smaceni necistoty, ktera se tim snaze odstrani. Ze ma vyssi PH je vec druha. A ano, existuje velke mnozstvi tenzidu, s ruznymi vlastnostmi ale mam za to z k drtive vetsine se clovek v domacich podminkach svepomoci nedostane.

Ale ok, beru zpet a omlouvam se, pod dojmem ze na Fleru jsou doma vyrobene veci jsem si skutecne predstavovala onu "tradicni vyrobu" a ne vareni gulase jak jsem zminovala nahore. Dle slozeni je na prvnich mistech Sodium Coco Sulfate, Sodium Cocoyl Isethionate a Hydrolyzed Oat Protein ... mozna kdyz vysusim svuj tekuty sampon, tak dostanu neco podobnyho Laughing

Holt kazdy to "mydlarstvi" chape jinak, no.
_________________
Some women are lost in the fire. Me, I am born from within it.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lakrimozita
321-600
321-600


Založen: 2.1.2014
Příspěvky: 361

PříspěvekZaslal: pá listopad 27, 2015 3:29 pm    Předmět: Citovat

Ja súhlasím s tým, že to až tak revolučný výrobok nie je, Lush má tuhé šampóny už roky. A na Slovensku ich vyrába Ponio, dva už mám doma, ale neskôr chcem minúť svoj tekutý šampón, ktorý som si raz impulzívne kúpila...Tak hádam o pár týždňov konečne vyskúšam, recenzie majú fakt veľmi dobré.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Horalka
81-160
81-160


Založen: 29.7.2015
Příspěvky: 130

PříspěvekZaslal: pá prosinec 04, 2015 2:59 pm    Předmět: Citovat

Šamponové mýdla a tuhé šampony...
taky jsem nevěděla, že je v nich rozdíl, mám oba druhy od Bon Savon. Z mýdel jsem zkoušela: Kofein a mentol, Zlatovlásku, 2v1 (vyživuje a zpevňuje). Všechny jsou hodně dobré. Po zlatovlásce přestali dceři padat vlasy, což hodně oceňuji. Teď jsem dcerám dokupovala Nežného anděla, tak uvidíme.
Chtěla jsem vidět rozdíl, tak jsem si koupila tuhý šampon Balance Control. O dost líp se vymývá, stačí jej nanést o hodně méně, více pění. Jsem s ním moc spokojena. Vlasy jsou pevné, nepadají, hlava vůbec nesvědí. Tuháče od Bon Savon jsou ale mé první, používám je asi od září, od té doby jsem schopna mýt si vlasy max 2x za týden. První dva dny nosím rozpuštěné. To s chemkami nemůžu absolutně srovnat, nehledě na hryzání hlavy. I teď si semtam vezmu něco bezsilikonového a stejně za dva dny můžu tu hlavu umýt. Tuháč je tuháč a myslím, že u něj zůstanu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 41, 42, 43  Další

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.