|
✿
|
Autor |
Zpráva |
vercaskockama 321-600
Založen: 12.11.2012 Příspěvky: 500
|
Zaslal: st březen 12, 2014 3:53 pm Předmět: |
|
|
Jéje, koukám, že se rozhlížíme po tom samém, tak se připojím, nenapadlo mě se ptát tady
Docela by mě zajímalo, kolik je takové základní množství plen - pro systém "půl na půl" - doma látkové, na výlet, k doktorovi, na návštěvu apod. papírové. Nechce se mi moc kupovat použité z různých bazarů, tam by sice bylo možno ušetřit, ale nějak mi to připadá.... eklhaft. Přinejhorším jsem si říkala, že by se dalo ze začátku jet na papírových a k tomu nakoupit pár jakože vzorků a podle využitelnosti dokoupit.
Na netu se pohybují různá doporučení včetně "testovacích" balíčků výrobců, ale jde mi o to, že netuším, jak moc to odpovídá skutečnosti. A z maminkovských serverů, kde je bilión příspěvků dokolečka o tom samém, se mi protočily panenky, když jsem se tím zkusila prodírat |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Caithlin ***moderátorka***
Založen: 18.5.2009 Příspěvky: 2495
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sidonie ADMIN
Založen: 3.1.2008 Příspěvky: 4131
|
Zaslal: út březen 08, 2016 5:45 pm Předmět: |
|
|
Začínám mít problém při nakupování.
Čtu složení výrobků a pak odcházím s poloprázdným košíkem a netuším, co z toho uvařím. Dnes jsem třeba narazila na žitný chleba, který mimo jiné obsahoval soju, palmový olej, pár éček a bramborový škrob. Nad tím škrobem bych ještě přimhouřila oko. Ale i tak - proč je takový problém mít chleba z mouky a vody? Asi zas začnu dělat chleba doma. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Nicole >RADA STARŠÍCH<
Založen: 10.7.2008 Příspěvky: 6825
|
Zaslal: út březen 08, 2016 11:55 pm Předmět: |
|
|
Já už do super a hyper vůbec nechodím. A nezačnu, dokud tam oni nezačnou prodávat jídlo. Nakupuju suroviny a vařím a peču. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Titania ~ Strážkyně tématu ~
Založen: 13.12.2007 Příspěvky: 3906
|
Zaslal: st březen 09, 2016 12:14 pm Předmět: |
|
|
Tak u nás se hyper občas nějaký to jídlo, teda základní suroviny, sehnat dá. A dokonce i sem tam berou chleba ze slušnejch pekáren, kterej se dá jíst. Ale celožitnej mají akorát balenej, a ten vypadá dost umělohmotně už od pohledu (všechny druhy). Takže pro ten si chodívám na trh (sláva, už by za chvíli měly zase začít). nebo do osvědčených pekáren. Nebo si upeču doma, ale chcíp mi kvásek a vím, že při svý frekvenci pečení bych další umořila taky, takže holt peču z droždí. Anebo kupuju takový ty knäckebroty, kde je fakt jenom celozrnná žitná mouka, trocha pšeničný a sůl (a nějaká ta voda v tom těstě asi byla taky).
Ale musím aspoň trochu pochválit některý výrobce - tuhle jsem jenom tak pro zajímavost mrkla na složení zakysaný smetany, o který vím určitě, že ještě před rokem bejvala nastavovaná škrobem a ejhle! Žádnej škrob. Akorát teda pevně doufám, že ho tam opravdu přestali dávat a né že to tam jenom přestali psát. Ale asi ne, dávala jsem ji do omáčky a nezdrcla se, jako mi to před časem provedla ta škrobová verze. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|