|
✿
|
Autor |
Zpráva |
Nicole >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: ne duben 23, 2017 10:00 pm Předmět: |
|
|
Jsem vedle jak ta jedle |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
astrid ***moderátorka***
|
Zaslal: po duben 24, 2017 8:01 am Předmět: |
|
|
Mám ještě jednu ukázku, třeba bude návodnější :
Rodgers znovu polkl. Pak řekl: "Jde o ty maličké figurky, pane doktore. Uprostřed na stole. O ty porcelánové. Bylo jich deset. To můžu odpřisáhnout, deset jich bylo."
Armstrong přikývl: "No ovšem, deset. Včera při večeři jsme je počítali. "
Rodgers k němu přistoupil blíž.
"To je právě to, pane doktore. Včera v noci, když jsem tu uklízel, jich už bylo jen devět. Dobře jsem si toho všiml a bylo mi to divné. Ale nic jiného jsem si o tom nemyslel, než že je to divné. A dneska ráno, pane doktore... Když jsem prostíral snídani, tak jsem si nevšiml ničeho. Byl jsem rozčilený a tak vůbec... Ale teď, když jsem přišel sklidit se stolu - no koukněte se sám, jestli mi nevěříte. Už je jich jen osm, pane doktore! Jenom osm!" |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
ladyquerida 321-600
|
Zaslal: po duben 24, 2017 8:39 am Předmět: |
|
|
Toto neznám. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Portos 1201-2400. Guru II. kategorie
|
Zaslal: po duben 24, 2017 8:54 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že bys mohla přepsat celou knihu, ale pokud vynecháš titulku, tak ti stejně neřeknu, jak se to jmenuje. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
astrid ***moderátorka***
|
Zaslal: út duben 25, 2017 10:07 am Předmět: |
|
|
Díky všem, kteří hádali. Housenka to trefila, jedná se o Deset malých černoušků od A. Christie.
("Deset malých černoušků hostil děda Vševěd,
jeden z nich se zakuckal, zbylo jich jen devět.
Devět malých černoušků chtělo sypat kosům,
jeden se včas nevzbudil, zbylo jich jen osm.
Osm malých černoušků vyšlo si hrát před dům,
jeden z nich se potloukal, zbylo jich jen sedm..........")
13. nejoblíbenější kniha na databaziknih.cz a špička ve svém žánru. Taky můžu jen a jen doporučit, je pořád nadčasová a strhující...
Housenko, připravíš pro nás další ukázku? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
*Housenka 1201-2400. Guru II. kategorie
|
Zaslal: út duben 25, 2017 11:50 am Předmět: |
|
|
Díky, Astrid, jsem ráda, že jsem zas po dlouhý době něco uhádla. Byla to asi první knížka od Agathy Christie, kterou jsem četla. A je zajímavý ji porovnat s filmem, který byl podle ní natočený.
A teď ukázka - těžko jsem v knížce hledala odstavec, ze kterého by nebylo na první pohled jasné, co to je. Myslím, že to ale uhádnete i tak, je to opravdu hodně hódně známé. Zatím teda ukázka kraťounká, ale v případě potřeby přidám víc:
"To je Krobot, ne?"
"Co je to, prosím tebe?"
"To tak přezdívají ve Vídni Chorvátům."
"Takové to tedy je. No, Pánbůh jí dej štěstí. Ale kdo by si to pomyslil, z jakých to končin se ti lidičky k sobě dostanou. A Jiří se jmenuje, jako nebožtík její otec!"
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Klarusa *** šéfredaktorka serveru ***
|
Zaslal: út duben 25, 2017 12:08 pm Předmět: |
|
|
He he, to už je jakýsi pátek, co jsem to četla, ale myslím, že to je ta straašlivá kniha, ze které jsou dnešní žáci tak děsně vedle.
Božena Němcová Babička |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Morganna ***moderátorka***
|
Zaslal: út duben 25, 2017 8:05 pm Předmět: |
|
|
Tož to je Babička, moje oblíbená _________________ Szła magiczka przez porębę, pogryzły ją żmije. Wszystkie gady wyzdychały i magiczka żyje. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
astrid ***moderátorka***
|
Zaslal: čt duben 27, 2017 9:10 am Předmět: |
|
|
Housenka: Na film se právě těším. Nechtěla jsem ho vidět dřív, než si přečtu knihu, ale teď se nemůžu dočkat...
Jsem ráda, že Ti ukázka sedla.
K té aktuální: jestli je to to, co tipují Morganna a Klarusa, tak já bych to podle úryvku nepoznala. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Portos 1201-2400. Guru II. kategorie
|
Zaslal: čt duben 27, 2017 10:34 am Předmět: |
|
|
Já tedy taky ne. Ale to asi bude tím, že jsem tu knihu nikdy nečetl. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|