|
✿
|
Používáte k přírodě šetrné čistící prostředky? |
Ne, jedině chemie! |
|
4% |
[ 5 ] |
Zatím ne, ale uvažuji o tom. |
|
33% |
[ 39 ] |
Ne, nevěřím, že to funguje stejně jako chemie. |
|
0% |
[ 1 ] |
Používal/a bych, ale je to moc drahé. |
|
18% |
[ 21 ] |
Ano, používám. |
|
43% |
[ 50 ] |
|
Celkem hlasů : 116 |
|
Autor |
Zpráva |
Lalaith >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: st listopad 27, 2013 10:47 am Předmět: |
|
|
Nevíte někdo, kde sehnat prací prášek Qualt v Praze? Nechce se mi objednávat z netu, i když to samozřejmě nevyjde nijak šíleně draho... Ale říkala jsem si, že v Praze by ho snad někde i mohli mít. _________________ http://lalaithaparfemy.blogspot.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
*Housenka 1201-2400. Guru II. kategorie
|
Zaslal: st listopad 27, 2013 12:11 pm Předmět: |
|
|
Lalaith napsal: | Nevíte někdo, kde sehnat prací prášek Qualt v Praze? Nechce se mi objednávat z netu, i když to samozřejmě nevyjde nijak šíleně draho... Ale říkala jsem si, že v Praze by ho snad někde i mohli mít. |
Vídala jsem ho v Tescu, tak možná ho tam pořád mají. Akorát nehledej Qalt, ale Excel - je tam malým písmem Qalt a obrovským Excel |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
MichalJuna 0-7
|
Zaslal: st únor 05, 2014 10:33 am Předmět: Úpravna |
|
|
Lalaith napsal: | Včera jsem dělala svůj první sliz... No a moc mi nezhoustl, rozhodně to není nijak gelovaté a normálně to teče (konzistenci vody to úplně nemá, ale je to tekuté, ale v ruce to klouže a je to slizské)
No a navíc se mi oddělilo asi mýdlo od zbytku, prostě mám na dně bílou vrstvičku, která jde ale normálně protřepat.
Je něco špatně? Bude to prát? Nejsem si jistá, jetsli jsem použila správnou sodu, krystalická se tu nedoporčuovala, tak jsem vzala jinou, tuhle...
A pak marseillské mýdlo...
Myslíte, že je to tou sodou? jinak doufám, že to bude normálně prát, teď mi běží pračka naprázdno a potom tam dám na zkoušku něoc černého, abych viděla, co to bude dělat... Předem dík. |
EDIT ADMIN:
Příspěvek je skrytá reklama, která je podle bodu 3 Podmínek užívání serveru u nás zakázána. Rádi zveřejníme vaši nabídku jako reklamní sdělení, kontaktujte nás na partneri@dlouhevlasy.cz. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sidonie ADMIN
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Meadow ***moderátorka a Strážkyně tématu***
|
Zaslal: čt únor 13, 2014 10:37 am Předmět: |
|
|
To vypadá schopně! Dej vědět, až to zkusíš. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Meeesha >RADA STARŠÍCH<
|
Zaslal: čt únor 13, 2014 10:48 am Předmět: |
|
|
Netuším, jestli to dobře umyje, ale z hodně podobné směsi (+ potravinářské barvivo, škrob a soda byla jen jedlá) jsem si dělala domácí šumivé koule do koupele Recept zde.
Kdyžtak by mě taky zajímal výsledek, jak dobře to bude mýt. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
wensdy 1201-2400. Guru II. kategorie
|
Zaslal: čt únor 13, 2014 11:05 am Předmět: |
|
|
ty jo, to vypadá fakt dobře! akorát já tu toho mám tolik, že se k případným pokusům dostanu možná o vánocích... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Sidonie ADMIN
|
Zaslal: pá září 05, 2014 8:41 am Předmět: |
|
|
Jen tak pro srovnání.
Koupila jsem si na zkoušku prací gel od Feel eco, 1,5L za 117 Kč. Zrovna jsem kupovala i šampon od Urtekramu, 250 ml za 145 Kč. Přijde mi to trochu jako nepoměr. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Didi_Casim 0-7
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2017 3:23 pm Předmět: Perete někdo v mýdlovém slizu ? |
|
|
Lalaith napsal: | Perete někdo v mýdlovém slizu? Přemýšlela jsem o tom, že bych ho připravila, jen nevím, kam s ním, je to na mě trošku neskladné Ale ono se ho dá určitě udělat i míň, ne? Kolik se ho dává? A přidáváte třeba bělidlo nebo něco takového? Nemám zatím s alternativním praním moc zkušenosti, ale chystám se na to... Tak přemýšlím, co a jak, hodně dobře mi právě vychází ten sliz...
Nic proti ořechům, ale jsou z druhé strany světa, tam je zase neekologický ten převoz a případné pěstování nevím, jak na tom je...
V dm jsem viděla i gel z mýdlových ořechů...
Přiznám se, že Ecover a jemu podobné mi přijdou dost drahé. Maximálně bych brala asi aviváž. |
Já v něm peru již několik let a uchovávám ho v 10 l plastovém kbelíku od jogurtu. V něm to i dělám . Má víko. Máme po babičce malou naběračku, tak s ní to nabírám. Když dělám sliz, přidám pár kapek aroma olejíčku pro lepší vůni.
Aviváž jsem nahradila tak, že do domácího octa (mám na to průhlednou plastovou 2l lahev od jedlé sody) dám dle toho co mám: různé koření jako skořice, hřebíček, citronová kůra (používám tu z těch kupovaných citronů, máme kamna na dřevo a tam všechno schne raz dva nebo skořice, hřebíček, pomerančová kůra nebo pomerančová kůra, ananasová kůra, citronová kůra nebo jablečné sušené šlupky, skořice, hřebíček nebo tuto dělám každé jaro a u mě zatím vede na zemi posbírám modřínové zelené šišky (je vidět jak z nich teče ta smola) a nasypu je do octa. Louhovat na slunci 2-3 týdny nebo v pokojové teplotě 6 týdnů, možná i déle. Aviváž se dá použít již po 3 dnech. Vyplatí se udělat si do zásoby . Mívám to v plastových nádobách od kojenecké vody i ve sklenicích 3 l. Vždy uzavřené. Dávkuji 3 polévkové lžíce.
Ocet není cítit, naředí se vodou při máchání. A pokud se prádlo dá na čerstvý vzduch, naprostá paráda.
Určitě se do octa dají dát i aromatické bylinky, to jsem ještě nezkoušela .
Levandule by mohla být fantastická.
Tak mnoho zdaru . |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Jája_ 321-600
|
Zaslal: pá prosinec 29, 2017 10:51 am Předmět: |
|
|
Máte někdo osvědčený recept na domácí univerzální čistič se sodou? Až dopotřebuji Sanytol, tak bych si do té lahve chtěla namíchat soda+ocet+alkohol (vodka)+esenciální olej. Bojím se, že ale neodhadnu poměr
A nějaká vychytávka na plísně v koupelně? Savo mi neuvěřitelně smrdí a nechci kupovat jiné podobné chemie |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|